TALPA IS JE BUDDY

Messenger_2Vanaf 23 mei kunnen gebruikers van het populaire chatprogramma MSN Messenger gebruik maken van een Talpa voetbalbot. Een bot xe2x80″ het woord is afgeleid van xe2x80x98robotxe2x80x99 xe2x80″ verstuurt uit zichzelf berichten en kan gebruikers zo persoonlijk van informatie voorzien. Talpa is de eerste….

Nederlandse TV zender die een dergelijke dienst via MSN Messenger aanbiedt.

De eerste bot van Talpa houdt gebruikers 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens het EK voetbal voor landenteams tot 21 jaar, waar ook Jong Oranje aan meedoet. Talpa pakt groots uit tijdens dit EK en zendt bijna alle wedstrijden live uit op tv en internet. Gebruikers van de voetbalbot ontvangen de laatste nieuwsberichten uit het Oranje kamp, het scoreverloop tijdens de wedstrijden en ze worden dagelijks inhoudelijk gexc3xafnformeerd over de uitzendingen van Cafxc3xa9 Oranje. Later dit jaar zal de Talpa voetbalbot ook nieuws over het WK en de Eerste en Eredivisie gaan verzorgen. Op www.talpavoetbal.tv staat uitgelegd hoe gexc3xafnteresseerde gebruikers de bot kunnen toevoegen aan hun lijst met contactpersonen, de zogenaamde buddylist.

Instant Messaging is sterk in opkomst, met name onder jongeren. Momenteel hebben 5,3 miljoen Nederlanders een MSN Messenger-account. Zij voeren bijna 70 miljoen gesprekken per dag (Talpa persbericht).

Advertisements

2 thoughts on “TALPA IS JE BUDDY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s