KIJKCIJFERBLOEDBAD

Bloodfigures2

De Publieke Omroep en Talpa hebben een slechte meimaand. De publieke omroep verloor ondanks Championsleague voetbal, Eurovisiesongfestival en de terugkeer van het goed bekeken Boer zoekt vrouw bijna 6% marktaandeel vergeleken met vorig jaar mei. Het verlies van de publieke is precies het aandeel van Talpa. Talpa laat ondanks het EK voor Jong Oranje – dat door Talpa als redder werd gezien – het laagste marktaandeel in haar bestaan: 5,8%. Adverteerders is 12% beloofd. Talpa directeur Ronald Goes liet afgelopen zondag in De Telegraaf nog weten dat het "de goede kant op gaat met Talpa" en "dat Talpa nu op 8% zit". Waarschijnlijk heeft Goes zijn cijfers via een kijkonderzoek in een parallel universum verkregen. Want 8% werd voor het laatst in december vorig jaar gehaald. Hopelijk levert…

de 10 en hopelijk een flinke campagne daarachter meer op voor de slecht draaiende zender. Het weekbereik van Talpa ligt namelijk op 47% tegen 78% van RTL4. Dus een groep van ruim 30% van alle kijkers komt wel op RTL4, maar niet op Talpa.

RTL Nederland heeft in mei exact hetzelfde marktaandeel gerealiseerd (30,2%) als vorig jaar in dezelfde maand op 20-49 jaar. En SBS wint zelfs iets en komt op 27,0% uit. Voetbal van Talpa en Nederland2 staat veel in de Top 100 van mei. Qua TV Formats doen Miljoenenjacht, Weekend Miljonairs, Boer Zoekt Vrouw en Dancing with the Stars het goed.

Advertisements

9 thoughts on “KIJKCIJFERBLOEDBAD

 1. Vertrouw er nou maar op dat Ronald Goes de juiste cijfers heeft ! Talpa gaat lekker Jong Oranje gaat lekker, de zomer komt eraan en wij hebben vertrouwen. Nu jullie nog want zoals het spreekwoord zegt “de beste stuurlui… .

  Reply
 2. Kom op flauwe Ruud, die 8% is het gemiddelde vanaf de start. Natuurlijk kan dat beter en dat wordt ‘t ook. Gewoon in het ‘universum’ waar wij allemaal deel van uitmaken. En dat weet je best!

  Reply
 3. Ha die Thomas, en het gaat ook de goede kant uit in datzelfde universum? Of houden jullie de grafieken ondersteboven? GrRuud

  Reply
 4. De resultaten van Talpa zijn bedroevend, zeker afgemeten tegen de investeringen. Alleen te duur betaalde voetbalwedstrijden komen nog boven het maaiveld uit. Moet je daar dan trots op zijn?

  Reply
 5. sjonge, ze zullen nooit, maar dan ook nooit eens eerlijk kunnen zeggen dat het wel tegenvalt, daar win je wel sympathie mee denk ik

  Reply
 6. Volgens mij kan de heer Notermans weer eens slecht tegen zxc2xb4n verlies of wil hij een zinkend schip niet onder zien gaan?

  Reply
 7. Kleine nuance, beschouw je Talpa als tv zender dan hebben de huilende wolfjes in het grote boze mediabos gelijk, kijk je echter naar een mediaondernemening in ontwikkeling dan ziet het er allemaal niet zo slecht uit. Maar de kijkcijfers zullen het management niet meevallen.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s