Ayatollah John

De_mol2 RTL-programmadirecteur Bart in ‘t Hout vergelijkt Talpa-eigenaar John de Mol met xe2x80x9eeen soort ayatollah Khomeinixe2x80x9d. xe2x80x9eDie bekleedde ook geen enkele officixc3xable functie, maar had ondertussen wel alles voor het zeggenxe2x80x9d, verklaart In ‘t Hout deze week in een interview met VARA TV Magazine. De RTL- leidinggevende komt tot zijn uitspraak, als hem….

door het omroepblad wordt gevraagd waarom het Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo niet wil lukken een succesvolle programmamix neer te zetten bij de zender van De Mol. Remko van Westerloo was zijn vroegere protegxc3xa9 bij het SBS-concern. Beide mannen hebben voor dat bedrijf gewerkt. In het interview wordt de vergelijking getrokken met een restaurant. De programmadirecteur (RTL4, 5 en 7) ziet zichzelf als een soort chefkok die van alle programma’s die hij tot z’n beschikking heeft, een mooie, gevarieerde maaltijd probeert samen te stellen. Volgens de RTL-baas bemoeit De Mol zich te veel met de Talpa-gerechten en -menukaart.

RTL4 ziet hij als een restaurant waar klanten terecht kunnen voor Hollandse kost. Zijn vroegere werkgever SBS (SBS6, Net5 en Veronica) slaat hij inmiddels minder hoog aan. xe2x80x9eSBS is rats, kuch en bonen. Hier bij RTL hebben we toch iets meer verfijning in de keuken.xe2x80x9d

In het artikel zegt In ‘t Hout dat SBS aan het wegdrijven is. xe2x80x9eVan een laagdrempelige volkszender – zeer mannelijk getint – zijn ze nu met al die programma’s die ze van ons jatten, bezig om het veel vrouwelijker te maken.xe2x80x9d RTL heeft de laatste tijd ook programma’s op een omstreden manier binnengehaald, zoals Weekend Miljonairs. xe2x80x9eJe kan goed jatten en slecht jatten. Je moet datgene jatten wat je nodig hebtxe2x80x9d, zegt In ‘t Hout daarover.

De huidige algemeen directeur van RTL, Fons van Westerloo, bedacht samen met In ‘t Hout bij SBS6 het programma Hart van Nederland. Toen Van Westerloo naar RTL ging, kopieerde hij die formule met 4 in het Land. In ‘t Hout noemt dat een begrijpelijke keuze. xe2x80x9eMaar er gaat wel iets veranderen. Meer zeg ik er niet over.xe2x80x9d (De Telegraaf)

Advertisements

3 thoughts on “Ayatollah John

  1. Bart in ‘t Hout moet nu echt zijn bek gaan houden. Wat een flapdrol. Gaat hetgeen hij opgebouwd heeft af zitten kraken. Dat zit er toch echt een steekje bij je los. Hoe kan je zo’n man ooit nog serieus nemen?! Heeft nog nooit iets gepresteerd! In ‘t Hout, flikker toch op, idioot!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s