Keizer Karel moet betalen

Opstand_tegen_trosv_70963d_1Een mislukte samenwerkings- overeenkomst met televisieproducent D&D gaat de Tros alsnog rond de elf miljoen euro kosten. Dat vreest de Ondernemingsraad (OR) van de omroep, zo meldt Nieuwe Revu deze week op basis van interne correspondentie en bronnen bij de Tros. Samen met televisieproducent D&D wilde de Tros een nieuwe productiemaatschappij oprichten onder de naam Diomedea. Maar de waakhond voor het publieke bestel, het Commissariaat van de Media, zette vorige maand een streep door de commercixc3xable plannen van de Tros.

De ondernemingsraad van de Tros eiste….

…hierop op 27 juni jl. dat het bestuur en de directie van de Tros alle gemaakte afspraken met D&D zouden terugdraaien. Het bestuur heeft daarop de garantie afgegeven dat xe2x80x98de Tros geheel los was van D&Dxe2x80x99. Maar in werkelijkheid werd er met D&D gesproken over een schadevergoeding, constateert de OR op 29 juni. Tegen alle beloftes in heeft de Tros al een zogeheten outputdeal tot 2011 met D&D afgesproken ter waarde van 11 miljoen, zegt de OR.

Op 31 mei van dit jaar zetten Tros-voorzitter Karel van Doodewaerd, vice-voorzitter Huib Boermans en namens D&D Marc Dullaert en Paul Dumas hun handtekening (zie onder) onder een verregaande samenwerkingsovereenkomst. Een kopie daarvan is in het bezit is van Nieuwe Revu.

In het contract staat ondermeer dat de Tros 63 werknemers (FTExe2x80x99s) zou onderbrengen in het gezamenlijke bedrijf Diomedea. In ruil daarvoor zou Diomedea tot 2011 jaarlijks voor 12,7 miljoen aan programmaxe2x80x99s mogen leveren aan de Tros. Ook zouden vier programmalicenties (Zappsport, Radar, Tros Vermist en 2Vandaag) overgaan naar Diomedea. Dit overhevelen van de programmalicenties is echter in strijd met de wet, zo oordeelde het Commissariaat van de Media eind juni, en torpedeerde daarmee de overeenkomst.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s