De veejay geFluxt

YoutubeNiet schrikken als je buurjongen straks op televisie clips staat te presenteren. Of erger nog, erin optreedt. MTV geeft de kijker de complete macht met een nieuw station Flux. Voor en door kijkers zeg maar. Zij bepalen welke clips en leveren ook andere zaken aan. Geinspireerd door het succes van YouTube dat al goed is voor 60% van het videoverkeer op internet zet MTV deze zender in de markt. En kunnen we dus de veejay gaan begraven.

2 thoughts on “De veejay geFluxt

  1. Is dit nieuws of niet?

    MTV Flux bestaat op dit moment al in Italie (zie http://www.mtvflux.it) en in Alfa/betavorm in Japan (www.myflux.jp) en VS (www.flux.com). Het ‘nieuws’ is wat vervormd overgekomen. Waarom? Omdat MTV Networks UK/Ireland heeft aangekondigd dat ze dit concept in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ook gaan introduceren bij o.a. Sky. En als dan horden mediamensen zich blindstaren op Nederlandstalige en Engelstalige nieuwsbronnen zonder zich het referentiekader af te vragen, dan wordt dit vervormde, valse ‘nieuws’ wel heel veel opgepikt ineens dankzij de luiheid van een Volkskrant journalist die deze zaak incorrect weergaf op de voorpagina (!) van zijn krant. Maar Flux komt (voorlopig) niet in Nederland beschikbaar (zelfs de domeinnaam MTVFLUX.NL is nog vrij!)….MTv Networks BV werd onaangenaam veel gebeld hierover vandaag te Bussum…

    Reply
  2. David, dank voor de nuancering. Het gaat mij meer om de beweging, de kijker aan de macht zeg maar, maar wel een beetje gek van de VK ja..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s