BB Bewoners gemarteld

Bb6Vanavond begint de zesde editie van Big Brother eerst op internet en vanaf zondag op Talpa televisie. Big Brother-bewoners hebben geen recht meer op daglicht of buitenlucht meldt de Telegraaf. De vijftien mensen die vandaag voor maximaal 100 dagen het tv-huis betrekken, moeten het stellen zonder ramen of deuren. De tuin is ontoegankelijk en de regie bepaalt met een lichtschakelaar wanneer het dag of nacht is in het huis.

Deskundigen spreken schande van de verzwaring van Big Brother. Psycholoog Monique Schouten: "Het is een psychologische marteling. Daglicht geeft je informatie over de realiteit, en niet weten hoe laat het is of wat voor weer het is, kan het bioritme verstoren. Licht is je houvast, het is vervelend te weten dat andere mensen bepalen of het voor jou dag of nacht is. "

Hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek gaf gisteren toe dat Big Brother dit keer superzwaar zal worden: " We streven naar echt isolement. Dit wordt BB in zijn puurste vorm. Er zal werkelijk geen enkel contact zijn met de buitenwereld. Door het ontoegankelijk maken van de tuin en het buitensluiten van daglicht, bereiken we dat mensen zich echt focussen op elkaar. Bewoners zullen niet alleen niet weten hoe laat het is , maar ook niet of de zon schijnt of dat het regent."

Advertisements

3 thoughts on “BB Bewoners gemarteld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s