Opgevoerde schol nekt Irwin

Steveirwin_gilbo_529323_max_2 Steve Irwin, de Australische televisiepresentator die bekend werd als The Crocodile Hunter door met blote handen met krokodillen te worstelen, is maandag overleden nadat hij tijdens een duikexpeditie was gestoken door een pijlstaartrog. Dat hebben Australische media gemeld. Irwin zou door het dier in zijn hart zijn gestoken. In heel Australixc3xab en ver daarbuiten is geschokt gereageerd op zijn overlijden.

Irwin was bezig met het maken van een documentaire over het leven in zee toen het noodlot toesloeg. Irwin was…

met zijn filmploeg aan het werk bij het Batt Reef, voor de kust van de plaats Cairns, in het noordoosten van Australixc3xab.  Een reddingshelikopter kwam te laat voor ‘The Crocidile Man’ die ter plekke overleed. Zijn Amerikaanse vrouw Terri zou op dit moment door de bergen van Tasmanixc3xab trekken. Ze zal zo snel mogelijk worden opgespoord en van het tragische feit op de hoogte worden gebracht.

Steve Irwin laat een dochter (8) en een zoon (3) na. In 2004 kreeg hij kritiek van zelfs zijn ferventste aanhangers toen hij zijn een maand oude zoontje Bob op de arm had terwijl hij een krokodil in zijn dierenpark voederde. Het feit dat hij daarvoor zijn excuses maakte op Amerikaanse nieuwszenders was een bewijs van zijn internationale populariteit.

Irwin verwierf wereldfaam door zijn levensgevaarlijke jacht op krokodillen en andere gevaarlijke wezens. Met zijn kreet ‘Crikey!’ werd hij razendpopulair bij zijn fans. Irwin was voor het eerst in 1992 op Discovery Channel te zien.

Een pijlstaartrog kan een diameter van ongeveer 2,5 meter bereiken. Het dier heeft staartstekels met een sterk gif. Pijlstaartroggen zijn niet agressief in hun gebruik van het gif. Volgens deskundigen steken zij alleen als zij zich in het nauw gebracht voelen (Telegraaf).

Advertisements

3 thoughts on “Opgevoerde schol nekt Irwin

  1. Respect voor wat hij deed.
    Kans is trouwens groot dat zijn vrouw het
    nieuws al via de lokale media heeft gehoord, hoor. Steve was over heel de wereld bekend

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s