De Mol koopt en schikt met SBS

Mol De Mol wil in ieder geval geen ruzie met SBS. Met het oog op een ‘ samenwerking’ ? John de Mol heeft namelijk de naam ‘Tien’ gekocht van SBS Broadcasting. Dit bevestigt Talpa-woordvoerder Maarten van Rooijen dinsdag. De overeenkomst tussen SBS en Talpa, het bedrijf van De Mol, is onlangs gesloten. Het station gaat de naam mogelijk gebruiken voor een tweede tv-station dat De Mol volgend jaar wil starten. Een andere optie is dat…

de naam Talpa vervangen wordt door Tien. De Mol wilde zijn huidige tv-zender Talpa in eerste instantie lanceren onder de naam Tien. Hierop protesteerde SBS bij de rechter, omdat deze naam teveel zou lijken op het door hen eerder gedeponeerde TV10. De Mol kon de naam kopen van SBS, maar vond het bedrag van vijf miljoen euro te hoog. Na een tweede rechtszaak in juni van dit jaar, mocht Talpa wel het getal 10 rechtsboven in het tv-scherm afbeelden.

Beide tv-bedrijven hebben ook een schikking getroffen in het conflict over het programma Expeditie Robinson. Het realityprogramma was vijf seizoenen op Net5 te zien, maar verhuisde vorig jaar naar Talpa. SBS was het niet eens met de wijze waarop dit was gebeurd en een rechter stelde de zender in het gelijk. SBS diende een claim tot schadevergoeding in en binnenkort zou een zitting plaatsvinden. Deze zitting gaat nu niet meer door. Verdere details over de schikking zijn niet bekend (Novum).

Advertisements

3 thoughts on “De Mol koopt en schikt met SBS

  1. Het zou niet onlogisch zijn om de (merk)naam Talpa te killen en met Tien een herstart te maken. Talpa is inmiddels toch een beetje de Buckler van de media geworden.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s