Reinout in Amerika

Reinout_jpg_123391c Het tv-productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft een belang van 50 procent genomen in het Amerikaanse tv-bedrijf 3Ball Productions. Oerlemans noemde het Amerikaanse bedrijf dinsdag ,,een van de meest succesvolle tv-producenten in de Verenigde Staten”.

Hij vindt het verwerven van het aandeel voor Eyeworks een aanzienlijke stap in de internationale televisiemarkt. Die wordt gedreven door ontwikkelingen in de V.S. 3Ball heeft Los Angeles als thuisbasis en is in 2001 opgericht door…

presentator JD Roth en Todd Nelson.

Het bedrijf maakt vooral realityseries voor alle grote Amerikaanse tv-networks. Titels als The Biggest Loser en Beauty and the Geek (op RTL5 heet die serie Beauty and the Nerd) komen uit de koker van 3Ball.

Grootste stap.

Oerlemans is erg tevreden. ,,Deze deelneming zet ons in xc3xa9xc3xa9n klap definitief op de kaart in de VS. Niet alleen financieel gezien is dit de grootste stap die we tot nu toe hebben gezet. Het is onze bedoeling om via 3Ball in de Amerikaanse markt nieuwe tv-formats met internationale potentie te lanceren”, meldt de tv-maker dinsdag.

Eyeworks werd in 2001 door Oerlemans opgericht. Naast het hoofdkantoor in Nederland zijn er productiehuizen in Duitsland, Belgixc3xab, Zweden, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Joop van den Ende heeft een belang van 30 procent in Eyeworks (ANP)

Advertisements

2 thoughts on “Reinout in Amerika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s