O-P-R-T-L

Lingo_2 Het bij de Publieke Omroep in ongenade gevallen woordspel Lingo hoeft niet voor zijn voortbestaan te vrezen. RTL is namelijk bereid het spelletje van de TROS over te nemen. Dat meldde RTL-programmadirecteur Bart in ‘t Hout maandag. Netcoordinator Ton F. van Dijk (Ned. 1) denkt erover een ander spel uit te gaan zenden omdat naar Lingo vooral veel oudere mensen kijken. Van Dijk wil graag een nieuwe quiz brengen waar…

ook jonger publiek in is gexc3xafnteresseerd. Over deze ‘leeftijdsdiscriminatie’ ontstond vrijdag veel commotie. Zelfs de premier had er een mening over en Tweede Kamerleden besloten minister Van der Hoeven (Media) erover naar de Kamer te roepen.

Ze voelen dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje de CDA-bewindsvrouw erover aan de tand. Diezelfde middag is In ‘t Hout in gesprek met de medefinancier van het uit 1989 stammende woordspelletje, de Postcode Loterij. Of die loterij ook met andere tv-zenders praat is de RTL-directeur niet bekend. Als hij de quiz binnenhaalt weet hij nog niet wie het zal presenteren. De huidige RTL-presentator Robert ten Brink, die aan de wieg stond van de show, lijkt hem geen logische keuze. Of Lucille Werner kan overstappen, is hem niet bekend.

Een zender heeft hij al wel achter de hand, namelijk RTL7. ,,Ik denk dat we daar dagelijks tussen 18.00 en 20.30 uur wel een plaatsje kunnen vinden voor Lingo”, schetst In ‘t Hout. ,,Het is een goed scorend spel met een vaste kijkerschare. En wij als RTL zijn altijd bereid om, als het Nederlandse volk iets dreigt te missen, die taak van een ander over te nemen.

Advertisements

One thought on “O-P-R-T-L

  1. Ja! Eindelijk is het zover! De offcieele fansite: úctor.web-log.nl is er! Op de site vindt je nu alles over: Wendy van Dijk (die de presentatie verzorgt), de juryleden: Henkjan Smits, Marianne van Wijnkoop & Henk Temming. Ook staan er al foto’s video’s en informatie op over een aantal kandidaten tijdens de audities en kun je de muziektest doen! Dus reden genoeg op vaak langs te surfen! DUS…
    XFACTOR.WEB-LOG.NL
    XFACTOR.WEB-LOG.NL
    XFACTOR.WEB-LOG.NL

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s