De Mol koopt SBS xc3xa8n ProSieben-groep

John_de_mol_177444h Investeringsmaatschappijen KKR en Permira (aandeelhouders SBS Broadcasting) hebben plannen om de ProSieben-groep (ProSieben en Sat1) te kopen en die omroepgroep te laten fuseren met de Europese uitzendgroep SBS. Dat meldt de Suddeutsche Zeitung. Met de fusie zou de omroepgroep een van de grootste van Europa worden. Hiermee wordt gesuggereerd dat een fusie Talpa en SBS onmogelijk zou worden. Insiders beweren echter dat KKR en Permira samen met John de Mol deze operatie voorbereidt. Hiermee zou de Mol een aanzienlijke positie op de Duitse markt verwerven. Binnen enkele weken zou bekend worden of dit Masterplan van De Mol werkelijkheid wordt..

Advertisements

12 thoughts on “De Mol koopt SBS xc3xa8n ProSieben-groep

 1. Ben ook erg benieuwd. SBS Broadcasting SARL dat door KKR en Permira werd ingelijfd, kostte al meer dan EEN miljard euro. ProSiebenSat.1 kost miljarden.

  Hoe vind ik in dit plaatje John de Mol terug? Om een controlerende positie te verkrijgen in aandeelhouderszin, is zijn vermogen wellicht te klein. Tenzij hij naar voren wordt geschoven als werknemer en minderheidsaandeelhouder kan het, of als hij alleen zou gaan voor de Nederlandse belangen die ProSiebenSat.1 en KKR/Permira dan zouden afstoten? En: hoe zit de Telegraaf Media Groep NV in dit verhaal met haar 20 % belang in SBS Broadcasting SARL?

  Kortom afdoende om over te speculeren!

  Reply
 2. Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat De Mol hierin een serieuze partner is. Het gaat nu om zoveel geld dat Pemira en KKR dat zelf kunnen financieren, ze hebben 20 miljard in kas om overnames te doen. Strategisch gezien een briljante zet van de twee investeringsmaatschappijen. Ze hebben SBS voor een scherpe prijs gekocht en bouwen met deze overname een serieuze concurrent voor de RTL groep. De derde aandeelhouder Telegraaf Media Groep heeft met hun 20% belang in SBS nu een prima springplank om verdere internationale ambities vorm te geven.

  Reply
 3. De Mol doet zich groter voor dan hij is. Bij het echte grote werk speelt hij geen enkele rol. de Mol heeft het nakijken. Hij mag verder spelen met zijn speeltje…..

  Reply
 4. Pemira & KKR nemen John de Mol al heel lang niet meer serieus. Deze deal gaat er snel komen. SBS fuseert met Pro7/Sat1 en vormt een machtblok tegen RTL in Europa. Gezamenlijke waarde tussen de 8 en 10 miljard. Talpa wordt hier geheel buiten gelaten.

  Reply
 5. Talpa is geen partner in deze overname. Pemira/KKR/TMG willen geen extra aandeelhouders in deze constructie. De geruchten over de stopzetting van Talpa en de overname van delen van de boedel lijken wel te kloppen. De Mol krijgt dan de mogelijkheid om met Talpa Content of eventueel Endemol, programma’s te leveren c.q. te testen op de SBS zenders.

  Reply
 6. Klinkt vreemd. Waarom heeft Talpa dan de er een 24 uurskanaal van gemaakt, ‘insider’ en MTV Networks uitgekocht opdat Nickelodeon moest verkassen…?

  Reply
 7. Enkelen hier schilderen De Mol af als klein kindje die nog een paar koekjes probeert te stelen uit moeders grote koekjestrommel. De Mol kan zich met zijn vermogen altijd wel ergens inkopen, dat zien dergelijke bedrijven dan ook graag. Je kunt veel over De Mol zeggen maar in zaken is hij de afgelopen jaren erg succesvol geweest. Talpaxe2x80x99s Televisiezender inbegrepen heeft hij zijn vermogen de afgelopen jaren met ca. 1 miljard euro opgekrikt.

  John de Mol kennende zal hij niet genoegen nemen met een minderheidsbelang. Dan zal iedereen evenveel macht moeten hebben.

  Daarnaast is hij ten slotte dxc3xa9 creatief van Nederland (hoe je het went of keert). En heeft hij veel geld.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s