Bridget gebashed

Bridget_mDe Volkskrant pakt lekker uit over Bridget Maasland. Na het stoppen van Land van Maas en Geel wordt gesproken over de nekslag voor blonde Bridget. Koos Postema licht het nog even toe in een aantal uitspraken:

"..haar talenten bevinden zich vooral aan de buitenkant.."

".. Bij Talpa zag je haar elke week…

in een ander programma, meestal volkomen gecommercialiseerd.."

".. Neem dat hondenprogramma van haar. De BBC zou daar echt iets geestigs van maken. Hier zitje weer met Viola Holt, die zelf op een hond is gaan lijken.."

Verder wordt in het stuk gesproken over het feit dat Bridget lijdt aan het Spijkerman-effect. Wat er in de volksmond op neerkomt dat je geen kijkers overhoudt na een overstap naar Talpa. Koos Postema adviseert de blondine nu om het even rustiger aan te doen. Of een tijdje niets doen en wachten op een , warmer tv format, waar eindelijk eens goed over nagedacht is.

Advertisements

6 thoughts on “Bridget gebashed

 1. WONDERKIND BRIDGET ROEMLOOS TEN ONDER

  Het wordt dit jaar Bridget versus haar imagoxe2x80x99, schreef deze krant begin dit jaar over Bridget (Maasland). Het ziet er naar uit dat de strijd gestreden is: haar langverwachte talkshow Het Land van Maas en Geel, aangekondigd als de opvolger van Barend & Van Dorp, wordt over twee weken voortijdig van het scherm gehaald xe2x80″ het zoveelste Talpa-drama, en imagotechnisch gesproken misschien wel de nekslag voor de voormalige BNN-babe.
  Het is toch nog snel gegaan. Vier jaar geleden wist Koos Postemanog hoe de publieke omroep Barend & Van Dorp te lijf moest gaan, zei hij in vakblad De Journalist: met Jeroen Pauw en Bridget. Aan de eerste zag je xe2x80x98dat hij brandt van verlangen om vijf dagen per week een late-nightshow te presenterenxe2x80x99. Postema toen: xe2x80x98En dan moet je dat mooie blonde meisje van die IQ-test als side kick naast hem zetten. Ze spreekt een andere taal dan wij gewend zijn, maar dat meisje is intelligent en durft wel watxe2x80x99.

  Wijsheid komt met de jaren: xe2x80x98Haar talenten bevinden zich vooral aan de buitenkantxe2x80x99, zegt Postema nu. xe2x80x98Bij de Nationale IQ-test was ze een soort assistente van Jeroen Pauw; dat werkte erg aardig. Ze straalde enthousiasme uit, met hooguit een iets te schelle stem. Maar kennelijk is ze op haar best als ze onder de vleugels genomen wordt. Bij Talpa zag je haar bijna elke week alleen in een ander programma, meestal volkomen vercommercialiseerde onzinxe2x80x99.

  Deels ligt het aan Talpa, denkt hij: xe2x80x98Er ligt een soort doem over die zender. Maar het ligt ook aan Bridget zelf dat niets wat zij doet meer scoort. Neem dat hondenprogramma van haar. De BBC zou daar iets echt geestigs van maken. Hier zit je weer met Viola Holt, die zelf op een hond is gaan lijken.xe2x80x99

  Columnist Max Pam, onlangs in Het Parool: xe2x80x98De mislukking van Maas & Geel is in zo zoverre geruststellend dat ermee wordt aangetoond dat je toch over een zekere journalistieke vaardigheid moet beschikken om zoxe2x80x99n programma te kunnen presenteren. Vaak wordt gedacht dat het wel voldoende is om een beetje aan te lullen, maar journalistiek is xe2x80″ naast al het andere xe2x80″ ook een ambacht.xe2x80x99

  Dat bleek ook toen Sonja Barend drie jaar geleden een masterclass interviewen gaf aan Maasland, Hadassah de Boer en Yvon Jaspers. Drie talenten, aldus Barend, maar Maasland kreeg het zwaar te verduren: ze stelde vier vragen in xc3xa9xc3xa9n zin en stopte veel te veel eigen veronderstellingen in haar vragen.

  Bridget lijdt aan het Spijkerman-effect. Net als bij de (voormalige) VARA-presentator ligt reputatietechnisch de cesuur bij de overstap naar John de Mol. Begonnen als veejay bij TMF gold Bridget bij BNN als wonderkind, dat evengoed ging abseilen in Argentinixc3xab als ging karten met de premier in Lijst Nul, of een gala presenteerde.

  Het werd wel erg vxc3xa9xc3xa9l Bridget, vond ook BNN-voorzitter Laurens Drillich, die in deze krant zei: xe2x80x98Bridget was duur en ze wilde en kon hard werken, dus daarom moesten we haar veel programmaxe2x80x99s geven. In sommige gevallen wilden we dat graag; in andere gevallen dachten we: ze moet wel aan het werk blijven.xe2x80x99

  Bij Talpa was ze te zien op de openingsavond en ging ze het verbouwingsprogramma Je leven in de steigers presenteren xe2x80″ dat al rap uit de programmering verdween. Ze was gekomen voor de nieuwsrubriek NSE (enkele maanden bestaan) presenteren, maar beklaagde zich al snel dat Talpa daar niet aan wilde. Ze presenteerde wel Big Brother en Woef, hoe word ik een beroemde hond xe2x80″ om nu roemloos ten onder te gaan met een talkshow.

  Hoe nu verder? Koos Postema geeft onbetaald advies: xe2x80x98Bridget moet tot bezinning komen. Ze wilde te graag, daarom moest het allemaal te snel en te oppervlakkig. Laat haar eens een tijdje helemaal niks doen. Of wachten op een vriendelijker, warmer format waar eindelijk eens goed over is nagedacht.xe2x80x99

  Jean-Pierre Geelen

  Copyright: de Volkskrant

  Reply
 2. ik denk niet dat het aan Brigitte maasland ligt dan wel aan Geel. Is meer de combinatie wat nooit had gemogen. Ook het format kan absoluut niet , dit kan je zelfs niet eens doen bij een kleine omroep.

  De tijd is er niet voor voor zulke programmas zoals maas en geel. De combinatie namen kloppen ook niet.

  Ik denk en weet wel zeker dat Brigitte Maasland zeker wel goede talenten heeft zitten en zeker ook de binnenkant. Alleen je moet wel net zoals Linda de Mol de juiste formats toegeschoven worden.

  Reply
 3. iets aan haar uiterlijk doen helpt ook. ze is de laatste tijd iets te vaak als ordiborrie uitgedost en nee, haar optreden in playboy heeft daar vast niet bij geholpen.

  Reply
 4. Bridget is een duizendpoot. Een topper. Zou een Wendy van Dijk kunnen zijn. Maar wel bij een andere zender. Gewoon bij BNN. Of bij RTL of NET5. Een gekwalificeerde zender.

  Over Tien ligt een vloek. Door al dat geld is John de Mol net een pooier en de presentatoren hoeren. En dat is totaal niet Nederlands. Daarom kijken mensen alleen als het moet: voetbal.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s