Top 10 dinsdag

Het is nog heel even doorbijten voor Evert Santegoeds. Nadat Nickelodeon met Spongebob en Huis Anubis een publiek van zo’n 200.000 kijkers had opgebouwd, bleven er, nadat Evert om zes uur in beeld verscheen, net zoveel kijkers over als dat er nu sneeuw in de Alpen ligt. Zo’n 32.000 liefhebbers. Wel anderhalf miljoen kijkers voor Blik op de Weg met Leo de Haas, die gisteren na alweer een verloren rechtzaak tegen de AVRO nog geen haasje over kan doen. Ik_lach_wel_maar_ben_niet_blij_1

1. RTL4 17,9%
2. NED1 11,5%
3. SBS6 9,2%
4. NET5 8,6%
5. RTL5 8,5%
6. NED3 8,1%
7. VERON 7,5%
8. NED2 6,3%
9. RTL7 5,3%
10. TALPA 3,6%
Marktaandeel 20-49k, 18-24u, SKO
Advertisements

3 thoughts on “Top 10 dinsdag

 1. De cijfers kloppen niet op 20-49! SBS, Net5, Veronica, RTL5 en RTL7 hebben hoger gescoord dan dit gisteren… Vooral Veronica met 7,5%

  Reply
 2. SBS Fuseert vrijwel zeker met pro7/Sat1

  Niet zo lang geleden berichtten wij over een mogelijke fusie tussen SBS en het Duitse Pro7Sat1. Die fusie, ingezet door de eigenaren van SBS – investeerders Permira & KKR – wordt steeds waarschijnlijker.

  Inmiddels heeft Saban, de huidige eigenaar van Pro7Sat1, het biedingsproces gesloten. Onder de Pro7Sat1 groep vallen de zenders Pro7, Sat1, Kabel 1, nieuwszender N24, en Neun Live. Permira is niet de enige bieder, ook Apax/GoldMan Sachs en de Turkse mediagigant Dogan Yagin zijn bieders. Dogan heeft naar verluid het hoogste bod ingediend, zo meldt vakblad Variety, maar toch geldt Permira nog steeds als de meest waarschijnlijke kandidaat. Dogan zou namelijk volgens Europese regels te machtig kunnen worden op mediavlak, hetgeen een overname zou verhinderen. Een fusie van Pro7Sat1 en SBS die zou worden ingezet door de potentiele gemeenschappelijke eigenaar Permira/KKR klinkt huidige eigenaar Saban aantrekkelijk in de oren, omdat die wil voorkomen dat de zendergroep uit elkaar getrokken wordt en het met de combi SBS/Pro7Sat1 juist een sterk machtsblok zou kunnen vormen tegen RTL, op dit moment de grootste Europese mediapartij op televisievlak.

  Bij een fusie zou men er op willen aansturen het hoofdkantoor van SBS – op dit moment gevestigd in Amsterdam – te verhuizen naar Munchen. Het gaat om een fusie met het Europese SBS, dus niet alleen de Nederlandse tak. Volgens de Duitse krant Handelsblatt wordt er door Saban wellicht op vrijdag al een knoop doorgehakt over wie de koper wordt van Pro7Sat1. (TVtoekomst/Medialog)

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s