Talpa: het is allemaal onzin

Demol2_1Het artikel van het AD vandaag bevat volgens Talpa dermate veel onzin en tendentieuze beweringen dat Talpa zich genoodzaakt ziet een eigen persbericht uit te geven ter onderstreping van de feiten.Met het mediabedrijf gaat het goed. Enkele delen ervan, zoals de muziekuitgeverij en de radiotak, presteren zelfs uitstekend en de andere naar behoren. Het kost drie tot vijf jaar tot een televisiezender staat. Dat het een…

kwestie van lange adem zou zijn om een stevige plek binnen het overvolle Nederlandse TV-landschap te veroveren, is vanaf de eerste dag onderkend en uitgedragen. Deze visie geldt nog steeds. De uitbreiding naar 24 uur zendtijd per dag – die vorige week is ingegaan – helpt bij het bereiken van een nog stevigere positie. Er bestaan geen plannen om de zender te verkopen of onder te brengen in een groter geheel. Sterker nog, voor volgend jaar staat een tweede zender op stapel.

Advertisements

9 thoughts on “Talpa: het is allemaal onzin

 1. Vreemd persbericht van Talpa. Lijkt mij een geval van damage controll. Woordvoerder Thomas Notermans zegt nota bene in het AD artikel dat er met SBS gesproken is en een overname van Tien door SBS ”gezien De Mol’s visie een interessante optie zou kunnen zijn”. Uren later volgt dan een persbericht met een hele andere reactie. De zin ”De uitbreiding naar 24 uur zendtijd per dag – die vorige week is ingegaan – helpt bij het bereiken van een nog stevigere positie” is ook wat vreemd, de positie van Talpa is ronduit zwak. Reinout Oerlemans reageerde in De Wereld draait door heel geheimzinnig op de vraag van Matthijs van Nieuwkerk of Jack Spijkerman de nieuwe collega van Piet Paulusma gaat worden. Ik denk dat het AD heel dicht zit bij een waarheid die Talpa niet naar buiten had willen hebben.

  Reply
 2. Ik heb het al eerder hier gemeld: SBS zal Tien ooit kopen. Zij bezitten immers nog steeds de naam en hebben het in bruikleen gegeven aan Talpa. De overname is al lang beklonken, het is nu een kwestie van tijd. Het is net als met Van den Ende en Eyeworks: het was lang voordat hij begin dit jaar bekend maakte dat hij zich had “ingekocht” in Eyeworks bekend dat hij de grote man achter het bedrijf was. Alleen mocht niemand (met name Telefonica) het weten vanwege een concurrentiebeding. Via een listige bankconstructie heeft hij zichzelf buiten beeld kunnen houden.
  Met Tien gebeurt nu hetzelfde. De deal is allang gemaakt…

  Reply
 3. Wat een zwaktebod van Talpa, dit persbericht met de titel dat het het goed gaat. Dan weet je dus dat het artikel in het AD niet ver van de waarheid zit.

  Reply
 4. @ Yossarian:

  Dan heb je wel meteen de slogan voor zn zender bedacht 😉

  Kijk naar ELF, net zo creatief an JDM zelf! 😀

  Reply
 5. Mooie! ‘De muziekuitgeverij en de radiotak presteren uitstekend’. Yeah right, de muziekuitgeverij zal jaarlijks niet veel meer omzetten dan het verlies van 1 dag van Tien (2 ton), en de radiotak deed het heel SLECHT, werd verkocht en vervolgens werd eenvoudigweg de nr. 1 (538) GEKOCHT. Ja, zo kan ik het ook!

  Ik zie die Irakees (fantast van beroep) weer voor me als ik dergelijke berichten lees.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s