Te koop: Tien

Demol_1 Het AD kopt vanochtend dat John de Mol een uitweg zoekt voor de volgens de krant miljoenen verslindende zender Tien. Behalve de voorpagina, worden er ook nog twee hele pagina’s binnen in de krant hier aan besteed. De Mol raakt steeds verder gexc3xafsoleerd bij het zoeken van een uitweg. De Mol wilde na het Tien-avontuur SBS Nederland opkopen. Hij zat daarom om de tafel met SBS-aandelhouders Permi-ra, KKR en de Telegraaf Media Groep. De gesprekken mislukten jammerlijk.

3 thoughts on “Te koop: Tien

 1. Met de komst van Talpa was heel media land in rep en roer. Met alle sterren en top programma`s leek de toekomst vast te staan: het station van De Mol zou met het eredivisie-voetbal en kijkcijferkanonnen als Linda de Mol en Beau van Erven Dorens de concurrentie een gevoelige slag toebrengen.

  Met name SBS zou zoxe2x80x99n verschrikkelijke oplawaai krijgen dat De Mol de drie SBS-stations in Nederland (SBS6, Net5 en Veronica) al snel voor een prikkie zou kunnen overnemen.

  Het liep anders. Talpa zorgde inderdaad voor veel beroering, maar niet zoals De Mol had gehoopt. Tien is tot nu toe verre van een succes. De zenders van RTL en SBS staan nog fier overeind en zelfs de publieke omroep doet na de herprogrammering weer volop mee.

  De Mol zoekt nu een elegante uitweg, maar raakt daarbij steeds verder gexc3xafsoleerd. Want doorgaan op de huidige manier heeft weinig zin. En maar weinigen geloven dat hij serieus van plan is een tweede zender te beginnen, zoals hij heeft aangekondigd.

  Wat kan hij doen? De afgelopen maanden zat hij met SBS-aandeelhouders Permi- ra/KKR en de Telegraaf Media Groep om tafel. De media-ondernemer probeerde eerst SBS Nederland op te kopen. Dat mislukte, omdat de aandeelhouders van SBS niet willen dat het bedrijf wordt opgesplitst. De internationale SBS-groep heeft ook tv-stations in onder meer Roemenixc3xab, Belgixc3xab en Zweden.

  Vervolgens poogde De Mol een belang te verwerven in de internationale tak van SBS. Hij zou onder meer de succesprogrammaxe2x80x99s van Tien en marktleider Radio 538 (waarde: circa 220 miljoen euro) inbrengen in ruil voor een xe2x80x98controlerend belangxe2x80x99 in de SBS-groep. SBS moest beloven regelmatig nieuwe door De Mol bedachte programmaxe2x80x99s uit te zenden.

  De onderhandelingen waren serieus, want beide partijen hadden iets te winnen. SBS zou marktleider in Nederland worden. En De Mol, die eerder zwaar was aangeslagen nadat hij de stekker uit Sport7 moest trekken, zou zonder al te veel gezichtsverlies de arena kunnen verlaten. ,,Wat er in dat scenario met sterren als Linda de Mol en Beau van Erven Dorens zou gebeuren, is nooit besproken. Sommigen zouden meeverhuizen, van anderen het contract worden afgekocht,xe2x80x99xe2x80x99 vertelt een betrokkene.

  Maar voor het concreet kon worden, kwam er een lelijke kink in de kabel voor De Mol. Gedurende de gesprekken verwierven de SBS-aandeelhouders Permira/KKR vorige week voor drie miljard euro een meerderheidsaandeel in het Duitse tv-bedrijf Pro7/Sat1. Dit bedrijf gaat binnenkort fuseren met de SBS-Groep, waardoor een nieuw Europees tv-imperium ontstaat met een waarde van ruim acht miljard euro. Of De Mol aansluiting zoekt bij dit nieuwe tv-bedrijf – en belangrijker: of dit enorme bedrijf John De Mol nog wel nodig heeft na de fusie – moet de komende tijd duidelijk worden.

  Bron AD

  Reply
 2. Kan die SBS Broadcasting medewerker van hierboven (IPnr 193.110.232.69) die denkt anoniem steeds hele teksten in de reactie plempt even uitleggen waarom hij dat doet?
  alsje op het linkje AD klikt kom je er ook hoor..

  Reply
 3. Volgensmij gaat het met SBS6 de laatste tijd lekker hoor. Het aandeel is wel een beetje ingestort. SBS heeft er wel een klein deukje aan overgehouden.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s