Geel: Talpa moet kapot

Geel_boos De Volkskrant licht een aantal uitspraken van voormalige Tien presentator Cees Geel uit vanochtend. Geel is boos dat zijn talkshow na drie weken als moest stoppen. ‘Begin er dan niet aan’. Terwijl hij notabene speciaal een tv in huis haalde voor het programma. ‘Ik heb jarenlang geen TV gehad’. Hij snapt in ieder geval niet wat..

het voordeel was geweeest van een journalist al presentator. ‘Paul de Leeuw is toch ook geen journalist’. De man die op het laatst gekleed ging in een ‘Fuck Talpa’- T shirt vindt dat de buitenwereld ook schuld heeft. ‘Het maakt niet uit wat je maakt voor Talpa. Want Talpa moet kapot’.

10 thoughts on “Geel: Talpa moet kapot

 1. iedereen loopt over talpa heen. zelfs winston gaat op rtl schaatsen, terwijl ie tegelijkertijd de uitzending 1 miljoen watt bij talpa heeft.

  Reply
 2. Laat ik mijzelf bombarderen tot de mannelijke variant van “de kijker”. Zodra Talpa op de kabel verscheen, heb ik getracht te kijken. Cafxc3xa9 de Sport, Koppensnellers, Lotte, de stroom aan programma’s rondom huizen, make-overs, talentenjachten: het kan mij allemaal niet interesseren. Doorgaans zijn de films ook van een erbarmelijk niveau en *ALLE* reclame-onderbrekingen duren te lang.

  Reply
 3. De arrogantie van John de Mol, het opkopen van presentatoren alsof het om voetbaltransfers gaat, het slechte imago en de kopiexc3xabrfunctie van Tien helpen de zender gewoon niet aan kijkers.

  Reply
 4. Beste Cees, een journalist (overigens niet elke journalist) heeft doorgeleerd voor interviewen: nieuwsgierig zijn, weten wat nieuwswwardig is en het onderwerp – en dus niet jezelf – centraal stellen. Daarom zijn mensen met een journalistieke achtergrond vaak betere talkshow-hosts.

  En wat betreft jouw opmerking ‘Paul de Leeuw is toch ook geen journalist?’ het volgende: Paul de Leeuw heeft geen talkshow, maar een personality-show. Ook Paul de Leeuw kan niet interviewen. Het grote verschil met Het Land van Maas en Geel is dat hij dat ook niet pretendeert. De gasten van Paul de Leeuw zijn er ter meerdere eer en glorie van Paul de Leeuw, die rolverdeling kent iedereen.

  De Leeuw komt ermee weg omdat hij erg leuk is. Tenminste, volgens veel kijkers. Diezelfde kijkers vonden jou en madame Maasland niet leuk. In elk geval niet in jullie talk-show.

  Nou niet meer huilebalken. De kijker heeft altijd gelijk. Als je daar niet tegenkunt moet je er niet bij willen werken.

  En geloof mij: niemand (kijkers noch journalisten) staan ‘s ochtends op met het idee ‘ik ga vandaag eens lekker Talpa kapot maken’. Niemand.

  De sleutel tot succes ligt in zelfkritiek en zelfreflectie. Als jij en je mede-Talpaatjes nou eens stoppen met de schuld te leggen bij de boze buitenwereld en er nu eens niet automatisch van uit gaan dat alles wat jullie doen briljant is, dan is de redding nabij.

  Maar dat vraagt wel om een culturomslag. Van de top tot aan de vloer.

  Succes, en dat meen ik oprecht.

  Reply
 5. Wat een flauwe reactie van Niels, althans het merendeel.

  Als je de zaken een beetje objectief bekijkt, kun je niet anders dan concluderen dat Talpa van begin af aan negatief benaderd is. Deels uit jalouzie, deels uit angst voor concurrentie, deels uit angst voor baanverlies, en deels uit dedain voor de bedrijfstak commerciele televisie.

  Als je de pers en een groot aantal azijnzeikerds moet geloven, deugt er werkelijk helemaal niets van Talpa.

  Uiteraard heeft de zenderleiding fouten gemaakt en misschien te hoge verwachtingen gekoesterd.

  Ik heb grote waardering voor het grote aantal nieuwe produkties dat Talpa heeft gebracht. Gooische Vrouwen, Van Speijk, Koppels, etc. zijn leuke originele programma’s die meer waardering en kijkers verdienen.

  Dat dit in het buitenland kennelijk wel begrepen wordt blijkt wel uit het feit dat een serie als Gooische Vrouwen, inmiddels aan een aantal buitenlandse zendgemachtigden is verkocht. Iets dat een door de Publieke Omroep met belastinggeld, of RTL of SBS geproduceerde dan wel uitgezonden serie de laatste jaren nog niet is overkomen.

  Mijn advies aan iedereen is: kijk objectief naar een zender zonder vooringenomenheid, kies de programma’s die je leuk vindt en blijf eerlijk in je oordeel.

  Ik ben nog steeds van mening dat Tien het gaat redden en een belangrijke speler in de markt wordt.

  Reply
 6. Probleem van De Mol is geweest dat hij niet goed onderkend heeft dat de kijker misschien best wel tevreden was met het aanbod.
  De kijker weet TIEN wel te vinden , zie het voetbal, maar blijft de andere zenders bekijken omdat TIEN een zender teveel was en is.
  Daar kun je dan alles en iedereen de schuld van geven maar teveel is gewoon te veel

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s