RTL uitslagshow sneuvelt in ijsoorlog

Doiregilio_378x426 Al na het eerste weekeinde met een nieuwe serie ijsdansprogramma’s wijzigt RTL4 zijn programmering als gevolg van de ‘koude strijd’ die tussen deze zender en SBS6 is losgebarsten. RTL laat namelijk zijn geplande uitslagshow op zaterdagen vallen, meldde een woordvoerder woensdag. RTL was van plan om net als vorig jaar de afvallers van de ijsdansstrijd in een aparte show (skate-off) van Dancing on Ice bekend te maken. De programmaleiding kiest er nu..

echter voor om de afvaller al in de vrijdagavondshow bekend te maken. SBS6 heeft een vergelijkbare show onder de naam Sterren Dansen op het IJs. Die show kent wel een skate-off op zaterdagavonden.

De eerste slag in de ijsdansstrijd was afgelopen weekeinde voor SBS6. Dat programma trok meer kijkers dan Dancing on Ice. RTL-baas Fons van Westerloo erkende daarna zijn meerdere in SBS6. Volgens RTL4-programmadirecteur Wim ter Laak is niet om die reden gekozen voor een afgeronde show. ,,Het is afgelopen weekend weer gebleken dat RTL4 een sterke weekendprogrammering heeft met onder meer X FACTOR en Lotto Weekend Miljonairs. We willen in dat rijtje geen verandering aanbrengen en daarom ronden we de uitzending van Dancing On Ice op vrijdag af. Op deze manier bieden we de kijker drie sterke en aantrekkelijke avonden vol kwaliteitsamusement”, aldus Ter Laak.

Dancing on Ice van aanstaande vrijdag krijgt een feestelijk tintje door de medewerking van de kandidaten van X FACTOR. De deelnemers aan deze tv-talentenjacht zullen een showopening verzorgen. Vervolgens is er een ‘sing along’ (zangteksten lopen mee in beeld). Dat houdt in dat het aanwezige publiek kan meezingen met de ijsdansende prominenten. (NieuwsNieuws)

Advertisements

2 thoughts on “RTL uitslagshow sneuvelt in ijsoorlog

 1. Uitslag BNN IQ Test: Bonnie 52/Viola 89

  * >130 Hoogbegaafd
  * 121-130 Begaafd
  * 111-120 Boven gemiddeld
  * 90-110 Gemiddeld, normaal
  * 80-89 Beneden gemiddeld
  * 70-79 Zwakbegaafd
  * 50-69 Debiel, Lichte verstandelijke beperking
  * 35-49 Imbeciel, matige verstandelijke beperking
  * 20-34 Idioot, ernstige verstandelijke beperking

  Reply
 2. Schaatsers dreigen met staking!

  AMSTERDAM –
  RTL halveert het aantal ijsdansshows. De uitslagenshow van zaterdagavond is met onmiddellijke ingang geschrapt. “Wij willen onze sterke zaterdagavondprogrammering niet veranderenxe2x80x9d, bevestigt een RTL-woordvoerder. Het zeer onverwachte bericht leidde gisteren tot grote woede bij de professionele schaatsers van Dancing on Ice. Zij dreigen met staking omdat hun gage ook gehalveerd zou worden.

  Als de staking doorzet, is er bij RTL deze week helemaal geen ijsshow te zien. “Wij zijn de dupe van het feit dat de kijkcijfers tegenvallenxe2x80x9d, vertelt xc3xa9xc3xa9n van de schaatsers. “Dat is oneerlijk. We trainen ons suf. Echt niet minder dan onze collegaxe2x80x99s bij SBS waar de ijsdansshow een groter succes is en twee avonden gerechtvaardigd zijn.xe2x80x9d

  Bron: Telegraaf.nl

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s