And the winner of januari is…

Over de gehele maand januari is RTL4 de winnaar geworden in de doelgroep 20-49 jaar. Maar het lijkt toch of het vlaggeschip van RTL slijtage verschijnselen vertoont (vorig jaar in januari bijna 2 procentpunten hoger). Gelukkig vangt RTL5 samen met RTL7 goed op en is het totaal aandeel RTL in orde. De SBS groep eindigt met een aandeel van 25,1%. en levert daarmee dik 2 procentpunten in als je vergelijkt met vorig jaar. Met name SBS6 doet het minder. De Publieke Omroep is als groep de winnaar. De herprofilering betaalt zicht uit. 24,1% voor de publieken tegen 22,5 vorig jaar. Nederland1 en Nederland3 zijn de motoren hier achter. Tien, de zender die in het volgende seizoen in de Top3 van best bekeken zenders wil staan, heeft een lange weg te gaan. Vergeleken met vorig jaar leveren ze 1 procentpunt in. Spoorloos was het best bekeken programma van januari. Spoorloos_2  

  Jan07      Jan06
1. RTL4 14,6% 16,4%
2. NED1 13,3% 7,3%
3. SBS6 12,2% 14,4%
4. RTL5 9,2% 8,8%
5. NET5 7,4% 6,9%
6. NED3 6,7% 5,6%
7. RTL7 5,9% 5,2%
8. VERON 5,8% 6,0%
9. TIEN 5,5% 6,4%
10. NED2 4,1% 9,5%
Marktaandeel jan07 20-49k, 18-24u, SKO
Advertisements

14 thoughts on “And the winner of januari is…

 1. RTL4 en SBS6 verliezen beiden zo’n 2%. Verschil zit ‘m in de manier waarop.
  SBS6 verliest alleen in de 1e week en scoorde in 2006 een extreem hoog marktaandeel(Lakeside Darts in 2006 veel NL-succes).
  RTL4 verliest in de breedte. Lijkt me stuk zorgelijker idd.

  Reply
 2. Toch heeft SBS6, vooral in de vooravond, gigantische problemen. Ook Hart van Nederland, en vooral het late Shownieuws beginnen slijtage te vertonen. Beetje paniek in Amsterdam, zou dan ook zeker niet onterrecht zijn.

  Reply
 3. AMSTERDAM – Jack Spijkerman (58) lijkt een late midlifecrisis door te maken. De cabaretier en zijn twintig jaar jongere vrouw zijn definitief uit elkaar. Ze wonen inmiddels bij elkaar om de hoek, zodat Jack hun gezamenlijke zoon Joska (7) wel regelmatig kan zien. Jennemiek pakte haar spullen omdat de cabaretier zich xe2x80″ naar haar zeggen xe2x80″ thuis steeds onhebbelijker gedroeg. De vrouw, die door Jack altijd zijn steun en toeverlaat werd genoemd, kon het niet meer bij hem uithouden.

  Volgens Jennemiek is Jack zo sacherijnig omdat hij enorm moet wennen aan het feit dat zijn programma bij de publieke omroep zoxe2x80x99n succes was, terwijl het bij Tien absoluut niet scoort. De tegenvallende kijkcijfers trokken hun wissel op het huwelijk. Het stel was achttien jaar samen. Jennemiek noch Jack was gisteren bereikbaar voor commentaar. De cabaretier was eerder getrouwd. Zijn toenmalige vrouw hield het toen maar drie maanden bij hem uit. In een eerder interview vertelde Jack dat deze ex inmiddels opnieuw is getrouwd en kinderen heeft uit haar nieuwe relatie.Bron: telegraaf.nl

  Reply
 4. @Thomas:
  Valt wel mee hoor, marktaandeel SBS6 op weekdagen tussen 22:30 en 23:30 was in januari 17,8%. Gemiddelde van 2006 in dat tijdvak 17,7%.
  Lijkt me dus vooralsnog niet iets om zorgen over te maken. Vooravond is inderdaad problematischer, maar dat is het altijd al geweest!

  Reply
 5. @secret: Dat komt mede doordat SBS met haar programmering deze maand wel heel erg is uitgelopen. Met als gevolg dat HvN later begint, en Shownieuws uit dat blok valt (pas net na 23.30). En over de vooravond. Die is ingrijpend vernieuwd, veel hogere kosten, maar heeft tot hede alleen maar tot EXTRA verlies geleden. Zelfs RTL5 heeft regelmatig een betere vooravond met alleen maar afgeschreven programma’s. RTL4 mag dan wel verloren hebben, SBS gaat niet met de buit vandoor maar RTL zelf. Het verlies blijft in eigen schip, en dat lijkt me minder zorgwekkend dan het kwakkelende SBS. Gelukkig heeft net5 weer wat gewonnen, anders was het wel heel sneu geweest…

  Reply
 6. @secret: Dat komt mede doordat SBS met haar programmering deze maand wel heel erg is uitgelopen. Met als gevolg dat HvN later begint, en Shownieuws uit dat blok valt (pas net na 23.30). En over de vooravond. Die is ingrijpend vernieuwd, veel hogere kosten, maar heeft tot hede alleen maar tot EXTRA verlies geleden. Zelfs RTL5 heeft regelmatig een betere vooravond met alleen maar afgeschreven programma’s. RTL4 mag dan wel verloren hebben, SBS gaat niet met de buit vandoor maar RTL zelf. Het verlies blijft in eigen schip, en dat lijkt me minder zorgwekkend dan het kwakkelende SBS. Gelukkig heeft net5 weer wat gewonnen, anders was het wel heel sneu geweest…

  Reply
 7. @Thomas: Kan niet ontkennen dat RTL z’n verlies beperkt door de winst van 5 en 7.
  Toch denk ik niet dat ze bij SBS wakker liggen van die 2% verlies van 6. Die 14,4% van januari 2006 was extreem hoog. Net als ze bij de publieken niet gaan schrikken als hun zenderaandeel van juni dit jaar stukken lager zal uitkomen dan het afgelopen jaar (WK).
  Over HvN: November & December waren mindere maanden, maar januari ligt qua marktaandeel alweer gelijk aan gemiddeld 2006 (19,7%)
  Shownieuws laat vertoont wel weer een verbetering t.o.v. eind 2006, echter scoort nog steeds minder dan vorig jaar. Een reden hiervoor kan zijn wat jij al aangeeft, het verlate uitzendtijdstip (na 23:30u).
  Wat ik bedoel te zeggen is dat het verlies van SBS6 waarschijnlijk niet doorzet in februari omdat het verlies puur komt door uitzonderlijke programmering (Darts dat extreem goed scoorde in 2006) en het verlies bij RTL4, weliswaar enigszinds opgevangen door 5 en 7, dat wel zal doen omdat daar het verlies zit in de horizontale programmering.

  Reply
 8. Gouden Kooi naar VS

  De Amerikaanse zender ABC heeft de rechten voor ‘De Gouden Kooi’ gekocht van Talpa, dat maakte vandaag vakblad Variety bekend. Of de serie uiteindelijk in de Verenigde Staten ook op televisie beland bij de zender is nog niet zeker, maar ABC gaat in ieder geval met het format aan de slag. Gisteren werd bekend dat CBS de voorganger van ‘De Gouden Kooi’ – Big Brother – deze zomer terugbrengt voor een achtste seizoen. (TVtoekomst/Medialog).

  Reply
 9. Quote: Spoorloos was het best bekeken programma van januari.

  Boer zoch Vrouw en het 8 uur Storm Journaal werden vorige maand net iets beter bekeken dan Spoorloos. Verder heel netjes zo die overzichten met marktaandelen! šŸ˜‰

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s