Het grote Eredivisiespel

Eredivisie_1 Zo’n anderhalf jaar zijn we verwijderd van het voetbalseizoen 2008/2009. Maar het spel om de uitzendrechten van de Eredivisie is op de wagen. De felbegeerde samenvattingen zijn nu nog in handen van Tien, die net zo hard steunt op het voetbal als een bejaarde op zijn rollator. Gisteren meldde NOS directeur Gerard Dielessen dat de Eredivisie als nummer 1 op zijn lijstje staat. Gevolgd door Nederlands Elftal en Championsleague.Deze laatste wil Dielessen graag opgeven in 2009 als hij de Eredivisie kan krijgen. RTL meld namens Fons van Westerloo ook ‘natuurlijk’ weer mee te bieden. Ook verwacht van Westerloo dat de prijs wederom hoger zal liggen voor de nieuwe cyclus. Vandaag meldt ook SBS zich via de krant. En met name, jawel, voor de samenvattingen. Het rijtje is compleet. Grappig ook dat het alleen maar over samenvattingen via de "ouderwetse" TV gaat. En geen mens die je hoort over digitaal. En dat zou in de periode 2008-2011 toch echt een prominentere plaats kunnen krijgen..

Advertisements

10 thoughts on “Het grote Eredivisiespel

 1. John de mol moet het kopen wil hij zijn zender verder vergroten. Als hij het niet binnenhaalt kan hij net zo goed stoppen met TIEN.

  Reply
 2. Champions Leageau & alle wedstrijden van Het Nederlands Elftal + alle buitenlandse samenvattingen en ik denk dat je dan nog een prachtige avond die goed scoord kan hebben! đŸ˜›

  Reply
 3. Ruud ik weet niet waar je dit nieuws over de nos vandaan hebt maar dit bericht lijkt [url=http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/02_februari/17/binnenland/0217_1100_Geen_eredivisievoetbal_NOS.xmlhaaks te staan![/url]op de opmerking van Dielissen.

  Reply
 4. Iets fout met de link: !16 februari 2007

  ‘Geen geld voor eredivisie bij NOS’
  Eredivisievoetbal zal ook in 2008 vrijwel zeker niet bij de NOS te zien zijn.

  Financixc3xabn slecht

  Volgens Ruurd Bierman van de Raad van Bestuur heeft de NOS daar te weinig geld voor. Hij zegt dit in het AD. “Binnenkort beslissen we definitief, maar we staan er financieel zo slecht voor dat meebieden op de eredivisie niet voor de hand ligt,” aldus Bierman. De NOS blijft wel Champions League-voetbal uitzenden.

  John de Mol

  De NOS verloor in 2004 de rechten op het uitzenden van de eredivisie aan John de Mol. Die betaalde 105 miljoen euro voor drie

  Reply
 5. Dat begrijp ik Ruud maar hij zit niet op de pot geld. Overigens neem van een direct betrokkene aan dat de kans dat deze samenvattingen naar de PO gaan steeds kleiner worden. De kavels worden commercieler benaderd (founders), de formats steeds meer bepaald vanuit de eigenaar.

  Reply
 6. Goede posting. PO probeert met de opmerking van vorige week de interesse in het voetbal te downsizen. Uiteraard wil de NOS ze terug.
  Er gaan in het circuit serieuze geruchten over het “niet bieden” op de rechten van de ECV omdat ze zo duur worden. Maar uiteraard doet iedereen straks weer mee. Zelfs RTL heeft weer zin, terwijl Fons al meer dan een jaar roept dat hij de rechten alleen wil als ze commercieel interessant zijn (lees: geen Talpa-bedragen). Alleen voor Tien is het nog de vraag: willen ze hun toekomstige partner (moeder) opzadelen met zo’n bruidsschat? En als deze partner er eerder komt dan het seizoen 2008/2009 krijgen we alsnog een stoelendans, wellicht met doorverkoop van het komende seizoen.

  Reply
 7. TIEN heeft de rechten het hartst nodig, dat is wel duidelijk. Zeker als men nog een tweede zender wil starten. SBS6 kan de rechten ook wel goed gebruiken denk ik, aangezien deze zender de laatste tijd wat wegzakt.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s