Tien weet het niet

Gspot_2Bij Tien zijn ze zoekende. Je moet als kijker wel ‘heel breed georienteerd’ zijn wil je en naar Bonnie St Claire en naar een docuserie over Rome en naar een loterij en naar voetbal willen kijken. En er wordt nog een schepje bovenop gedaan. Er is sinds gisteren ook een erotiek-achtige avond ingesteld met knallende titels als Van Stoeipoes tot Drama dame en G Spot. Er zijn overigens geen trotse persberichten uitgegaan deze keer over deze nieuwe serie programma’s. Tien is hier gisteren hard op afgerekend door de kijker met 3,9% marktaandeel in 20-49 jaar gisteren.

Het is al vaker gezegd, het ontbreekt Tien aan een ‘vertrekpunt’. Een kijker weet niet wat ie aan Tien heeft, op het voetballen na. De kreet familiezender lijkt al lang niet meer van toepassing. En een brede zender bouwen op mannenpubliek lijkt in Nederland onmogelijk. Het vinden van een eenduidige visie voor Tien lijkt net zo moeilijk als het vinden van de G Spot voor velen.

Advertisements

4 thoughts on “Tien weet het niet

  1. De ‘stoute vrijdagavond’ die Tien lanceerde heeft geleid tot buitengewoon lage kijkersaantallen. Zo scoorde Van Stoeipoes tot dramadame, een Britse realityserie waarin vier Amerikaanse vrouwelijke pornosterren worden omgeschoold tot klassieke actrices, slechts 141.000 kijkers (marktaandeel 2,0%).

    G Spot behaalde 135.000 kijkers (marktaandeel 1,9%) en Courting Alex 108.000 kijkers (marktaandeel 1,5%). Dit alles ondanks het feit dat de ‘stoute’ programma’s waren ingeklemd tussen Postcode Loterij Deal or no Deal (493.000) en De Wedstrijden Vrijdag (267.000). Een en ander blijkt uit de gegevens van SKO.

    Een week eerder, op 23 februari, behaalde Tien nog een marktaandeel van 5% op dit tijdstip met een herhaling van oude opnamen van Andrxc3xa9 van Duin.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s