De Telejoop

De_joopDe Telegraaf op zondag pakt uit met een bijlage geheel gewijd aan het 65-jarig bestaan van Joop van den Ende. Iedereen die met hem werkte aan het woord, inclusief John de Mol, met wie hij samen de wereld veroverde met Endemol. Enkele citaten van De Mol:

"..ik herinner me dat we een twintig uur durende onderhandeling met RTL achter de rug hadden. Doodmoe maar opgetogen zaten we op de achterbank van de auto. 1 miljard aan opdrachten verdiend voorde komende zes jaar. Hebben we tweestemmig Hollandse liedjes zitten zingen.."

".. De vreselijke baas van RTL destijds, boekhouder Freddy Thyes, werd door Joop in een vergadering ‘engerd’…

genoemd. Dat verstond hij niet. De Hollandse kompaan van Thyes viel over zijn eigen woorden toen hij diplomatiek probeerde te vertalen. De pretoogjes van Joop toen, onvergetelijk…"

"..Joop kan soms prachtig theatraal boos worden. Dat is soms handig. Tijdens een avondonderhandeling bijvoorbeeld, beend ehij fulminerend het pand uit. Alleen viel de deur achter hem dicht. Na een kwartier woedend buiten te hebben gestaan, klom hij over een hekje en hoorden we zacht getik op het raam. Hi wilde weer naar binnen. Hij was niet meer kwaad, hilarisch.."

Advertisements

2 thoughts on “De Telejoop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s