Top 10 dinsdag

Het interview door Neerlands meest bekende toupetdrager- Frits Barend – op Tien met Machiel Kuyt was geen klapper met een marktaandeel van 5% op 20-49 jaar. Eergisteren was het deel 2 van Just the Two of Us dat het zonder voetbal als voorgerecht in hetzelfde prime time ook moeilijk had en op 7,7% bleef steken. RTL4 blijft op dinsdag de baas met de woondingetjes.Frits

1. RTL4 18,1%
2. RTL5 12,8%
3. NED1 12,0%
4. SBS6 9,8%
5. NET5 8,4%
6. NED3 6,8%
7. RTL7 5,7%
8. NED2 5,0%
9. VERON 4,5%
10. TIEN 4,2%
Marktaandeel 20-49k, 18-24u, SKO
Advertisements

9 thoughts on “Top 10 dinsdag

 1. SBS6 is de koning in het imiteren en recyclen van programmaxe2x80x99s. De meest recente voorbeelden van imitatiegedrag op televisie zijn terug te vinden in de zang- en ijsdansshows. Zo brak in januari van dit jaar een heuse ijsdansoorlog uit tussen rivalen RTL4 en SBS6. En sinds deze week schotelen zowel SBS6 als Tien de kijker een zang-show met BNxe2x80x99ers voor. Wat voornamelijk opvalt is dat SBS6 de laatste tijd steeds sneller met een imitatie van een ander programma komt.

  Reply
 2. Tien Geeft Het Op

  18 maart 2007

  Ook het tweede tv-avontuur van John de Mol kan als een drama worden beschouwd. Anderhalf jaar en vele tientallen miljoenen euroxe2x80x99s verder kampt het station met dalende kijkcijfers en een groot imagoprobleem. John de Mol zag eerder – in 1996 – de sportzender Sport7 mislukken, waar hij aandeelhouder en oprichter van was. Die droom duurde slechts enkele maanden.

  Ondanks sterren als Beau van Erven Dorens, Bridget Maasland, Jack Spijkerman, Barend & Van Dorp, Caroline Tensen, Linda de Mol, Gordon en Gerard Joling weet Tien (voorheen Talpa) niet echt de gunst van de kijker te winnen. Daarnaast leidden bijvoorbeeld de programmatitel

  Masturbatie Marathon en het xe2x80x98lijken snijdenxe2x80x99 in Anatomie voor Beginners onlangs tot veel commotie. NSE, Thuis, Land van Maas en Geel en Koppensnellers zijn slechts een greep uit de programmaxe2x80x99s die niet de marktaandelen scoorden waarop werd gerekend. Daar staat tegenover dat Tien veel vaderlandse fictie uitzendt, zoals Van Speijk, Gooische Vrouwen en (vanaf vanavond) Voetbalvrouwen. Deal or no deal en De Gouden Kooi doen het relatief goed.

  John de Mols zender Tien lijkt niet langer zelfstandig verder te gaan met het keiharde gevecht om de kijkersgunst. De samenwerking tussen RTL Nederland (RTL 4, 5 en 7) en Tien is op een haar na rond.

  De partijen zijn het op hoofdlijnen met elkaar eens. Naar verwachting worden komende week de puntjes op de i gezet, zo melden goed ingevoerde bronnen in omroepland.

  RTL-baas Fons van Westerloo wil niet meer kwijt dan dat er geruime tijd is gesproken en verwacht ,,dat binnen enkele dagen beide bedrijven mededelingen kunnen doen over een op handen zijnde deal xe2x80x9c. John de Mol zegt dat er over Tien serieuze gesprekken worden gevoerd met diverse partijen, maar ontkent dat er bijna een akkoord is met RTL. Hoe de nieuwe constructie – die op korte termijn tot stand moet komen – precies eruit zal zien is nog niet bekend. Mogelijk dat de Eredivisie straks te zien is bij familiezender RTL 4 en dat de andere succesnummers van Tien worden verspreid over vier tv-zenders. John de Mol heeft de uitzendrechten van de Eredivisie nog tot de zomer van 2008. Onduidelijk is welke gevolgen de samenwerking heeft voor het personeel van Tien, waar circa honderd man werkzaam zijn. De verwachte overeenkomst tussen de zenders moet vervolgens wel nog worden goedgekeurd door de Duitse Bertelsmann AG, eigenaar van de Luxemburgse RTL Group (waar RTL Nederland onder valt). Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit zal de coxc3xb6peratie van de stations toetsen.

  Bron: Mediacourant/Telegraaf

  Reply
 3. Tien en RTL praten over samenwerking

  HILVERSUM – De tv-bedrijven Tien en RTL Nederland (RTL4, 5 en 7) zijn al langere tijd met elkaar in gesprek over samenwerking.

  Woordvoerders van beide firma’s bevestigden zondag berichten hierover. Of het komt tot een overeenkomst en hoe verstrekkend die zal zijn, kunnen zij niet zeggen.

  Als zenderbazen John de Mol (Tien/Talpa) en Fons van Westerloo (RTL) tot een akkoord komen, lijkt het voor de hand te liggen dat Tien niet langer als zelfstandig tv-station blijft voortbestaan en zich zal aansluiten bij de zenders van RTL. De naam RTL8 is in dat verband al genoemd.

  Een woordvoerder van Talpa, het moederbedrijf van Tien, geeft aan dat Talpa ook praat met andere mogelijke ‘strategische partners’ en dat de onderhandelingen nog alle kanten op kunnen gaan. Ook het opzetten van een tweede tv-zender naast Tien behoort volgens hem nog tot de mogelijkheden.

  Het opzetten van een tweede zender zou Tien ook in rustiger vaarwater kunnen brengen omdat twee Talpa-zenders elk andere doelgroepen kunnen aanspreken. Bij andere zendergroepen is dat ook het geval. Bovendien kunnen grotere zendergroepen makkelijker internationale tv- en filmproducties aankopen. Maar of een tweede kanaal Tien kan redden, lijkt twijfelachtig.

  Aan het aanvankelijke Talpa en latere Tien kleeft al sinds het begin, in het najaar van 2005, een negatief imago. Door het binnenhalen van de uitzendrechten van het eredivisievoetbal en van meerdere tv-sterren, kreeg de zender de naam poenerig te zijn.

  Het niet meer in een voorspelbare volgorde uitzenden van de voetbalsamenvattingen schoot de kijkers helemaal in het verkeerde keelgat. Gevolg was dat de kijkcijfers van De Wedstrijden wel goed zijn, maar nog niet zo hoog als destijds de cijfers van NOS Studio Sport. Kijkers laten andere Tien-programma’s vaak links liggen. Wel scoren series als Gooische Vrouwen en Joling & Gordon Over De Vloer goed.

  John de Mol verwierf de samenvattingsrechten van het voetbal na een uitgebreide verkoopprocedure waarin RTL de rechten voor het rechtstreeks uitzenden van een wedstrijd per week binnenhaalde. Wat een mogelijke overeenkomst tussen RTL en Tien betekent voor dat contract is niet duidelijk. Volgens De Telegraaf wil de Eredivisie CV (ECV) tekst en uitleg van beide mediabedrijven. ECV-voorzitter Michael van Praag zegt dat zijn organisatie maandag informatie zal opvragen bij de tv-stations.

  (ANP/AD)

  http://www.ad.nl/cultuurenshow/ a…icle1189226.ece
  Sander | 03.18.07 – 2:07 pm | #

  Reply
 4. Eredivisie CV sceptisch over fusie Tien/RTL

  ZEIST – De Eredivisie CV, het overkoepelende orgaan van alle eredivisieclubs, houdt de ontwikkelingen rond een eventueel samengaan van televisiezenders Tien en RTL nauwlettend in de gaten. T

  Tien bezit de uitzendrechten van de samenvattingen in de eredivisie. Volgens directeur Alex Tielbeke van de ECV kan het niet zo zijn dat die zomaar van zendgemachtigde wisselen.
  xe2x80x9eLaat ik voorop stellen dat we officieel nog geen contact hebben gehad met Tienxe2x80x9d, aldus Tielbeke. xe2x80x9eDe geruchten over een fusie kennen we uit de media. Wel hebben we zaterdag informeel contact gehad met de zender en toen werd ontkend dat er sprake is van een deal.xe2x80x9d

  Tielbeke wilde zondag niet vooruitlopen op een eventueel samengaan van Tien en RTL. xe2x80x9eMaar het is duidelijk dat er in de contracten met Tien bepaalde scenarioxe2x80x99s zijn opgenomen over dit soort omstandigheden. De kern van de zaak is dat uitzendrechten niet zomaar kunnen verhuizen. Dat loopt altijd via de ECV. Wij moeten dat per definitie goedkeuren en er een handtekening onder zetten.xe2x80x9d

  Over de inhoud van de scenarioxe2x80x99s wilde Tielbeke niets zeggen. xe2x80x9eHet is nu nog veel te vroeg om daar over te speculeren. Pas als wij officieel iets horen van Tien, kunnen we kijken wat de verdere stappen moeten zijn.xe2x80x9d

  Bron: ANP

  Reply
 5. Ook SBS wil Tien kopen

  Door MARK LANGESLAG

  HILVERSUM – De strijd om de verlieslijdende tv-zender Tien en Radio 538 is begonnen.

  John de Mol. FOTO ANPNa RTL heeft ook SBS zich weer gemeld als overnamekandidaat voor de mediabedrijven van John de Mol.

  De mediatycoon en SBS-topman Patrick Tillieux houden vandaag xe2x80x98stevige gesprekken, melden ingewijden.

  Het medialandschap is enorm in beweging, nu het einde van Tien in zijn huidige vorm onafwendbaar lijkt. John de Mol onderhandelde de afgelopen maanden vooral met RTL in een poging zijn zwaar verlieslijdende zender bij dat mediabedrijf onder te brengen.

  RTL-topman Fons van Westerloo zegt dat beide bedrijven xe2x80x98binnen enkele dagen mededelingen kunnen doen over de aard van de samenwerkingxe2x80x99. Gewerkt wordt aan een scenario waarbij een extra RTL-zender wordt opgericht.

  Succesvolle programmaxe2x80x99s van Tien, zoals het eredivisievoetbal en een paar dramaseries, worden in dat geval verdeeld over de vier kanalen van RTL. Ook Talpaxe2x80x99s Radio 538, dat wel winst maakt, gaat dan naar RTL Nederland.

  Talpa zegt dat er over Tien strategische gesprekken worden gevoerd met xe2x80x98heel veel partijenxe2x80x99, maar ontkent dat er bijna een akkoord is met RTL.

  Verscheidene coryfeexc3xabn van Tien willen niet lijdzaam afwachten hoe het schip zinkt en hebben zichzelf alvast in de etalage gezet. Zo is de publieke omroep gepolst of er interesse is Jack Spijkerman terug te nemen. Ook Beau van Erven Dorens heeft zich bij de publieken gemeld.

  Novamedia, het bedrijf achter de Postcodeloterij, is bezig omde Tien-show 1 Tegen 100 met Caroline Tensen bij de NCRV onder te brengen.

  Bron: AD

  Link: http://www.ad.nl/cultuurenshow/article1191002.ece

  Reply
 6. Sterren Tien maken zich op voor vertrek

  Door MARK LANGESLAG

  De dagen van Tien zijn geteld. John de Mol is non-stop aan het onderhandelen over stopzetting van zijn noodlijdende tv-zender en samenwerking met een sterke partner. Daarbij praat de mediatycoon met RTL en SBS.

  Afgelopen vrijdag nog bezwoer Talpa-directeur Ronald Goes tegenover het eigen personeel dat er van alle overnamegeruchten niets waar is. Er zou hard worden gewerkt aan een tweede Talpa-zender.

  Toch gelooft niemand in Hilversum nog dat Tien blijft voortbestaan. Tv-producenten die programmaxe2x80x99s leveren aan Tien merken sinds enige tijd dat De Mol geen verbintenissen voor lange termijn meer aangaat.

  Maar een nog duidelijker teken aan de wand is dat coryfeexc3xabn van Tien zich de afgelopen dagen, doorgaans via hun managers, in de etalage hebben laten zetten.

  Want voor lang niet alle sterren van Tien zal plaats zijn bij bijvoorbeeld RTL4. Voor Linda de Mol, die aan een contract met die zender zou werken, wordt wel ruimte gemaakt. Maar voor de rest? RTL4 heeft met onder meer Wendy van Dijk, Martijn Krabbxc3xa9, Robert ten Brink en Carlo Boszhard zelf al een batterij coryfeexc3xabn in huis.

  Reden voor Beau van Erven Dorens, gisteren niet bereikbaar voor commentaar, zich te melden bij de publieke omroep. De presentator van het dagelijkse spelletje Deal or No Deal, verliet twee jaar geleden RTL voor een avontuur bij Talpa.

  Ook is er bij de publieke omroep gepolst of er interesse bestaat voor een terugkeer van Jack Spijkerman. De televisiepresentator, die nog een topzwaar contract van vijf jaar met De Mol heeft, beweert van niets te weten. ,,Maar er is altijd belangstellig voor mij geweest, onder meer van de NCRV en SBS,xe2x80x99xe2x80x99 aldus de geplaagde presentator van Koppensnellers, wiens overstap naar Tien hem op veel kritiek kwam te staan.

  Caroline Tensen koerst af op een overstap naar de NCRV. Novamedia, het bedrijf achter de Postcodeloterij, probeert de populaire tv-show 1 Tegen 100, die door Tensen wordt gepresenteerd, onder te brengen bij die omroep, zeggen insiders.

  Eerder kreeg de presentatrice al toestemming van Talpa het programma Babyboom te maken voor de publieke omroep, waarin ze honderd stellen met een kinderwens volgt.

  ,,Een overstap zou inderdaad niet onlogisch zijn,xe2x80x99xe2x80x99 zegt een woordvoerster van de NCRV. ,,We weten niet wat de toekomst brengt, maar we zijn superblij met Caroline. Ze past goed bij ons.xe2x80x99xe2x80x99

  De Mol deed onlangs een bod op het door hemzelf opgerichte Endemol. Ook dat duidt er volgens Hilversum-watchers op dat hij zich weer wil toeleggen op het produceren van programmaxe2x80x99s. Met een toekomstige partner kan hij een afspraak maken over de afname van een gegarandeerd aantal programmaxe2x80x99s.

  De mislukking van de zender Tien is het tweede grote drama voor John de Mol in de omroepwereld.

  In 1996 kwam al na luttele maanden een einde aan het met veel tamtam gelanceerde Sport7, waarvan hij oprichter en aandeelhouder was.

  Bron: AD

  Link:

  http://www.ad.nl/cultuurenshow/article1191053.ece

  Reply
 7. Hilversum volgt gespannen samenwerking RTL en Tien

  door onze verslaggevers

  HILVERSUM – De mogelijke samenwerking tussen RTL Nederland en Tien wordt in omroepland en politiek Den Haag met argusogen gevolgd.

  RTL-baas Fons van Westerloo onthulde zondag in deze krant dat hij verwacht dat binnen enkele dagen beide bedrijven mededelingen kunnen doen over een ophanden zijnde deal. In Hilversum is Tien het gesprek van de dag. Wat is de tv-toekomst voor mensen als Bridget Maasland, Wilfred Genee, Jack Spijkerman en al die anderen die John de Mol volgden? En hoe gaat een eventuele nieuwe omroepconstructie er precies uitzien? Beau van Erven Dorens (afkomstig van RTL) zag zijn nieuwsprogramma NSE mislukken op Tien, maar heeft nu wel succes met het spelprogramma Deal or no deal. xe2x80x9cIk hoop dat er wel wat overblijft van de entiteit Tien. De droom van kwalitatief heel goede programmaxe2x80x99s maken, de strijd die we met elkaar hebben gevoerd. Het zou jammer zijn als dat allemaal voor niks was geweest. Ik hou nog steeds vol dat we trots moeten zijn op John de Mol. Iemand die vanuit zijn eigen portemonnee zoveel nieuwe Nederlandse programmaxe2x80x99s maakt en uitzendt. Dat verdient respect.xe2x80x9d

  Van Erven Dorens zegt niet op de hoogte te zijn van de onderhandelingen. xe2x80x9d Strategisch gezien snap ik het wel. Ik zou het geweldig vinden als de zender er bovenop kwam of in elk geval zou kunnen doorgaan als zelfstandig opererende unit. RTL 10, zo je wilt. Ik ben op een plezierige manier weggegaan bij RTL en ik heb er nog vrienden zitten. Al denk ik niet dat ik weer RTL Boulevard zou willen presenteren. Dat voelt als een stap terug en bovendien doet Daphne het geweldig.xe2x80x9d

  Haat en nijd

  Gerard Joling, die samen met Gordon het succesprogramma Joling & Gordon over de vloer maakt, hoopt dat de mogelijke samenwerking tussen Tien en RTL ook een eind maakt aan de haat en nijd in omroepland. xe2x80x9cEn wat John de Mol betreft: voor hem neem ik mijn petje af. Hij heeft het toch maar gedurfd.xe2x80x9d Paul Romer, directeur van Endemol Nederland, vraagt zich af wat er in een nieuwe constructie gebeurt met zijn programmaxe2x80x99s die nu op Tien zijn te zien, zoals 1 tegen 100, Miljoenenjacht, Deal or no deal en Gooische vrouwen. xe2x80x9cEn we zijn in gesprek over een nieuwe serie Big Brother.xe2x80x9d Jack Spijkerman, overgestapt van de VARA naar John de Mols zender: ,,Ik heb geen commentaar, ik lees het ook allemaal in de krant en meer weet ik er niet van.xe2x80x9d De woordvoerder van De Mol herhaalde ook gisteren enkel dat er serieuze gesprekken worden gevoerd met diverse partijen. CDA-Kamerlid Joop Atsma had van meet af bedenkingen of er wel plaats zou zijn voor een derde commercixc3xable omroep. xe2x80x9cHier geldt de ijzeren wet van de markt.xe2x80x9d Ook PvdA-Kamerlid Martijn van Dam had al twijfels over Tien.

  Bron: Telegraaf

  Link:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/60579441/_Mislukken_tv-zender_zit_De_Mol_niet_in_koude_kleren_.html

  Reply
 8. Bert van der Veer: Tien had geen brede zender moeten worden

  Na het mislukken van Sport7 in 1996 lijkt het John de Mol nu weer niet te lukken om een eigen succesvolle zender neer te zetten. Volgens Bert van der Veer gaan de ontwikkelingen De Mol niet in de koude kleren zitten.
  Lees verder >>
  Van der Veer: Dit doet heel veel met hem. Eerder moest hij het personeel van Sport7 zeggen dat de stekker eruit zou gaan, en zoiets wil hij niet weer meemaken.
  Volgens Van der Veer pakte De Mol het verkeerd aan door van Tien een brede familiezender te willen maken. Hij heeft niet een zender opgezet waar de bevolking behoefte aan heeft, maar een waar hij zelf behoefte aan had om zijn creatieve kennis op kwijt te kunnen. Van Tien had hij, wegens het voetbal, een specifieke mannenzender kunnen maken. Als een shoarmatent in een straat met allemaal pizzeriaxe2x80x99s, zeg maar. Maar dat wilde hij niet. Hij wilde de massa bereiken.
  Van der Veer denkt dat De Mol nu bezig is met een ingewikkelde operatie om voor hem en zijn mensen een zo goed mogelijke aftocht uit het project te bereiken. Dat is geen pretje voor hem, maar ik verwacht niet dat de onduidelijkheid nu nog lang zal voortduren.

  Talpa praat volgens een woordvoerder met diverse partijen over de problemen van Tien. Naast kabelaars en telecomaanbieders wordt ook gepraat met SBS en RTL. Van der Veer denkt dat de laatste optie het meest kansrijk is, omdat RTL het over te nemen eredivisievoetbal beter zou kunnen terugverdienen.
  SBS was lang de voornaamste kandidaat om Tien over te nemen maar voor die organisatie is met name het voetbal te duur. Van der Veer heeft de indruk dat RTL Nederland, met het moederbedrijf in Luxemburg op de achtergrond, die lasten beter kan dragen. Het voetbal van Tien zou je kunnen toevoegen aan RTL7. Van het kanaal waarop Tien uitzendt kan je dan een soort van herhaalkanaal maken. (Telegraaf/Medialog)

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s