Gejuich voor verdwijnen Tien

Squeezed_1Adverteerders en reclameburo’s verenigen zich in brancheverenigingen. Zo heb je de BVA voor adverteerders en de VEA namens reclameburo’s. Daar zitten mensen en die houden enquetes onder de ‘achterban’. Even geleden kwam de BVA met een bericht naar buiten waaruit blijk dat een derde van de leden geen bezwaar heeft tegen het opgaan van Tien in RTL of SBS. De VEA kon niet achterblijven. En de ledenclub van de VEA juicht zelfs als Tien niet meer stand alone verdergaat. Het lijkt wel of de diverse achterbannen nog in diepe winterslaap zijn. Je moet toch echt zitten te pitten als je in een televisiemarkt – waar vraag en aanbod op gespannen voet leven – blij bent dat er een marktpartij (Talpa) verdwijnt. Ja, ja, hoera, hoera, we willen meer betalen…

Advertisements

10 thoughts on “Gejuich voor verdwijnen Tien

 1. He Ruud, volgens mij is het maar net wat je horen wilt. Hoewel ik absuloot geen voorstander ben van nog de VEA nog de BVA, haal ik uit deze berichten dat men liever heeft dat John de Mol de leiding uit handen geeft. En daar kan ik me wel iets bij voorstellen …

  De zender Tien blijft, lijkt mij, immers ook gewoon bestaan binnen een SBS of RTL club.

  Reply
 2. niet dat ik enige water wil laten koken of wel ergens stenen in wil gooien….

  …. maar stoppen is de laatste wat ik denk dat er gaat gebeuren 😉

  dat kan je op je vingers natellen hihihi

  Reply
 3. Als Tien samengaat met RTL of SBS, dan betekent dat niet dat de adverteerders direct meer gaan betalen. Aan de ene kant heeft RTL/SBS meer macht omdat er minder aanbieders van reclameruimte zijn. Maar aan de andere kant kunnen de adverteerders groter inkopen (voor 4 ipv 3 zenders) en kunnen zo wat korting bedingen.

  Ik denk eerder dat VEA hun ‘vreugde’ meer haalt uit het feit dat Tien een niet al te goed imago heeft en dat met het verdwijnen van de zender Tien ook het negatieve imago verdwijnt. Misschien zijn ze bang dat het imago van de zender een negatieve invloed heeft op de commercials die er te zien zijn…

  Reply
 4. Zijn die dagen van onderhandelen vanFons met John nog niet om? Het zou toch nog maar enkele dagen duren………… Of is ie van de onderhandelingen afgehaald door Zeiler? Geloof van wel.Deeerste h aarscheurtjes?

  Reply
 5. Fons heeft het te druk met het drijvend krijgen van vlaggenschip RTL4, zie onderstaand bericht.

  RTL 4 voert geen wijzigingen door in de huidige programmering van de zender. Dat meldde presentator Albert Verlinde woensdagavond in RTL Boulevard.

  De afgelopen dagen ontstond er discussie over eventuele veranderingen in de programmaschemaxe2x80x99s, nadat de zender dinsdag op televisie aankondigde dat het programma De weg naar Fame voortaan op zaterdagavond om 22.30 uur te zien zal zijn. Daar is volgens Verlinde, jurylid in dat programma, niets van waar. De musicalshow blijft op donderdag staan.

  Verschillende programmaxe2x80x99s op RTL 4 scoren de afgelopen weken flink onder het zendergemiddelde. Zo weten uitzendingen als Wie wordt de man van Froukje?, LookingGood, De weg naar Fame en Voor de rest van je leven relatief weinig kijkers naar de zender te trekken. Verlinde kondigde woensdag in RTL Boulevard het programma Klasgenoten aan en vermeldde daarbij nadrukkelijk het uitzendtijdstip.

  xe2x80x9cDat zeg ik even expliciet, omdat er de afgelopen dagen wat rumoer geweest is of de programmering van RTL 4 gaat veranderenxe2x80x9c, vertelde Verlinde. xe2x80x9cNee, De weg naar Fame blijft gewoon om half negen op donderdag, Klasgenoten gewoon om half tien. En Voor de rest van je Leven gewoon op vrijdagavond om half negen.xe2x80x9c

  Reply
 6. Over Fame en Albert gesproken wordt tijd dat hij vervangen wordt. te veel mensen gaan tegen hem keren Om boulevard nog blijven redden moet hij weg. En carlo boshard was best een goede vervanger voor Albert evenals die andere vervangers. Beetje versbloed mag best. Ook die Peter R de Vries doet het goed bij Boulevard.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s