Week Top 10

Het broeikaseffect deed een behoorlijke aanslag op de kijktijd afgelopen dagen. De Wedstrijden moest het ondanks een spannende competitie ontknoping met 300.000 tuin- en terraszitters minder doen dan vorige week. Een nog kansrijk AZ trok afgelopen week 200.000 kijkers meer tegen Werder Bremen (zo’n 2 miljoen), dan PSV tegen Liverpool. Tien kan verder nog geen grote shows dragen. Just The Two Of Us is een programma dat de allure van een grote show heeft, maar het komt niet verder dan 372.000 kijkers. So you wanna be a popstar op SBS6 zakte ook door de hoeven en onder het miljoen op vrijdag (752.000 kijkers). RTL4 is nog wel marktleider, maar de afstand wordt steeds kleiner. Vaak avonden die onder of rond de 10% marktaandeel zitten. Ten tijde van Leo van der Goot was het dan paniek in de tent. De vraag is of RTL4 het komende seizoen genoeg kan innoveren om marktleider te blijven. Eigenlijk is degene die Tien en/of haar programma’s scoort degene die marktleider wordt. Vangaalkoeman_1

1. RTL4 13,4%
2. NED1 12,4%
3. NED3 11,1%
4. SBS6 10,3%
5. RTL5 8,6%
6. NET5 7,3%
7. TIEN 6,8%
8. VERON 6,4%
9. RTL7 5,6%
10. NED2 4,1%
marktaandeel 20-49 jaar, 18-24 uur (SKO)
Advertisements

5 thoughts on “Week Top 10

 1. Vreemd dat er nog steeds geen nieuws over Tien is. Denk dat RTL op t moment Tien bijna net zo hard nodig heeft als Tien ‘een partner’. RTL4 is werkelijk dramatisch. Na 20.30 bijna nooit meer boven t miljoen, Voor de Rest van de Leven rond de 350.000. Er moet xc3xa9cht iets gebeuren daar.

  Reply
 2. Zender Tien gaat op in RTL
  Door MARK LANGESLAG

  CANNES – De zender Tien van John de Mol gaat op in RTL Nederland. De deal tussen beide partijen is rond.

  Het voetbal zal komend seizoen bij RTL4 te bekijken zijn. De opvolger van Wilfred Genxc3xa9e is nog niet bekend. FOTOMONTAGE AD.. bevestigen verscheidene goed ingevoerde omroepbronnen. Het contract tussen Talpa en RTL kan op ieder moment worden getekend. SBS, dat ook in de race was voor tv-zender Tien, is definitief afgevallen.

  Deze zomer al verhuizen De Mols succesvolle tv-programmaxe2x80x99s als Gooische Vrouwen en Deal or No Deal, alsmede het eredivisievoetbal naar RTL. Ook brengt de mediatycoon marktleider Radio 538 in bij RTL. In ruil daarvoor verwerft hij een belang in RTL Nederland. Het zou gaan om 25 tot 30 procent.

  Tien houdt op te bestaan. RTL Nederland lanceert een vierde zender. Volgens insiders gaat die vermoedelijk RTL8 heten, maar ook over RTL6 en RTL10 wordt nog nagedacht. Enkele programmaxe2x80x99s van Tien worden over de RTL-kanalen verspreid. Het eredivisievoetbal, dat voor een jaar meeverhuist naar RTL, krijgt een plek op RTL4. De Mol had een contract voor drie jaar met de eredivisieclubs, waarvan hij er twee heeft gebruikt.

  Welke sterren van Tien wel en niet meeverhuizen naar RTL is nog niet bekend. De Mol heeft bedongen dat RTL jaarlijks gegarandeerd een bepaald aantal door hem geproduceerde programmaxe2x80x99s afneemt. De media-ondernemer is bezig de wereldwijd actieve tv-producent Endemol terug te kopen van het Spaanse Telefxc3xb3nica.

  Commercieel directeur Frank Eijken van RTL Nederland bevestigt dat hij deze week met directeuren van kabelbedrijven heeft gesproken over doorgifte van een eventuele vierde RTL-zender. ,,Maar ik wil benadrukken dat nog nergens een handtekening onder staat. We zijn nog altijd in gesprek.xe2x80x99xe2x80x99 Talpa-woordvoerder Thomas Notermans zegt dat er geen overeenkomst is. ,,En ik verwacht niet dat we binnen een paar dagen mededelingen gaan doen.xe2x80x99xe2x80x99

  Hete zomer verwacht in tv-land

  Het is opvallend. Waar tv-producenten en zenderbazen in Cannes, deze week het toneel van s werelds grootste televisie-beurs MIP, normaal niet kunnen ophouden met opscheppen over hun eigen succesnummers, praten ze nu maar over xc3xa9xc3xa9n ding: de toekomst van tv-zender Tien.

  Op de vele borrels aan de boulevard en op de poenerige schepen in de haven van de Zuid-Franse badplaats is het gespeculeer niet van de lucht. Gaat De Mol in zee met RTL, SBS of verrast hij iedereen en probeert hij het nog een keer in zijn eentje?

  Na maanden van onzekerheid is het nu echter eindelijk duidelijk: RTL (RTL 4, 5 en 7) gaat er met de buit vandoor. Het omroepconcern geeft daarmee concurrent de SBS- groep (SBS6, Net5 en Veronica) het nakijken. SBS dacht met de programmaxe2x80x99s van Tien marktleider in Nederland te worden en daarmee RTL van de troon te stoten.

  Vriend en vijand zijn het erover eens dat RTL de injectie van goed scorende Tien-programmaxe2x80x99s als Gooische Vrouwen, Deal or No Deal en met name het Eredivisievoetbal erg goed kan gebruiken. Het verzekert zich daarmee voor de komende jaren van het marktleiderschap.

  Vooral vlaggenschip RTL 4 loopt de laatste tijd averij op. De zender heeft de afgelopen maanden een paar pijnlijke flops moeten verwerken. Na de verloren ijsdansoorlog met SBS 6 scoren recent gexc3xafntroduceerde programmaxe2x80x99s als Wie Wordt de Man van Froukje, De Weg naar Fame en Voor de Rest van je Leven onder de maat.

  Voor Goede Tijden Slechte Tijden, het anker in de vooravond, schakelden afgelopen vrijdag voor het eerst sinds lange tijd minder dan een miljoen kijkers in.

  Het wordt hoe dan ook een hete zomer in medialand. Tien-sterren als Beau van Erven Dorens, Caroline Tensen en Jack Spijkerman maken zich zorgen over hun toekomst.

  Een aantal van hen verhuist mee naar RTL. Sommigen gaan bij een andere zender aan de slag. Van weer anderen, die uit de gratie zijn geraakt, wordt het contract afgekocht. Ook bij RTL is het onrustig. Sterren als Wendy van Dijk en Robert ten Brink zien de invasie van Tiencoryfeexc3xabn met angst en beven tegemoet.

  Voor Wilfred Genee zijn de druiven heel zuur. De presentator van De Wedstrijden op Tien mag van de RTL-directie niet met het voetbal mee verhuizen naar RTL 4. Zij hebben Genee nog niet vergeven dat hij in 2005 naar Talpa overstapte, terwijl hij kort daarvoor een contract met RTL had getekend.

  Bron: ad.nl

  Reply
 3. Talpa onkent akkoord met rtl
  april 18th, 2007 Talpa, eigenaar van de televisiezender Tien, ontkent een akkoord te hebben bereikt met RTL. Dit heeft woordvoerder Thomas Notermans woensdag gezegd tegen Betten Beursmedia in reactie op een artikel in het AD.

  De krant stelde op basis van xe2x80x98verscheidene goed ingevoerde omroepbronnenxe2x80x99 dat Tien op zou gaan in RTL Nederland en dat de overeenkomst rond zou zijn. xe2x80x98We praten met verscheidene partijen en met niemand is een akkoord bereiktxe2x80x99, aldus Notermans die aangaf dat Talpa niet alleen met RTL praat, maar ook met SBS en andere partijen.

  Hij wilde niet aangeven in welk stadium de gesprekken zich bevinden maar liet wel weten niet te verwachten in de komende dagen een akkoord te kunnen melden.

  Volgens het AD kan het contract tussen Talpa en RTL ieder moment worden getekend. De krant stelt dat programmaxe2x80x99s als Gooische Vrouwen en Deal or No Deal naar RTL zullen verhuizen, eveanls het eredivisievoetbal. Ook brengt Talpa de radiozender Radio 538 in bij RTL, in ruil voor een belang van 25-30% in RTL Nederland.

  bron: http://www.betten.com/iex.nl

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s