Het is allemaal niet waar

Alss_2Talpa, eigenaar van de televisiezender Tien, ontkent tegenover Betten Beursmedia een akkoord te hebben bereikt met RTL Nederland. Volgens het AD zeggen ingewijden dat het contract ieder moment kan worden getekend.

De krant stelde op basis van ‘verscheidene goed ingevoerde omroepbronnen’ dat Tien op zou gaan in RTL Nederland en dat de overeenkomst rond zou zijn. ‘We praten met verscheidene partijen en met niemand is een akkoord bereikt’, aldus Talpa-woordvoerder Thomas Notermans, die aangaf dat Talpa niet alleen met RTL praat, maar ook met SBS en andere partijen.

Hij wilde niet aangeven in welk stadium de gesprekken zich bevinden maar liet wel weten niet te verwachten in de komende dagen een akkoord te kunnen melden.

Advertisements

13 thoughts on “Het is allemaal niet waar

 1. De volgende constructie is de enige optie die momenteel op het hoogste niveau wordt onderhandeld en snel werkelijkheid zal gaan worden:

  Mediaset & Talpa kopen Endemol en laten deze drie bedrijven fuseren met RTL tot xc3xa9xc3xa9n groot Pan-Europees media consortium, als antwoord op de fusie van de SBS groep met de Pro7/Sat1.

  Reply
 2. Volgens direct betrokken medewerker is er een ruil op handen tussen tapa en rtl mediagroep.
  Blue Circle BV, De productie maatschappij van RTL Nederland gaat naar talpa en wordt bij de productie afdeling gevoegd, tien gaat naar de rtl groep.
  Talpa gaat exclusief de programma’s produceren voor RTL, RTL 5 wordt “RTL5-sport”.
  Daarnaast wordt wordt bekeken in hoeverre de overname van de sport licentie in de toekomst door talpa geproduceerd kan gaan worden.
  Met als hoofd doel endemol toe te voegen aan de club van talpa en daarmee een stevige kop positie op de productie kaart neer te zetten.
  538 en in mindere mate 10 gold worden bij deze constructie gezien als inzet bij rtl om de ooit begeerde markt positie in de radio tak toch te kunnen verwezelijken.
  Daar bij wordt gekeken naar de mogelijkheden om rtl fm / 10 gold een nieuw leven in te laten blazen, met als hoofd doel de sport zender te gaan ondersteunen.

  Reply
 3. @20 april 2007 om 2.23: Helaas, leuk bedacht maar ik kan aan een bewuste zin zien dat jij de grootst mogelijke onzin loopt uit te kramen.

  Reply
 4. Ik denk dat rtl7 wordt verkocht aan talpa en dat rtl dan weer een aandeel van 35% neemt in Talpa TV B.V… wat een onzin hier zeg!

  Reply
 5. Hoe lang nog, die vergelijking met die Irakese persvoorlichter? Ten eerste is ‘ie inmiddels erg oud. Ten tweede is ‘ie erg onsmakeloos en respectloos jegens zowel Notermans (een vakman, een man die aan alle kanten deugt) als De Mol (als je de vergelijking doortrekt is De Mol dan Saddam Hoessein?). Maar dat zal wel weer verdedigd worden met het altijd lekker beschikbare excuus: ‘humor om te lachen’. De belangrijkste reden waarom de vergelijking niet opgaat, is omdat Notermans zeer waarschijnlijk gewoon de waarheid vertelt.

  Wie De Mol een beetje kent, weet dat hij nooit op xc3xa9xc3xa9n bord tegelijk schaakt. Die praat echt niet met RTL alleen. Ik geloof ook wel dat de deal met RTL de meest aannemelijke optie is, maar je denkt toch niet serieus dat De Mol al ‘ja’ heeft gezegd tegen RTL en dan pas de boel gaat uitonderhandelen? Hij houdt de opties open voor een optimaal onderhandelingsresultaat en zal niet schromen om van koers te wijzigen als hij voor zijn gevoel te weinig krijgt.

  Houssein had niets meer te winnen, De Mol heel veel. Dat is een groot verschil. En als ik moet kiezen tussen Notermans en het AD als meest geloofwaardige bron, dan is het zeker niet dat broddelkrantje uit 010!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s