Endemol naar De Mol & Berlusconi

MollHet productiebedrijf Endemol wordt verkocht aan een consortium bestaande uit de investeringsmaatschappij van John de Mol, Cyrte Investments, en het Italiaanse Mediaset, de onderneming van de mediatycoon en oud-premier Silvio Berlusconi. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times maandag. Een woordvoerder van Cyrte verwacht de uitslag van de onderhandelingen over de verkoop van Endemol eerder binnen uren dan binnen dagen. "Vorige week hebben we biedingen ingeleverd op verzoek van Telefxc3xb3nica. Als alles goed gaat, komen we er vandaag met zijn allen uit", aldus de woordvoerder.

De partijen zouden het eens zijn over de prijs. Die ligt rond de 3 miljard euro, aldus welingelichte bronnen in de Financial Times. Prima koopman die John, verkopen voor 5,5 miljard en tergkopen voor drie! Wellicht zal er nu ook snel duidelijkheid over Tien zijn.

Advertisements

19 thoughts on “Endemol naar De Mol & Berlusconi

 1. je kan het ook anders zien. Telefonica koopt endemol in 2000 voor 5,5 miljard in aandelen!. Die aandelen Telefonica staan dan op xe2x82xac25. Ze staan nu op xe2x82xac17 dat betekent als je appels met appels vergelijkt dat ze 3,7 miljard voor endemol betaald hebben. Ze krijgen nu 3 miljard voor 75% van endemol. Dus eigenlijk maken ze winst op deze transactie!

  Reply
 2. Briljant hoor Johnie. En hoeveel geld heb je geleend hiervoor? want ja, mocht het fout gaan dan staat jouw geld in ieder geval veilig.

  Reply
 3. nu gauw die zenders (tien, 538) eruit nu, heb je funding EN afnamegaranties voor je Talpa content en Endemol bedrijven

  Reply
 4. Het is waar Tien stopt, Beau bevestigde dit gisteren bij de talkshow Knevel en van den Brink. Hij verwacht dat heel Tien naar RTL gaat.

  Reply
 5. Wat betekent dit voor Endemolmedewerkers??
  Komt er nu ook weer een grote stroom produktiemedewerkers terug.
  Namelijk zij die nu bij Talpa produkties werken ??

  Reply
 6. De koop van Endemol door Mediaset en John de Mol heeft de Italiaanse tv-wereld in rep en roer gebracht.

  Wie dacht dat Silvio Berlusconi met de acquisitie van televisieproducent Endemol waardering zou krijgen in eigen land, heeft het mis. De aankoop die zijn Mediaset samen met John de Mol en zakenbank Goldman Sachs doet, leidt tot een storm van kritiek.

  Via de achterdeur krijgt Berlusconi invloed op de Italiaanse staatstelevisie Rai en dat zit nogal wat Italianen niet lekker. Veel van de succesvolste primetime-programmaxe2x80x99s van deze publieke omroep worden geproduceerd door Endemol. Zo komt de dagelijkse spelshow xe2x80x98Affari tuoixe2x80x99 (acht miljoen kijkers) uit de stal van het Nederlandse concern. En in de populaire Endemol-productie xe2x80x98che tempo che faxe2x80x99 (zes miljoen kijkers) steekt de presentator niet onder stoelen of banken dat hij geen aanhanger is van Berlusconi.

  Jaarlijks koopt de Rai voor euro 50 mln programmaxe2x80x99s van Endemol. Critici vrezen dat Mediaset de Berlusconi-kritische programmaxe2x80x99s niet meer wil laten maken en kaskrakers naar de eigen commercixc3xable kanalen overhevelt. Wat rest voor de Rai zijn programmaxe2x80x99s en adverteerders van tweede garnituur.

  Berlusconi gooide nog wat olie op het vuur door tijdens de verkiezingscampagne voor nieuwe burgemeesters te beweren dat er veel te veel familieleden van linkse politici bij de Rai werken. xe2x80x98Negentig procent van de baantjes bij de Rai is voor broers, zussen, zonen, dochters, neven en vrienden van links. Nu willen ze ook onze tien procent nog hebben.xe2x80x99

  Bij de Rai zelf gaat het ook niet goed. Het bestuur is in crisis en de Italiaanse regering heeft een wetsvoorstel gedaan dat de omroep moet loskoppelen van de politiek. xe2x80x98De Rai moet autonoom wordenxe2x80x99, zo liet mediaminister Gentilioni weten. Hij wil de Rai in tweexc3xabn splitsen: een zuiver publiek onderdeel dat leeft van omroepbijdragen en een commercieel ingericht onderdeel. xe2x80x98Het verschil tussen de publieke en commerciele omroep moet zichtbaar zijn.xe2x80x99

  Het feit dat Mediaset Endemol koopt, is volgens de minister ook niet de oorzaak van het probleem bij de Rai. De Italiaanse communistische partij Pdci wil echter dat de regering de aankoop van Endemol door Mediaset terugdraait.

  John de Mol voelde zich geroepen zelf in te grijpen. In een interview met de regeringsgezinde krant La Repubblica beloofde hij plechtig dat hij absoluut niet de bedoeling heeft de Rai op te schepen met de mindere Endemol-producties. xe2x80x98Daar steek ik mijn hand voor in het vuur,xe2x80x99 aldus De Mol. Ook verzekerde hij dat Mediaset en Berlusconi geen invloed krijgen op de operationele gang van zaken bij Endemol. xe2x80x98Niemand van Mediaset komt in het bestuur. Het maximale dat ze krijgen is een zetel in de raad van commissarissen.xe2x80x99

  Bron: Talpafan

  Reply
 7. HALLO
  IK HEB GEEN REACTIE MAAR EEN BRANDEDE VRAAG.
  WAAR MOET IK ZIJN OF BIJ WIE VOOR MEER INFO;
  OVER EEN DVD OF VIDEOBAND VAN DE MUSICAL,
  THE PHANTOM OF THE OPERA JULLIE DOEN ME ER EEN GROOT PLEZIER MEE ALS JULLIE ME KUNNEN HELPEN IK HOOP DAT HET OP DEZE MANIER LUKT.
  BIJVOORBAAT DANK.
  MET VRIENDELIJKE GROET
  JOZIEN

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s