De Mol minacht kijkers

Westerl_1Hoogstwaarschijnlijk zal in de tweede helft van deze week het nieuws eindelijk naar buiten komen dat Tien onderdeel wordt van de RTL groep. Het weerhoudt Fons van Westerloo en Bart in ‘t Hout er niet van om in het blad Miljonair aan te geven wat er aan schort bij John de Mol’s zender:

FvW: "..de start was veel te ambitieus, als tiende landelijke zender zonder profiel"

FvW: "..Als gezonde business zal het lastig worden voor Tien. Maar als hobby kan John de Mol het lang uitzingen natuurlijk. Dat hij daar zelf op wijst, vindt ik qua imago niet zo slim. Het getuigt van dedain.

Over het verpesten door Talpa van de salarismarkt:…

FvW: "..Ja, zeker als je ziet hoe weinig sterren werken in vergelijking met de redacties. Van onze totale loonsom gaat twintig procent naar vijftien mensen en tachtig procent naar 740 mensen. Dat is weleens wrang. Het lijkt mij best leuk als het personeel in opstand zou komen.."

Over de verdiensten van het duo voor RTL Nederland:

BihH: "..Voordat ik kwam had Fons van RTL al een winstgevend bedrijf gemaakt.."

FvW: "..Ik heb nu eenmaal een brede kennis van het vak. Het was voor het eerst dat hier iemand aan het roer stond die zowel verstand had van programma’s en reclame’s als van faciliteiten en personeel. Laat ik het zo zeggen, beheersing van de programmakosten was niet het sterkste punt van ‘reclameman’ Dick van der Graaf (vorige CEO RTL).."

Over hun beider toekomst:

FvW: "..Ik sta op het punt om bij te tekenen tot mijn 65e.."

BihH: "..Ik blijf dus ook.."

In het interview is verder te lezen over waarom de twee zo lang al verbonden zijn, over de ijsdansoorlog, over Jack Spijkerman (zouden ze niet willen hebben), over Matthijs van Nieuwkerk (willen ze nu wel), Over TV Oase en over hun meningsverschil over de toekomst van televisie (In ‘t Hout denkt dat het gemak de mens dient).

Advertisements

18 thoughts on “De Mol minacht kijkers

 1. Ik krijg de indruk dat Fons een andere baan ambieert. Denk dat zijn baas Zeiler ‘not amused’ zal zijn met deze teksten over de toekomstige partner van RTL Komt er niet een baantje vrij bij de PO? đŸ™‚

  Reply
 2. Die Bart in ‘t Hout is zo’n marionet van Fons. Die man heeft werkelijk nog nooit iets zelf gepresteerd. Een grote mislukkeling.
  Maar bij RTL kotsten ze hem inmiddels ook uit. Kan hij straks met Fons naar de PO inderdaad.

  Reply
 3. Ik denk het er inderdaad deze week meer bekend word over de overname van Tien door RTL Nederland. Op verschillende website word gezegd dat Woensdag 30 Mei om 13.00 uur een persbericht bekend wordt gemaakt over de overname.

  Reply
 4. een beetje vreemd he, aankondigen dat er een persbericht komt over de overname van Tien.

  Nu alvast een aankodiging dat er een aankodiging komt dat er een persbericht komt over de overname van tien!!

  Reply
 5. Als Tien en RTL Nederland gaan samenwerken, wordt xc3xa9xc3xa9n van de tv-zenders niet omgedoopt tot sportzender. Dat heeft RTL-topman Fons van Westerloo bekend gemaakt. RTL heeft te weinig sportrechten om hier een complete zender mee te kunnen vullen. Ook is er nog geen definitieve overeenkomst tussen Tien en RTL, in tegenstelling tot eerdere berichten.

  | medialog |

  Reply
 6. De deal zal minderdaad op zeer korte termijn worden angekondigd. Volgens bronnen dicht bij de deal betrokken zal De Mol zijn kroonjuweel Radio 538 en “structural bleeder” TV Tien inbrengen bij RTL in ruil voor een 30% belang in RTL Nederland.

  Reply
 7. Laagste reclame omzet in 5 jaar voor RTL

  RTL 4 heeft in 2006 met 22,9 % van de (netto) televisiereclamemarkt haar laagste reclame-omzetprestatie geleverd uit de afgelopen vijf jaar. Dit blijkt uit losse zendermarktcijfers van de Stichting Promotie Televisiereclame die het beursgenoteerde RTL Group SA op haar website heeft geplaatst. De reclame-omzetprestaties van RTL 4 lopen sinds 2004 terug.

  In het (sportjaar) 2004 mocht de Luxemburgse zender nog 30,8 % van alle Nederlandse televisiereclame-inkomsten tot de hare rekenen, waarna dit aandeel inzakte; in 2005 bedroeg het 27 %. RTL 5 haalde vorig jaar 10 % uit de televisiereclamemarkt, met name dankzij deze verbeterde prestatie wist RTL Group haar verliezen voor Nederland te beperken; RTL 7 behaalde 5 % van de televisiereclamemarkt. Zoals bekend was de totale reclametelevisie-omzet voor RTL Nederland in 2006 gedaald van 333,8 miljoen euro naar 324,1 miljoen euro; slechts door een toename van xe2x80x98interactievexe2x80x99 omzetten wist RTL Nederland haar omzet te verhogen. RTL Nederland – marktleider in de televisiemarkt – heeft met haar 324,1 miljoen euro een televisiereclame-omzetaandeel van 37,9 % (was in 2005 39,9 %). Indien het Talpa-omzetdeel naar RTL zou gaan zou dit aandeel op 43,4 % uitkomen. RTL 4 werd enkele jaren geleden door de leiding van RTL Nederland nog aangeduid als xe2x80x98wonderxe2x80x99 wat betreft de reclame-omzetprestaties. RTL 4 was in 2006 met 15,8 % marktaandeel (in 2005 17,8 %) bij de groep 20-49 jarigen in de avonduren (14,7 % bij 6+, in 2005 16 %) de best bekeken zender van Nederland in 2006.

  Bron: Dutchmedia

  Reply
 8. De ruzies in De Gouden Kooi zijn vanochtend zo uit de hand gelopen dat de beveiliging het huis in is gekomen om kandidaat Brian af te voeren. Vlak na de start van het gevecht zijn de streams stopgezet en toonde men alleen beelden van het zwembad, maar de ruzie was zo hevig dat het buiten nog te horen is. Op de website van kandidaat Jaap http://www.kingjaap.nl waren nog foto’s te zien van Brian die werd afgevoerd door beveiligers, maar deze zijn inmiddels onherkenbaar gemaakt. Hoe ver willen ze gaan in dit programma? Totdat de eerste kandidaat de andere neersteekt?

  Ruzie vanochtend deel 1:http://www.youtube.com/watch?v=JWWDbVxLyeY

  Ruzie vanochtend deel 2:http://www.youtube.com/watch?v=Wxpn0-Jgqgo

  foto’s: http://www.kingjaap.nl

  Reply
 9. Speelt Fons van Westerloo met vuur?

  De matchmakers van de RTL Group en Talpa Media zijn niet te benijden. Het vervlechten van beider belangen in een nieuwe alliantievorm is al geen sinecure maar hun werk lijkt inmiddels ook bemoeilijkt te worden door het loslippige gedrag van RTL Nederland topman Fons van Westerloo. De man die in zijn eigen organisatie meer dan eens voorzichtig omschreven werd als een xe2x80x98matig coxc3xb6rdineerbaar projectielxe2x80x99 lijkt er veel aan gelegen een rol te kunnen blijven spelen in deze echter een echelon hoger tot stand gekomen megadeal.

  Het ziet er naar uit dat van Westerloo zijn kaarten probeert uit te spelen nog voor de overeenkomst daadwerkelijk getekend en afgerond is. Kwam van Westerloo eerder dit jaar al veel te voorbarig met informatie naar buiten over de op handen zijnde deal met Talpa Media, in maart heeft hij zich blijkbaar laten verleiden tot wat compromitterende uitspraken over zijn op dat moment nog toekomstige businesspartner John de Mol. Het betrof een interview voor het illustere magazine Miljonair waarover TVformats bericht. Het zou zo kunnen zijn dat de CEO van RTL Nederland bewust met vuur speelt waardoor xe2x80x9cLuxemburgxe2x80x9d na afronding van het een en ander zal moeten besluiten hem tegen een marktconforme vergoeding aan het einde van het jaar te vervangen. Waardoor hij dan mogelijk toch nog dat gewenste klusje bij de publieke omroep kan klaren wat wellicht in het verschiet ligt als zijn pensioen geregeld is?

  Enfin, het eerdere voornemen van beide organisaties om vandaag (30 mei 2007) het personeel te informeren werd naar verluidt mede doorkruist door dit soort randzaken die niet alleen John de Mol en consorten zullen irriteren maar ook op straffe blikken uit de RTL organisatie kunnen rekenen. Dat grensoverschrijdende belangen deze deal dienen moge duidelijk zijn maar RTL Nederland heeft naast het gewenste hapklare brokje Radio 538 de televisie-inkomsten van Talpa Media gewoon bikkelhard nodig.

  Vlaggenschip RTL4 heeft in 2006 de laagste reclame-inkomsten (22,9 % van de netto bestedingen) genoten sedert vijf jaar. Dit zou volgens weblog Dutchmedia blijken uit losse marktcijfers van de Stichting Promotie Televisiereclame die het beursgenoteerde RTL Group SA op haar website heeft geplaatst. De reclamebestedingen bij RTL4 lopen volgens dit medium al sinds 2004 terug van 30,8% in 2004 tot 27% in 2005. Natuurlijk compenseert de nieuwe RTL5 positionering het marktaandeel in 2006 enigszins maar toch. RTL Nederland kan het Talpa TV marktaandeel dus buitengewoon goed gebruiken en zou er goed aan doen in alle stilte tot afronding te komen.

  Klik op het plaatje voor een vergroting.

  Dat personeelsuitje van RTL Nederland naar Texel begin juni lijkt inmiddels het moment geworden om openheid van zaken te geven. Bij Talpa is de onrust na alle aanvankelijke commotie door het uitblijven van concrete informatie omgeslagen in apathie. Behoudens het management weet niemand nog waar hij of zij aan toe is wat volgens medewerkers van Talpa verlammend werkt op het grootste deel van het personeel.

  Bron:Venturo Weblog

  Reply
 10. TMG staat fusie SBS met ProS toe voor aannemelijk belang – media
  Donderdag 31 Mei 2007 22:51

  AMSTERDAM (Dow Jones)–Uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) zal een meerderheidsbelang krijgen in ProSiebenSat.1 Media ag, schrijft Financial Times Deutschland donderdag op zijn website op basis van bronnen bekend met de situatie.

  Private equity firma’s Kohlberg Kravis Roberts & Co. en Permira, grootaandeelhouders van zowel SBS Broadcasting als ProSieben, hebben TMG een aannemelijk belang in ProSieben toegezegd, wanneer ProSieben en SBS Broadcasting samengevoegd worden.

  TMG heeft momenteel een belang van 20% in SBS en zal een overname toestaan als KKR en Permira een aannemelijk aandeel in het nieuwe bedrijf ervoor teruggeeft.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s