RTL deal met Tien rond [upd2]

Moldej RTL Nederland neemt de televisiezender Tien over van John de Mol. Een woordvoerder van Talpa heeft dat meegedeeld aan het NOS Journaal. Het personeel van beide zenders wordt op dit moment ingelicht. Talpa onderhandelde al langere tijd met RTL en met SBS over de verkoop van de zender.

[update] Vanavond toelichting door John de Mol in Nova.

[update2]  Radiozender Radio 538, ook onderdeel van Talpa, wordt overgenomen door RTL. Het voltallig personeel van Tien wordt ontslagen, al is wel duidelijk dat…

Linda de Mol in de RTL-gelederen wordt opgenomen.

Linda de Mol gaat binnen RTL-verband Miljoenenjacht presenteren. Ook haar serie Gooische Vrouwen mag meeverhuizen.

Voetbal

Op personeels- en programmatisch vlak verandert er bij Radio 538 niets. De voetbalrechten die Talpa heeft, gaan voor minstens xc3xa9xc3xa9n seizoen over naar RTL, zo meldt NOS.

RTL is van plan een vierde RTL-zender te starten. Details daarover maakten beide partijen dinsdag nog niet bekend. Volgens een RTL-zegsvrouw moet eerst aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NmA) een uitbreiding naar vier RTL-zenders worden voorgelegd.

Aandelen

Volgens RTL gaat het niet om een overname. Talpa media krijgt een aandeel van 26,3 procent in het nieuwe RTL Nederland.

De NMA moet nog met de overname instemmen. Naast de overname van bestaande programma’s, heeft RTL Nederland het eerste recht op alle formats die worden ontwikkeld door de creatieve unit van De Mol.

Daarbij deelt RTL Nederland mee in de wereldwijde opbrengsten van de tv-formats die zijn uitgezonden op xc3xa9xc3xa9n van haar tv-zenders.

Uitzenden

De zender Tien blijft voorlopig uitzenden als gebruikelijk. Op 26 juli geeft RTL Nederland een perspresentatie, waarbij meer duidelijk moet worden.

John de Mol is teleurgesteld over het mislukken van de zender Tien, zo zei hij tegen RTL Nieuws. "Misschien zijn we te hard van stapel gelopen en hadden we rustiger moeten beginnen."

Pijn

"We hadden dat ons twee jaar geleden anders voorgesteld. De overeenkomst met RTL Group heeft gevolgen voor de werkgelegenheid en dat doet pijn. Uiteraard sta ik garant voor een ruim bemeten sociaal plan, want ik vind dat ze dat hebben verdiend."

De Mol moest eerder afscheid nemen van Sport 7, een andere zender die hij had opgezet.

Aangezien RTL Nederland Talpa TV niet overneemt, wordt een sociaal plan van kracht voor de medewerkers. Voor de andere onderdelen van de Talpa Media Holding heeft de samenwerking met RTL Nederland geen gevolgen als het gaat om de werkgelegenheid.

(c) ANP/Novum

Advertisements

11 thoughts on “RTL deal met Tien rond [upd2]

  1. Wat een canard, TV Formats… RTL neemt Tien *niet* over, alleen een aantal programma’s. En Radio 538 🙂 Het voltallige tien personeel wordt ontslagen.

    Reply
  2. persoonlijk vind ik het erg jammer dat Tien stopt. Ze brachten kwalitatief goede programma’s en ook al gaan een aantal daarvan naar RTL, Tien was toch fris en modern…jammer

    Reply
  3. wat zijn jullie goed allemaal. Elke dag het meest voor de handliggende scenario roepen en dan claimen dat je het als wist. Goed hoor tvformats en venturo!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s