De Gouden Kooi uit gratie bij AH

GoudenkooihuubliekeAlbert Heijn trekt haar commercials terug uit De Gouden Kooi. De CDA en de Christenunie zijn druk bezig ons land terug te brengen naar de jaren vijftig. En deed dus een oproep waar AH nu gevolg aan geeft. De Kijkwijzer kan ook inpakken en wegwezen, want niet zij maar de…

christelijke partijen bepalen wat wij mogen zien en waar in geadverteerd mag worden. Nu is de Gouden Kooi niet echt een pareltje in het televisielandschap. Maar superverkoper De Mol heeft de formatrechten in de VS verkocht aan ABC met kreten als " I compare it to a Broadway Musical" en "Big Brother’ meets ‘Dallas’ or ‘Dynasty". De vraag is dus of De Mol blij is met deze publiciteit. Want als de Amerikanen er achter komen dat de Gouden Kooi iets anders (ietsje maar hoor) in elkaar zit dan Dallas of een Broadway Musical, zou het project weleens voortijdig kunnen stranden

Advertisements

10 thoughts on “De Gouden Kooi uit gratie bij AH

 1. ABC heeft een optie genomen op het format, maar dat hebben ze alleen gedaan om iets achter de hand te hebben. Gaat echt nooit in productie in de VS.

  Reply
 2. Bij de start van Talpa heeft John de Mol een schrijver een boek laten maken met een overzicht van alle persaandacht en interviews in aanloop naar de lancering in 2005. Voor alle Tienfans is het iets wat je eigenlijk moet hebben. In het boek staan ook alle verwachtingen over het succes, de verwachte marktaandelen en interviews met alle betrokkenen en sterren. Als je het nu leest vraag je je af waar het allemaal is misgegaan. Je kunt het inkijken en bestellen bij Bol.com via de volgende link:

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-LookInSide?BOL_OWNER_ID=1001004002608005&Section=BOOK&Secondary=looki&num=2

  Reply
 3. Terugkijkend ging het met dat hele Talpa al mis vanaf het moment dat ze het voetbal vern**kten, dat heeft de Nederlandse voetbalkijker ze nooit vergeven. Al dat eindeloze gelul aan tafel, lange reclameblokken. Ze riepen steeds dat de volgorde van de wedstrijden door de Erediviesie/KNVB was opgelegd, maar dat bleek gelogen. Nu RTL het voetbal gaat doen en de wedstrijdvolgorde wil omgooien, bevestigd de Eredivisie/KNVB dat dat gewoon mag en altijd al mocht. Na een paar maanden met goeie programmaxe2x80x99s gingen de baggersluizen open en kregen we 7 Plagen, Man en Paard, Bonnie en Viola, De Gouden Kooi, Land van Maas en Geel, Woef hoe wordt ik een beroemde hond, Entertainment Live, Anatomie voor Beginners, De Masturbatie Marathon, ga zo maar door. Ze hebben het zelf afgebroken na een goede start. Jammer maar het duurste televsie avontuur van Nederland is mislukt.

  Reply
 4. Opvallend bericht dinsdag in Het Parool: het team van psychologen dat De Gouden Kooi selecties deed, heeft zelf de samenwerking stopgezet:

  Jaap van den Broek, klinisch psycholoog zegt in Het Parool: ”De deelnemers zijn door ons bedrijf zorgvuldig gescreend; het grootste deel vorige zomer. Een aantal maanden geleden is een einde gekomen aan de samenwerking net talpa. Wat er daarna is gebeurd, weet ik niet.”

  ”Wij doen veel aan selectie voor allerlei bedrijven, en we hebben ook wel vaker psychologische screeningen en onderzoeken voor tv-programma’s gedaan”.

  ”De procedure was als volgt: eerst screende Talpa zelf kandidaten. Daarna handelde Talpa op grond van onze adviezen: wij keken of het voor deze mensen tijdens of na het programma schadelijk zou kunnen zijn om deel te nemen. Bij minimale twijfel ontraadden we de kandidaat.”

  ”Op het moment dat wij merkten dat we de verantwoordelijkheid ten opzichte van de deelnemer niet meer konden waarmaken, hebben we geen opdrachten meer geaccepeerd.”

  Reply
 5. Voor een keertje ben ik het met de Christenen in het parlement eens en natuurlijk ook met een oud werkgever. Smakeloos programma, ik zou na afloop nog geen produkt van AH door mijn strot kunnen krijgen. Niet meer kijken, dat is de remedie om het snel van het scherm af te halen, en daar gaat RTL mee door, wel van Westerloo, ga maar maar vast zoeken naar een nieuwe overname partner……..

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s