Galjaard programmadirecteur RTL4

GaljaardErland Galjaard (40) is per direct benoemd tot programmadirecteur van RTL4, meldde een RTL-woordvoerster maandag. De laatste twee jaar bekleedde hij dezelfde functie bij RTL5. Bij RTL4 volgt hij de onlangs geruimde Wim ter Laak op. RTL-programmadirecteur Bart in ‘t Hout heeft veel vertrouwen in Galjaard. ,,Erland heeft met het succes van RTL5 bewezen dat hij toe is aan een nog grotere uitdaging. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat

hij de juiste man op de juiste plaats op de juiste tijd is”, aldus In ‘t Hout.

Galjaard zelf is in zijn nopjes over zijn nieuwe aanstelling. ,,RTL4 is dxc3xa9 televisiezender van Nederland, groots, warm, toegankelijk en geworteld in het moderne gezin. Ik vind het prachtig om aan het hoofd te staan van zo’n fantastische zender en te bouwen aan de toekomst van het vlaggenschip van RTL Nederland.

Advertisements

17 thoughts on “Galjaard programmadirecteur RTL4

 1. Ongelofelijk, de bewoners van De Gouden Kooi worden helemaal gek gemaakt! Gelukkig gaat Fons van Westerloo hier paal en perk aan stellen. Een man als Fons gaat echt niet door met deze waanzin. Hij wil een prachtige loopbaan niet afsluiten met bloed aan zijn handen.

  Reply
 2. @Sandra – Zo, jij bent dramatisch. Vooral die opmerking ‘een man als Fons’. Je hebt het over de persoon die met ‘De Bus’ kwam. Met crimineel Sjekkie. Of zijn we dat weer vergeten ? Net als DGK over 2 jaar. 😉

  Reply
 3. Bijzonder dat jaap nu emotioneel het even niet meer trekt en uit de school klapt over wat er allemaal gedaan moest worden van de redactie/productie.

  zie hier Jaap en zn uitbarsting:

  Reply
 4. Het gaat goed met de xe2x80x99Gouden Kooixe2x80x99. De kijkcijfers maken rare sprongen maar gaan gemiddeld genomen de hoogte in. Op een goeie dag kijken zoxe2x80x99n 480.000 mensen. Dat waren er lange tijd rond de 300.000. Een winst dus van pakweg de stad Groningen. Toch gaat het nog niet goed genoeg.

  De xe2x80x99Gouden Kooixe2x80x99 heeft onbetwist potentie, maar is in de huidige vorm een armetierige pilot-versie. Daarom een paar gratis tips voor het team van John de Mol.

  Eerst het tijdstip van uitzenden. Was half acht, is nu acht uur. Daar valt iets voor te zeggen, dat opschuiven naar prime time, maar het heeft ook nadelen. Zo zijn er in dat half uur heel wat kinderen naar bed gegaan, nou net de toekomstige big spenders. Ik stel daarom voor: aanvang 19.00 uur.

  Dan de huisvesting. De bewoners zitten nu in een kast van een huis met een enorme tuin. Dat biedt de kandidaten te veel mogelijkheden om elkaar te ontlopen. Stop ze daarom in een klein flatje met zoxe2x80x99n schotel op het balkon. Er bestaat een lijst met 40 probleemwijken. Doe er je voordeel mee.

  Houd de villa trouwens wel aan. Die blijft een welverdiende hoofdprijs voor de winnaar.

  Ander zwak punt: je hoort piepjes als de bewoners tegen elkaar praten. Daardoor wordt de indruk gewekt dat het allemaal wel meevalt wat er gezegd wordt en leek het woensdag net of Jaap xe2x80x99schatxe2x80x99 zei in plaats van xe2x80x99snolxe2x80x99. Daarom: piep weghalen, scheelt je zo 50.000 kijkers.

  Komen we bij de kleren van de bewoners. Die blijven nog te vaak aan, waardoor de kijker het moet doen met korte shots van Natasiaxe2x80x99s borsten, heel lafjes in de verte ook nog. Advies: een uitgeklede versie.

  Brengt ons bij de selectie van de kandidaat-miljonairs. Hoewel het huidige team talentvol is dienen nog enkele gerichte aankopen te worden gedaan. Dat vergt enig speurwerk van de Gouden Kooi-redactie, maar dan heb je ook wat. Check de TBS-verloven, kijk wie er binnenkort nog meer vrijkomen en bezoek wedstrijden van ADO Den Haag, Feijenoord, NAC en FC Utrecht. Vul dit gezelschap vervolgens aan met wat bekende Nederlanders. Aanbevelingen: Karl Noten en Regilio Tuur.

  Tot slot enkele valkuilen die een klinkend succes nog kunnen verhinderen.

  Voorkom dat xe2x80x99De Gouden Kooixe2x80x99 volgend seizoen bij RTL te zien is. Een gekuiste familieversie van het programma is de dood in de pot.

  Schrijf ook de juiste adverteerders aan. Ik noem een Durex, ik denk aan Yab Yum.

  Reken af met politici die het programma willen verbieden. Beroep je daarbij op de vrijheid van meningsuiting. Contactpersoon: Geert Wilders.

  Als bovenstaande tips nauwkeurig worden opgevolgd, moet voor De Gouden Kooi 2.0 een miljoen kijkers haalbaar zijn.

  Aan de slag, John. Er wachten Gouden Bergen.

  Reply
 5. xe2x80x9cJohn de Mol zet aan tot geweldxe2x80x9d

  door onze redactie

  AMSTERDAM –
  John de Mol zet met het programma De Gouden Kooi aan tot geweld en is daarmee strafbaar. Dat stelt psycholoog en pedagoog Bob van der Meer. Vrijdag stapt Van der Meer naar de Orde van Advocaten om na te gaan of het mogelijk is op basis van zijn informatie een advocaat een kort geding te laten aanspannen tegen Tien.

  xe2x80x9cWat hier op de buis te zien is, is ziekxe2x80x9d, zei Van der Meer in het tv-programma Nova over de verschillende vormen van geweld in de miljonairsvilla.

  Van der Meer is ervan overtuigd dat het gedrag van de bewoners wordt gestuurd vanuit de regiekamer. xe2x80x9cAnders zou er namelijk niets te zien zijn.xe2x80x9d

  Hij is niet bang dat de commotie en de publiciteit rond het programma de kijkcijfers van Tien in de kaart spelen. xe2x80x9eWant als het wordt verboden, is het format kapot. Laten we hopen dat het gezond verstand zegeviert.xe2x80x9d

  Bron: Telegraaf vrijdag 20 juli

  Reply
 6. Net nu de kijkcijfers van De Gouden Kooi omhoog schieten, pakken donkere wolken zich samen boven de villa in Eemnes. Psycholoog Bob van der Meer stapt naar de rechter met het verhaal dat het programma aanzet tot geweld. Ook is de website Stopgoudenkooi.nl in het leven geroepen om handtekeningen te verzamelen en aan te bieden aan John de Mol. Gaat De Gouden Kooi ten onder?

  Reply
 7. Eric van Stade nieuwe topman SBS

  Eric van Stade (46) is per 1 augustus 2007 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemeen Directeur van SBS Broadcasting (SBS). In deze functie krijgt Van Stade de eindverantwoordelijkheid voor alle media- en amusementsactiviteiten die onder de paraplu van SBS in Nederland worden verricht. Dit betreft televisie, gedrukte uitgaven en elektronische en andere media.

  SBS Broadcasting is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG en bezit in Nederland momenteel drie Nederlandse commercixc3xable televisiezenders (NET5, SBS 6 en Veronica), alsmede Veronica Uitgeverij, die onder meer de televisiegids Veronica Magazine uitgeeft, met een oplage van 1,1 miljoen het grootste tijdschrift van Nederland. Daarnaast maken ook Veronica Litho, SBS Productions en de teletekstbedrijven SBS Text VOF en Veronica/Jetix Text VOF deel uit van het bedrijf.

  Eric van Stade geeft in zijn nieuwe functie leiding aan het directieteam van SBS dat verder bestaat uit Andrxc3xa9 Kreuzen (zakelijk directeur/adjunct algemeen directeur) en Peter Vertregt (commercieel directeur). Van Stade, die al sinds begin 2005 als programmadirecteur deel uitmaakt van de directie van SBS, zal naast zijn taken als voorzitter van de Raad van Bestuur ook verantwoordelijk blijven voor de programmaportefeuille.

  Patrick Tillieux, onlangs benoemd tot Chief Operating Officer van ProSiebenSat.1 Media AG (eigenaar van SBS), is verheugd met de aanstelling van Eric van Stade: xe2x80x9cEric stuurt sinds tweexc3xabnhalf jaar met veel succes de drie SBS-zenders NET 5, SBS 6 en Veronica alsmede SBS Productions aan. Daarvoor heeft hij SBS 6 neergezet als een sterke zender voor een brede doelgroep. Eric is standvastig en verbeten in een onstuimige televisiewereld. Ik heb hem leren kennen als een uiterst kundige en ervaren vakman, een erkende leider en een loyaal en goed mens. Ik ben ervan overtuigd dat hij de positie van het huidige zeer succesvolle SBS nog verder zal ontwikkelen en verstevigen.xe2x80x9d

  Eric van Stade: xe2x80x9cDe mediawereld staat aan de vooravond van vele nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie en nieuwe distributievormen. Ook op commercieel gebied komen er nieuwe mogelijkheden en zullen nieuwe exploitatiemodellen moeten worden ontwikkeld. SBS heeft de creativiteit in huis om de kansen die zich de komende jaren voor zullen doen, optimaal te benutten. Ik vind het een geweldige uitdaging om, juist vanuit mijn programmatische achtergrond, de komende belangrijke jaren leiding te geven aan SBS en het succes van dit mediabedrijf verder uit te bouwen.xe2x80x9d

  Over Eric van Stade

  Eric van Stade is sinds maart 1999 in de functie van programmaleider SBS 6 werkzaam bij SBS. Onder zijn leiding heeft SBS 6 zich ontwikkeld tot een van de drie best bekeken televisiezenders van Nederland. In januari 2005 werd hij benoemd tot programmadirecteur van SBS en daarmee verantwoordelijk voor de televisiezenders NET 5, SBS 6 en Veronica en het productiebedrijf SBS Productions. Voor zijn werkzaamheden bij SBS was Van Stade van 1989 tot 1999 in dienst bij John de Mol Productions waar hij verantwoordelijk was voor vele programmaxe2x80x99s voor publieke en commercixc3xable zenders in Nederland en Duitsland.

  Over SBS Broadcasting

  SBS Broadcasting is een multimediabedrijf en eigenaar van drie televisiestations (NET 5, SBS 6 en Veronica), alsmede van SBS Productions, Veronica Uitgeverij, SBS Publishing&Licensing en Veronica Litho. Daarnaast bezit SBS Broadcasting het bedrijf At Fun, dat de interactieve diensten van SBS in Nederland verzorgt, en de op teletekst gerichte bedrijven SBS Text VOF en Veronica/Jetix Text VOF. Verder heeft SBS Broadcasting belangen in TV 10.

  Over ProSiebenSat.1 Media AG

  Op 3 juli 2007 verkreeg ProSiebenSat.1 Media AG 100% van de aandelen van de SBS Broadcasting S.xc3 .r.l. Na afronding van deze transactie zal ProSiebenSat.1 Media AG beide bedrijven integreren en verder ontwikkelen tot een pan-Europese mediagroep.

  Reply
 8. Meneer Galjaard,
  Ik wil een klacht indienen over de onbeschofte werkwijze van de idols jury. Met name cordon knalt eruit met zijn afbrekende kritieken en hevige lachpartijen. er zit niets tussen, of uitlachen of luisteren. Wat een ramp om voor zo’n jury te moeten zingen. Ik ervaar het als totaal afbrekend en respectloos naar de kandidaten toe. Jerney is de enige met fatsoen. Ik weet niet bij wie ik moet zijn met mijn klacht en daarom deze poging naar u. met hartelijke groet Tine Pessers

  Reply
 9. Geachte Meneer Galjaard,
  Ik wil u even laten weten dat ik het SCHANDALIG vind hoe de jury van idols de deelnemers behandelde. Zxc3xb3 grof en respectloos ik vind dat moet niet kunnen in een land waar juist ook campagnes worden gehouden om het pesten op scholen en werkplekken te doen stoppen! Ik wil u met klem vragen hier iets aan te doen, met vriendelijke groet Manon Havermans

  Reply
 10. beste lezer,
  Zou u zo vriendelijk willen zijn mijn reactie van 24 oktober 2007 te willen verwijderen?
  alvast bedankt en met vriendelijke groet,
  manon

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s