De werkelijkheid van De Mol

Demol_glashalfleegJohn de Mol vindt de Gouden Kooi geslaagd. "Het ging ver, akkoord". Maar de werkelijkheid is echt tien keer erger". Aldus uitspraken die hij morgen in de Volkskrant doet. De Mol beweerde eerder al dat het maatschappelijk zeer verantwoorde tv format betere moeders kweekt. Nu is het te hopen dat hij met de werkelijkheid niet het alledaagse leven bedoelt. Want hoe vaak staat De Mol nog in de rij in de supermarkt, heeft hij weleens een station van binnen gezien. Of een school? De Mol weet helemaal niet wat er vandaag de dag leeft in de maatschappij. Daarom zijn het aantal successen na Big Brother net zo groot als die van Ajax in de afgelopen jaren. Het lijkt erop dat John de Mol contact met de planeet aarde heeft verloren. Morgen de Volkskrant lezen dus..

Advertisements

5 thoughts on “De werkelijkheid van De Mol

 1. tsja inderdaad heeft hij ook nog nooit een kind opgevoed, laat staan er zich van bewust te zijn dat kinderen dit ook zien

  Reply
 2. TALPA-TIEN NAM AFSCHEID

  Dat was het dan. Daar moet op gedronken worden. Een aantal ex-Talpa-Tien coryfeexc3xabn was om 20.30 uur aan tafel geschoven om in gepaste vrolijkheid twee uur lang de laatste minuten van de zender te vullen, en wat vervelend nou.

  Een paar uurtjes daarvoor was Jos Brink overleden.

  Dus Albert Verlinde die de rouwdienst leidde stond er een minuutje bij stil. Een wel erg kort minuutje.

  xe2x80x9cJos bedanktxe2x80x9d, sprak hij de overledene toe.

  Geen minuut stilte volgde, ook geen heel kort minuutje, geen necrologie, geen fragmenten uit het rijke creatieve leven van Jos Brink.

  Talpa-Tien deed het anders, zoals het altijd al zoveel anders deed.

  Want direct volgend op de indrukwekkende uitvaarttoespraak van Verlinde greep Beau van Erven Dorens het woord:

  xe2x80x9cxe2x80xa6moeten we hier niet even een toast op uitbrengenxe2x80xa6xe2x80x9d.

  Verlinde: xe2x80x9cxe2x80xa6Jongens cheersxe2x80xa6xe2x80x9d. En daar vloeide de champagne. De glazen stonden al vol, dat wel.

  Dus nogmaals -dat was het dan-, de totale aandacht van een tafel vol programmamakers die iets anders te herdenken hadden ondersteunde twee uur lang het daverende gelach van de aanzittenden, om zichzelf, en de naam van Jos Brink zou niet meer vallen.

  Wat was er nu in een live-uitzending van twee kletsuren gemakkelijker geweest dan als tafelvoorzitter, of wie van de anderen dan ook, even een rondje te maken xe2x80″ wie heeft Jos gekend, er mee samengewerkt, hoe ging dat, wat vinden jullie van zijn betekenis voor de televisie en het theaterleven-. Of: wist je dat Jos 40 boeken heeft geschreven?

  Maar illustratiever had het niet kunnen zijn want opnieuw noteerden wij het ontbreken van journalistieke potentie, en dus van een aanpak waar de kijker in werkelijkheid op wacht, zelfs op deze dag van het afscheid van Talpa-Tien, van Jos Brink.

  Ook geen oppositie in de studio natuurlijk, de critici waarop men gram had kunnen halen voor zoveel onrecht dat Linda, Beau, Jack, Bridget, en Humberto was aangedaan, althans dat vond men zelf. Immers, de media kregen de schuld.

  Gordon: xe2x80x9cxe2x80xa6de Telegraaf is een kutkrantxe2x80xa6xe2x80x9d.

  Linda: xe2x80x9cxe2x80xa6ik heb er om gehuildxe2x80xa6en John gebeldxe2x80xa6xe2x80x9d, of woorden van deze aard want de boosheid was heftig.

  De hoofdschuldige, het Talpa-Tien-management, was afwezig, dus ook de verpersoonlijking daarvan.

  Twee jaar lang en vier dagen had hij naar de buitenwereld toe gezwegen, de programmadirecteur Remko van Westerloo (links), de voornaamste oorzaak van het echec.

  Zelfs nu durfde hij in eigen huis de discussie aan tafel niet aan.

  Hij was gefilmd, en sprak slechts in korte citaten van zichzelf:

  xe2x80x9cxe2x80xa6als we er iets meer tijd voor hadden uitgetrokken, waren we verder gekomenxe2x80xa6xe2x80x9d.

  Je moet maar durven. Ruim twee jaar de tijd krijgen en een geldbuidel van een omvang die elke fantasie te boven gaat, en dan nog je beklag doen te weinig ruimte te hebben genoten. Waarom heeft John de Mol deze schertsfiguur tot de laatste minuut gehandhaafd?

  Het mysterie zal nooit bekend worden. Daarvoor is de schaamte te groot.

  Ondertussen stapte wxc3xa9l pappa de kooi binnen, en liet uit beleefdheid de dame met supermini voorgaan het trapje op.

  Want de regels zijn er bij Van Westerloo altijd net even anders.

  Fons kwam er niet om ook maar iets te verklaren, maar om met zijn aanwezigheid te verduidelijken dat het met de nepotistische xe2x80x9cdynastie Van Westerlooxe2x80x9d nog lang niet afgelopen is in omroepland, want zoonlief zal weldra, zo is de verwachting, als held het RTL-bolwerk worden binnengezogen.

  Een antiheld weliswaar, maar de wetten van familieprotecties wijken altijd af.

  Onderwijl waren de meeste zenders behoorlijk van slag maar professioneel in vorm vanwege het overlijden van Jos Brink.

  Op de dag dat er straten, plantsoenen en boulevards werden uitgedeeld aan tv-beroemdheden, zoals Mies Bouwman, was er niemand die alert opperde:

  xe2x80x9cxe2x80xa6laten we ook Jos een zijstraat gevenxe2x80xa6xe2x80x9d.

  De journaallezer liet weten: xe2x80x9cxe2x80xa6Mies krijgt een boulevard, de anderen straten of pleinenxe2x80xa6xe2x80x9d.

  En ook niemand die zich de satire van Wim Schippers nog herinnerde toen hij decennia terug er het Willy Dobbe-plantsoen al had gesticht. Wie?

  En zo werden er bij het uitdelen van de lanen en stegen nog tientallen vergeten.

  John de Mol zelf misschien, toch wel goed voor een monopolyspel vol straatnamen, hij ontbrak gisteren in alle velden en wegen.

  Dat was niet netjes. De kijker zou het op prijs hebben gesteld als hij de afbraak van Talpa-Tien zelf had toegelicht. Uit de eerste hand.

  Zijn afwezigheid zou kunnen worden uitgelegd als hooghartigheid.

  Door niet zelf de vlag te strijken maar de tv-kijker aan zijn lot over te laten toont hij zich een slecht verliezer.

  Want honderdduizenden bleven zijn zender en aanpak wxc3xa9l trouw, tot de laatste minuut.

  Dat was het dan.

  http://www.tvrecensies.nl/

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s