Boer plet RTL

Boerzoektvrouw_yvonjaspersDe eerste week van oorlog voeren met programmering op scherp zit erop. RTL weet nog lang niet haar doel van 35% te halen en blijft steken op 31,1% (20-49 jaar). Gordon drukt het gemiddelde in ieder geval gillend naar beneden. Zonder de duw van het voetbal en met slap gewauwel vanuit een zwembad over biologisch fruit plukkende vrouwen op Ibiza zakt hij met zijn kijkersaantal naar het niveau van de herhalingen (!) van Over de vloer die op zaterdag op RTL5 uitgezonden worden. SBS doet goede zaken, mede dankzij het Oranje voetbal. Met een aandeel van 29,4% komen zij knallend uit de startblokken. De publieke omroep is deze week ook op gang gekomen. Boer zoekt vrouw is gelijk weer king met een fijne 2,6 miljoen kijkers. Nederland1 drukte gisteren met een aandeel van 19,1% RTL4 zonder het eredivisievoetbal flink in het rood (11,3%). De weekoogst voor de publieken is 24,4%.

Advertisements

5 thoughts on “Boer plet RTL

 1. 1 Tegen 100 was al de kloten op bij Talpa vergeleken met de kijkcijfers bij de Tros, maar nu dus ook bij RTL met 636.000 kijkers en een trieste 5,6% marktaandeel in de doelgroep 20-49.

  Reply
 2. Vreemd dat ook Deal Or No Deal bijna de helft van zijn kijkers is kwijtgeraakt. Misschien was het niet zo slim om het tegenover Lingo te zetten.

  Reply
 3. RTL

  Op dit moment houden veel mensen zich bezig met de koers van RTL-4. Ook ik hou elke dag weer de berichten/kijkcijfers bij. Ik ben RTL-minded, maar vind dat ze op dit moment niet goed bezig zijn.

  – Marktleider: Voorheen was RTL-4 overal marktleider. Dit was een doel op zich naast de winstdoelstelling natuurlijk. Het was een zender die bij het volk hoorde. Veel nieuwe ideexc3xabn werden op die zender uitgewerkt en veelal was dat een succes. In de jaren 90 waren ze veruit de grootste maar was de winst zeer beperkt te noemen. Later kwam er een nieuw RTL met minder gezichten, maar toch met innoverende programmaxe2x80x99s. Na een twijfelende start kwam ook hieruit weer groot succes. Met de komst van Fons van Westerloo hebben zijn een man binnengehaald met veel kennis, maar met een enorme ego. Het bedrijf is FONS geworden en hij kwam binnen op het moment dat RTL fantastisch scoorde. Met de opdracht die hij ongetwijfeld meekreeg ging hij met een korte termijn gerichte winstpolitiek zijn zaken regelen. Zoveel mogelijk winst, en zo min mogelijk investeren. Dit is geslaagd.

  – Arrogantie: Waar veel grote bedrijven moeite mee hebben is om de arrogantie in te perken. Ook bij RTL-4 is dat echt een probleem, zeker met de komst van FONS. Met zijn beleid is hij in ieder geval 2 dingen vergeten: De kijker en de concurrentie.

  – de kijker: Wist niet meer wanneer er nieuwe programmaxe2x80x99s draaiden tussen de ongelooflijk veel herhalingen. Ze werden zelfs afgewisseld en je hebt daarmee geen respect voor de kijker. Succesvolle programmaxe2x80x99s te makkelijk verplaatsen in het uitzendschema is ook niet succesvol gebleken. Nieuwe programmaxe2x80x99s waren er wel maar kregen soms niet eens de tijd om zich te ontwikkelen. Ook kreeg RTL steeds minder een gezicht en was het xe2x80x9cvolksexe2x80x9d verdwenen en in ruil daarvoor kreeg de kijker dus onzichtbaarheid.

  – Concurrentie: Ned 1 is een feit. Niet onverwachts uiteraard. Een groot deel van het volk gunt de publieke omroep nog altijd het succes en met nieuwe investeringen en veel oude successen staat het als een huis. Waar het meest van geleerd kan worden is SBS-6. Op een goedkope manier proberen zij te de status te verwerven van wat ooit RTL was, een volkszender. Zonder arrogant te zijn vechten zij voor een plek. Dmv trends te volgen en deze vaak een volkse uitstraling te geven scoren ze op dit moment aardig. Mede door het grootse media offensief ontkomt de kijker niet meer aan de berichten van SBS 6 en is dus ook beter in staat om te communiceren met de kijker. Uiteraard zijn ze allesbehalve objectief, kijkend naar de Veronica gids en de Telegraaf. De kracht van SBS is dan ook het volgende. Het zijn ondernemers en geen troonzitters.

  – Ik hoop echt dat RTL de juiste koers weer weet in te zetten.

  xe2x80x9cGroot worden is makkelijk, groot blijven nietxe2x80x9d

  Reply
 4. Misschien dat de komst van Remko van Westerloo een impuls kan geven aan de problemen bij RTL. Hij heeft Net5 ook groot gemaakt met zijn vader.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s