Kwelspel verdwijnt op RTL

CvdhorstbeldelRTL kiest eieren voor haar geld. Terwijl de FIOD nog lekker aan het schatgraven is bij zowel SBS als RTL inzake de belspellen, wacht RTL de onheilspellende uitkomst niet af. Ze stoppen met de belspellen. Eerder liep RTL al reputatieschade op door toe te geven dat de spellen ‘niet helemaal eerlijk’ gespeeld werden. De vier RTL-zenders stoppen met ingang van 1 november met het uitzenden van belspelletjes. Een woordvoerster van RTL Nederland vertelde dinsdag dat dit xe2x80x9etot nader orderxe2x80x9d gebeurt. Call-tv ligt onder vuur omdat het fenomeen onderwerp is van een justitieel onderzoek naar de…

rechtmatigheid van de spellen. De opsporingsdienst FIOD-ECD deed in september invallen bij RTL en SBS en bij tv-producenten Endemol en 2waytraffic. De dienst verdenkt de tv-bedrijven van het overtreden van de Wet op de Kansspelen. De officier van justitie heeft RTL inmiddels een brief gestuurd met de vraag te stoppen met de spellen omdat die onrechtmatig zouden zijn. SBS geeft geen commentaar op de hele kwestie.

xe2x80x9eRTL wil als belangrijke aanbieder van entertainment en onafhankelijke informatie elke schijn van onrechtmatig handelen vermijden en wil volstrekte duidelijkheid van de overheid over de interpretatie van de gedragscodexe2x80x9d, aldus de zegsvrouw. In die code heeft de branche zelf vastgelegd hoe met belspelletjes moet worden omgegaan.

Volgens de woordvoerster heeft RTL telkens loyaal meegewerkt aan het maken van heldere afspraken. Door Justitie zouden daar nu vraagtekens bij worden geplaatst.

RTL wil onder meer eerst de door de overheid aangekondigde evaluatie van de gedragscode afwachten voordat een definitief besluit volgt over een eventuele terugkeer van call-tv. xe2x80x9eMet het stoppen van de spellen staat bij Endemol en RTL de werkgelegenheid van tientallen mensen op het spel. RTL zal zich inspannen om voor haar medewerkers alternatieve werkgelegenheid te zoeken. In de komende weken zal gewerkt worden aan vervangende programmeringxe2x80x9d, aldus de woordvoerster (Telegraaf).

Advertisements

5 thoughts on “Kwelspel verdwijnt op RTL

 1. Logisch dat RTL dit doet. Fons van Westerloo had al eerder onthuld dat hij onrechtmatigheden had geconstateerd bij de Endemol belspellen op de RTL zenders.

  Reply
 2. JA, maar toen de FIOD over de vloer kwam begon Fons echt 7 kleuren te schijten, hij voorziet torenhoge boetes, dus dan maar weg met die dingen

  Reply
 3. Maar het verleden poets je niet weg door nu te stoppen. Fout is fout.
  Daar weten de aandeelhouders van de Bertelsman groep overigens ook alles van.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s