Heel Holland Helpt, heel RTL huilt

HoutGisteren ging het groots aangekondigde programma Heel Holland Helpt van start met Wendy van Dijk op RTL4. Zelfs premier Balkenende werd ingeschakeld om dit tv format te promoten. Tevergeefs. Met slechts 685.000 kijkers en een mager marktaandeel van 10% in 20-49 jaar is dit wederom een grote teleurstelling voor RTL4. Het programma werd platgedrukt door Vermist (Ned1 1,4 miljoen), Ranking with the Stars (Ned3 1,1 miljoen) en So You Wanna Be a Popstar (SBS6 1,1miljoen). Het lijkt erop dat dit een programmeerfout is van Bart in ‘t Hout die een nieuw format in een veel te sterk concurrentieveld wil introduceren. Eerder blunderde in ‘t Hout al door Deal or no Deal tegenover Lingo te zetten in september. Met haastige spoed werd dit spelletje gauw weer op het vertrouwde acht uur slot gezet. De positie van In ‘t Hout staat volgens de geruchten ter discussie. Zo haalde RTL in september – met de Talpa juwelen en een extra zender – een lager marktaandeel (31,0%) op de voor adverteerders belangrijke doelgroep boodschappers met kinderen dan een jaar geleden (31,3%) zonder de extra zender ! RTL wordt ook onwaardig gedrag als marktleider verweten door formats te kopieren van challenger SBS zoals het ijsdansen en Hart van Nederland (4 in ‘t Land). Hoe geduldig is Luxemburg?

Advertisements

15 thoughts on “Heel Holland Helpt, heel RTL huilt

 1. RTL was eerder met het idee voor een ijsdansprogramma. Ze lieten een concept bedenken door Eyeworks (De Sterren dansen op het IJs versie) en door een andere partij die het Dancing On Ice concept vanuit het buitenland liet overwaaien net als Dancing with the Stars. RTL koos voor Dancing on Ice en Eyeworks ging op hangende pootjes naar SBS om daar zijn variant te slijten.
  De enige echte kopieerkoning is en blijft SBS en niet andersom zoals in deze post van tvformats wordt beweerd.

  Reply
 2. Bart in t Hout heeft wrrkelijk NIETS gepresteerd sinds zijn ziekte.

  Hoe spijtig ook; iemand met zo’n track record zou bij een normaal geleid bedrijf allang niet meer op die plek zitten.

  Maar let op:
  Nu komt heel binnenkort De Verlosser in de naam van Remko van Westerloo!!!!

  Ook al iemand met zo’n indrukwekkende staat van dienst de laatste tijd.

  En SBS maar lachen..

  Reply
 3. Televisiefreaks, het gaat om de kijker, voor de kijker was sbs de eerste, die ziet rtl vervolgens al kopieerder. en de eerste is altijd de beste, de kijker zal het geen moer schelen wat er achter de schermen met producenten gebeurd, jij bent blijkbaar niet meer in staat om namens een kijker naar dit soort ontwikkelingne te kijken

  Reply
 4. RTL heeft wel degelijk gekopieerd bij de ijsdans oorlog. Dancing On Ice 2 was een regelrechte kopie van Sterren dansen op het IJs 1.
  Helaas, was het toen al veels te laat.

  Reply
 5. He canon jij hebt er verstand van zeg. Zou sterren dansen 1 wellicht lijken op Dancing on Ice 1? Of hebben ze eerst Dancing on Ice 2 uitgezonden?

  Reply
 6. ik denk dat je tegen New D praat? moet zegge dat het ook lastig is om te bekijken wie welke reactie plaatst met die strepen, de naam ONDER een reactie is de afzendert

  Reply
 7. heel HOLLAND,ik woon in Nederland.
  Holland is Noord en Zuid Holland,dus veel kijkers hoef je niet te verwachten buiten die 2 provincies.

  Reply
 8. Het geweld in de gouden kooi,mishandeling van Amanda door Brian mag allemaal.Jullie zijn nog slechter en misselijk makend dan tien.Jullie zouden er wat aan doen,maarja alles draait om geld.JULLIE ZIJN GEWOON WALGELIJK.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s