De zaterdag is van Paul

Paul_de_leeuw_naaktGisteren ging Idols 4 van start op RTL4, ‘the original’. De eerste aflevering was goed voor 1,4 miljoen kijkers, maar moest het Journaal (1,6 miljoen) en Mooi Weer de Leeuw (1,7 miljoen) voor zich dulden. Idols scoorde wel net iets meer dan de concurrerende talentjacht So You Wanna Be A Popstar (1,3 miljoen). RTL wist  in totaal met Idols en een Eredivisie ronde met Ajax, Feyenoord en PSV een aandeel op 20-49 jaar van 29% te halen. En dat deed de publieke omroep ook. SBS noteerde 27,3% marktaandeel gisteravond.

Advertisements

9 thoughts on “De zaterdag is van Paul

 1. Idols 4 begon op 20-10-2007 met 1.387.000 kijkers, X-Factor begon op 28-10-2006 met 1.578.000 kijkers en Idols 3 op 22-10-2005 met 2.311.000 kijkers.
  De belangstelling neemt ieder jaar af, wat naar mijn idee niet zo gek is aangezien RTL blijft leunen op hetzelfde programma-format. SBS gaat volgende week meteen van start met het ijsdansen wat ongetwijfeld op kijkcijfergebied ook lager zal uitvallen dan het vorige seizoen. Wie wil er nu week in week uit aankijken tegen het duo Gerard/Nance? Naar mijn idee melken ze de programma’s met die twee op deze manier teveel uit en zien we over 3 jaar niets meer van deze twee samen.

  Reply
 2. Ach, het is alleen maar meer van hetzelfde met Idols, op den duur is het nieuwe er wel van af en als je als publiciteit alleen een ‘relletje’ kunt bedenken omtrent het onbeschofte gedrag van Gordon om het programma vooraf onder de aandacht te brengen dan geeft dat wel aan dat de makers ook niet echt weten hoe ze dit programma nog aan de man moeten brengen, dus dan maar ruim een week lang dagelijks gezeur over het wel of niet uitzenden van xc3xa9xc3xa9n zin van Gordon, terwijl die overige 98 onbeschofte zinnen van hem blijkbaar geen probleem zijn…

  Reply
 3. De kijkcijfers van zaterdag tonen maar xc3xa9xc3xa9n ding aan: RTL 4 trekt de meeste kijkers: de zender had in de doelgroep 6+ een markt-aandeel van 18,2%. Ned 1 werd tweede met 17,5% en SBS 6 derde met 14,2%.

  Reply
 4. RTL leeft niet van kijkcijfers op 6+, RTL leeft van kijkcijfers 20-49 jaar. Afgelopen maandag t/m zaterdag was RTL4 slechts 2x marktleider in die groep….

  Reply
 5. Applaus Tv, die Paul de L. vanavond, zondagavond 20-10. Ik zapp-te er in en zag de man in het publiek met de ziekte van de Gille de latourette, of hoe schrijf je dat?. Hoe dan ook het was briljante TV; zo’n natuurlijke openhartigheid van de “ervaringsdeskundige gast” in het publiek over de praktische kant van de ziekte en daarmee zo sterk in het echte mens zijn… Dichterbij de kijker kan niet. Wel nog op tig andere manieren maar dichterbij… Nee, dat niet. Echt applaus TV !!

  Reply
 6. Ik ben het met Annemiek eens. Zijn onvoorspelbaarheid is misschien wel De Leeuws grootste kracht. Vaak platvloers & ordinair, maar dan ineens weer ontroerend & to the point.
  Ik hoop dat ie hier nog jaren mee doorgaat & NOOIT naar de commerciele omroepen verkast.

  Reply
 7. Paul gaat niet naar de commerciele omroepen.
  Hij verdient bij de VARA van onze belastingcentjes al heel veel net zoals Mathijs van Nieuwkerk!
  RTL wil dit soort bedragen niet meer betalen.

  Reply
 8. IK denk het toch dat het tijd wordt voor een semie commerciele omroep dat eigenlijk al jaren besproken is.

  Iets om met de vara en de tros en de Avro een extra net te vormen.

  TAV-TV : Tros Avro Vara TV

  Men moet als publieke omroep niet meer afhankelijk willen zijn van de overheid maar zelf de touwtjes in handen nemen. Ik denk vanuit het publieke sector dat er veel sympathie is.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s