Kijkcijferbloedbad in weekeinde

Maaike_wintIn het weekend is het oorlog op televisie. Zo werd RTL op vrijdag vermorzeld door de publieke omroep (Televizierring, TV Show, Schaatsen, Lama’s, DWDD, etc) en door SBS (IJsdansen, Hart van Nederland). Wendy van Dijk en Andre Hazes werden zwaar geraakt met respectievelijk slechts 8% en 6% marktaandeel in prime time. RTL haalde met vier zenders een laag aandeel van 22,1% op 20-49 jaar. Daar waar de publieke omroep 36,0% (!!) en SBS 27,6% neerzette. Gisteren was de strijd niet minder heet, RTL4’s Idols moest het met 300.000 kijkers minder doen dan vorige week en bleef steken op 1 miljoen. Verpletterend was de concurrentie op zaterdag met onder meer Paul de Leeuw (1,6 mln), Popstar finale (1,6 miljoen) en IJsdansen (1,5 mln).De marktaandelen voor de groepen op zaterdag: RTL: 28,6%, SBS, 28,4%, PO: 24,9%.RTL loopt verreweg de meeste averij op binnen het programmeer geweld. RTL Nederland wist op maandag tot en met zaterdag op geen dag de 35% te raken.

Bart in ‘t Hout – RTL’s programmadirecteur -heeft inmiddels al eigenhandig zijn doelstelling van 35% bijgesteld naar 34%. Wat is 1% zou je zeggen? Het antwoord: 10 miljoen euro in advertentiegeld…

Advertisements

15 thoughts on “Kijkcijferbloedbad in weekeinde

 1. Jullie zijn wel anti RTL hier he! Als er nou Mooi weer de Leeuw en de finale van een programma dat in dezelfde doelgroep scoort tegenover staan, is het toch niet gek dat Idols lager scoort!

  Volgende week komt het wel weer goed hoor!

  Reply
 2. negatief? de klappen vallen toch in de hoek van RTL, met al dat voetbal en talpaspul is het niet slecht, nee, het is enorm slecht!

  Reply
 3. Wat een slimme move zou zijn, is CSI NY en Bones per volgende week naar de vrijdag, twee succesvolle series die in een andere groep vissen als Ned1, Ned3 en SBS6. En Wendy en Andrxc3xa9 direct naar de woensdag en uitzenden van aflvereing 1, geheid dat ze beide dagen 1mln kijkers trekken op prime time šŸ™‚

  Reply
 4. Het RTL nieuws is het enige programma dat nog overeind blijft. “Slim” dat ze daar onlangs ook op de zaterdag mee geschoven hebben. Je ziet direct resultaat 200.000 kijkers minder. Fons moet nu echt gaan ingrijpen, dit loopt helemaal fout.

  Reply
 5. Bart heeft de doelstelling van 35% naar beneden bijgesteld naar 34%. Maar de deal met Talpa is wel geheel doorgerekend met 35%. De eerste impairment op de deal heeft RTL dus al voor hun kiezen!!!
  Goed voor de aandeelhouders value….

  Reply
 6. RTL en het schrikbewind van het volstrekt opportunistische duo dat ontslaat en mensen eruit werkt om eigen fouten af te dekken en familieleden te promoveren. Het is de grootste schande in omroepland. Maar na de zoveelste miskleun met een programma, dit keer Wendy op Vrijdagavond, moet het imperium nu toch echt gaan wankelen , ondanks alle noodvergaderingen en paniek telefoontjes dit weekend. Wedden dan Fons en Bart binnenkort met een verklaring komen dat Wendy’s programma mislukt is omdat de producent slecht werk heeft afgeleverd? Wedden?

  Reply
 7. Blijft RTL4 nou dat programma van Wendy Helpt herhalen op zondag? Of was dat alleen omdat het vrijdag zo slecht scoorde? Hoewel het gisteren ook slecht bekeken was. Zo scoort RTL4 op twee avonden minder goed.

  Reply
 8. Kan iemand me zeggen wat het wapenfeit van Bart in t Hout is bij RTL???

  Nog geen enkel succes te noemen.
  Geen enkel.

  En de lijst met flops groeit en groeit…..
  En wxc3xa9xc3xa9r een:
  Truckers met Winston Gerstkanniz

  Reply
 9. Helemaal mee eens wat een buitengewoon slecht idee van in ‘t Hout. Maar als het faalt zal hij wel de schuld aan de bevoegde programmleider cq uitvoerend producent geven.
  Overigens is die Winston ook een absolute looser, wat een onvoorstelbare beslissing om deze man weeeer een kans te geven. Dus in ‘t Hout: dubbel fout!

  Reply
 10. Dat het programma van Winston niet scoort is logisch, want is voor een kleine doelgroep. Het was in ieder geval geen ‘deuk’ in de lijst, zaterdag. De score van het programma van Wendy is wxc3xa9l erg ernstig. En mxc3xb3et gewoon een frisse wind door heel RTL, het liefste zonder in t Hout en misschien wel zonder v Westerloo. Maar dat zal wel niet gebeuren.

  Reply
 11. Producent Strix gaat voor Tien een serie van 8 programma’s maken waarin aankomende vrachtwagenchauffeurs worden gevolgd. Tien werklozen moeten zich hierin gaan bekwamen in het truckrijdersvak. Het format is afkomstig uit Zweden. Silverback, voormalig onderdeel van Talpa Scandinavixc3xab, maakt het programma daar voor de Zweedse tv. Tien zal nu zowel de Nederlandse finales als de Europese finales in Zweden gaan uitzenden. (Broadcast Magazine/Medialog)

  Is ontwikkeld door de voormalige creatieve unit van Talpa in Scandinavie. Talpa Content format dus. Tja

  Reply
 12. RTL Nederland moet stoppen om “vriendjes” en familie op belangrijke functies te zetten! John: ZEG ER EENS IETS VAN EN DOE ER WAT AAN!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s