Spijkerman war einmal

Keur_on_1 Voorzitter van de VARA, Vera Keur vandaag aan het woord in de Telegraaf. Over het nieuwe zendermodel van de Publieke Omroep, over salarissen en over ex-werknemer Jack Spijkerman

"..sommige culturele en informatieve programma’s staan nu geisoleerd. Het nieuwe Lagerhuis trekt nog maar de helft van de kijkers. ‘De week van de democratie’ was grotendeels op Nederland 2 te zien, waarom niet op 1, zodat je een grotere groep kijkers bereikt.."

"..In kijkcijfers is een duidelijke relatie te zien tussen de behandeling van een serieus onderwerp en het afhaken van de kijker. Dat mag nooit tot gevolg hebben dat sommige onderwerpen dan maar worden vermeden of opgeleukt.."

"..Wij betalen qua salaris niet de marktwaarde, maar laten die wel meespelen. Al onze presentatoren kunnen elkders meer verdienen, maar kiezen bewust voor de VARA. Om mijn salaris van 193.556 euro heb ik niet gevraagd. Ik zou ergens anders ook meer kunnen verdienen en ik zou het hier ook voor minder doen.."

Komt Jack Spijkerman nog terug? (Jack bestempelde Keur ooit als de Stalin van de VARA en verweet Keur nooit belangstelling te hebben getoond) "..Nee, das war einmal…"

Advertisements

4 thoughts on “Spijkerman war einmal

 1. Ik zou ergens anders ook meer kunnen verdienen…

  Ik vraag me af waar. Ze was hiervoor huisjurist bij de Vara en daarvoor docent op de School van de Journalistiek.

  Ik gok dat ze daar minder dan 190.000 euro per jaar verdiende.

  Reply
 2. Ja, het was weer een heftige aflevering van Spoorloossss volgens enkele, vooral die Piet die zijn vadertje niet kon vinden. Wij wijzen Spoorloos er even op dat een zoekopdrachtje op Google of Yahoo genoeg was geweest. Want ze wisten hem in de show echt niet te vindenxe2x80xa6 Nou willen we Dereck Bolt even prijzen voor zijn zoektocht en raden hem aan om voortaan eerst even te GGGOOOOGGGLEN!!!!!! Ojaa Piet hierbij het adres van je vader:

  Gudmund Kristian xc3x85sheim, Ekervegen 5, 2030 Nannestad, 63 99 77 56 Mobil 92 88 76 08

  Reply
 3. Ja, het was weer een heftige aflevering van Spoorloossss volgens enkele, vooral die Piet die zijn vadertje niet kon vinden. Wij wijzen Spoorloos er even op dat een zoekopdrachtje op Google of Yahoo genoeg was geweest. Want ze wisten hem in de show echt niet te vindenxe2x80xa6 Nou willen we Dereck Bolt even prijzen voor zijn zoektocht en raden hem aan om voortaan eerst even te GGGOOOOGGGLEN!!!!!! Ojaa Piet hierbij het adres van je vader:

  Gudmund Kristian xc3x85sheim, Ekervegen 5, 2030 Nannestad, 63 99 77 56 Mobil 92 88 76 08

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s