Heel Holland Kijkt Niet

Wendyvandijk_gefloptEen roerig weekje weer. Idols krabbelt een klein beetje op (1,2 mln) vergeleken met de week daarvoor. Paul de Leeuw blijft de koning van de zaterdag (1,8 mln). Maar SBS6 ging kneiterhard onderuit op zaterdag. Zonder de wannabe popsterren en met een slecht scorend Zoop in Afrika (450.000) en dito uitslag van het IJsdansen (567.000) zonk het vlaggeschip van de SBS groep. De drie SBS zenders haalde op zaterdagavond een bodemaandeel van 18,5% in 20-49 jaar. De vrijdagavond is de achilleshiel van RTL4. Wendy van Dijk zakt wederom verder weg in kijkcijfer en trekt Andre Hazes in haar kielzog mee. Deze twee programma’s met ongeveer een half miljoen kijkers kunnen worden bijgeschreven als flop. Het totale RTL aandeel van de week was – geholpen door wat bekervoetbal 32,6% en blijft onder doelstelling. De publieke omroep blijft – ondanks gezeur van Keur – met 27,2% uitstekend scoren. Ook de talkshows van de VARA (DWDD en P&W) halen prima kijkcijfers. SBS zakt terug naar 25,5%.

Advertisements

22 thoughts on “Heel Holland Kijkt Niet

 1. Het is afgelopen en uit met RTL. Ik kan me niet voorstellen dat iemand op basis van vrijwilligheid onder het dictatoriale duo werkt. Waar blijft Leo?

  Reply
 2. Wat zo raar is; ik zie ook helemaal geen promo’s van dat programma voorbijkomen. Want zo slecht is het idee niet. Is het de uitvoering? Geen idee zelf wat het is, want tsja, niet gekeken.. wat mij wel een beetje dwars zit is dat mensen 1000 euro hebben gekregen van het programma. Waarom niet 500 euro van zichzelf investeren oid?

  Reply
 3. Oeps, SBS op zondag de grootste?? Zonder voetbal? Verlies van zaterdag weer goedgemaakt en een film kan je veranderen (zoop) maar Wendy niet !!

  Reply
 4. volgens een insider van talpa media, doet john er alles aan om te scoren.
  zo is is zich sterk aan het maken om leo weer terug op het oude nest te krijgen,
  maar ja met een minderheids aandeel en een zak met geld lukt niet alles.
  of moeten er eerst een paar stoel poten gezaagd worden alvorens een andere koers wordt gevaren. hoe steviger de concurent in het zadel zit en scoort, hoe sneller de zaag komt. om misschien wel meerdere stoelen teglijk aan te pakken. ( een chef en een rechterhand zijn altijd onafscheidelijk zo blijkt uit het verleden )
  dus nu nog wachten tot luxenburg met de witte zakdoekjes begint te zwaaien, want de handoek zal zelf nooit gegooid worden. maar een ding is en blijft een fijt, je kan beter een varend schip op de nadagen verlaten dan zorgen dat ie zinkt. hoe dan ook is het een tijd van komen en gaan…………..
  ( volgens betrouwbare informatie is leo van der groot en als rechterhand, die meneer van der goes, uit de talpa boedel een mooi en verfrissend duo om met een nieuwe oude kijk eens echt wat neer te zetten………)

  Reply
 5. Het is natuurlijk ook dodelijk vermoeiend
  om naar een vrouw te kijken en te luisteren
  die bij alles wat ze zegt haar kopstem gebruikt.

  Laten we wel zijn ze is door de SBS en later
  RTL op een iets te hoog paard gezet .

  Reply
 6. @insider: volgens mij ben jij niet zo heel erg goed ingewijd.

  @binckbank commissaris: zeker nog nooit “extreme makeover” goed bekeken?

  Reply
 7. Heeft zeker met Wendy tye maken. Wendy kan gewoon niet functioneren in een studio programma als de montage haar niet kan redden

  Reply
 8. Wendy? leuk meisje hoor, maar moet wel goede programma mensen om zich heen hebben. Ze heeft veel te laagdunkend over hart in aktie gedaan en dat krijgt ze nu terug. Natasja rules. Ze is zelfs veel en veel beter en echter dan wendy.

  Reply
 9. RTL geeft Gouden Kooi 1 maand extra

  Bij de overname van Tien door RTL kreeg het omstreden programma De Gouden Kooi een tijdelijke plek op RTL5. Topman Fons van Westerloo had met John de Mol afgesproken DGK tot eind dit jaar te blijven uitzenden. We blijven De Gouden Kooi tot het eind van het jaar uitzenden, zodat hij het format in het buitenland kan verkopen. Aan het eind van het jaar is het afgelopen.
  Maar Zijonline meldt nu dat het realityprogramma nog tot 1 februari 2008 doorgaat. Dit omdat RTL zou willen stoppen met een xe2x80x98daverende slotafleveringxe2x80x99 waarbij een van de bewoners met minimaal een miljoen de villa verlaat.

  Bron: Medialog/Zijonline

  Link:

  http://www.zijonline.nl/news.asp?gossipID=35335&roddels=56725

  Reply
 10. Bij Hart in Aktie moesten de opnames altijd minstens vier keer over worden gedaan. Dat gaat bij een live uitzending niet. En ja, dan val je door de mand.
  Een nogal over het paard getild persoon die Wendy.

  Reply
 11. Wendy’s wandel in de ogen van de kijker: Wendy was voor het publiek een toevallig ontdekt talent, wat leuk voor haar dat ze na het vreselijke Over de Rooie blijkt dat ze zo geweldig Ushi en Hart in Actie kan doen zeg. Doordat ze op SBS zat was ze het toevallige talent van underdog Nederland. Toen ging ze schaatsen en dingen roepen als “ik wil winnen” en bezwaar maken tegen repetitietijden, “Hart in Actie is mijn programma” etc. Dom Dom Dom. Want de underdog wil dat mensen per ongeluk en per toeval winnen of ondekt worden. Bij Idols bespot ze nu zelfs de underdog en met een programma als Heel Holland Helpt dat opkomt voor de underdog, nu ze zichzelf niet meer zo manifesteert, tsja, dat werkt niet. Uberdogs worden helaas niet gewaardeerd. Precies het probleem van RTL dus ook, en Talpa.

  Reply
 12. Misschien moet er gewoon is opgehouden worden met het krampachtig bedenken van nieuwe tv formats.
  Best raar toch dat deze op een (saai) kantoor, 5 dagen per week, van 9:00 tot 17:00 onder druk bedacht worden als lopende band werk.

  Een boek, film, kunst of song komen toch ook niet zo tot stand?….
  (m.a.w. als je fabriekmatig ontwikkelt krijg je ook fabriekmatige programma’s..)

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s