Tippi Wan torpedeert au pair industrie

TippiDe schurkenrol van de Thaise au pair Tippi Wan in de populaire tv-serie Gooische Vrouwen heeft een verwoestende uitwerking op het imago van de au pair meldt de Telegraaf. Bureaus die zich hebben gespecialiseerd in de bemiddeling tussen au pairs en Nederlandse gastgezinnen krijgen de laatste weken veel vragen over de betrouwbaarheid van de meisjes. Vooral mensen die nooit eerder een buitenlands meisje in huis hadden, zijn huiverig door het moorddadige gedrag en andere schelmenstreken van de Aziatische in de serie.

Potentixc3xable gastgezinnen willen plotseling weten of de meisjes die ze in huis halen echt betrouwbaar zijn", aldus voorzitter Jack Hompes van de branchevereniging Nederlandse Au Pair Organisatie (NAPO) in Den Bosch. Volgens hem zijn mensen die al eerder ervaring opdeden met tijdelijke inwoonsters minder angstig. "Zij weten dat in de serie een veel te negatief beeld is geschetst."

Hompes heeft niet overwogen om de scriptschrijvers te attenderen op de kwalijke gevolgen van het door de actrice Cystine Carreon vertolkte karakter. "Daar trekken ze zich toch niets van aan." Tippi Wan pleegde in de laatste aflevering nog een bomaanslag op de buurvrouwen Anouk, Claire, Willemijn en Cheryl. Van de laatste ontvoerde ze ook de baby.

De NAPO-voorman benadrukt dat erkende bureaus uitgebreid onderzoek doen naar de achtergrond van meisjes die naar ons land komen. "Alle referenties worden nagetrokken, net als de medische rapporten. Er zijn taaltests en sommige bureaus werken zelfs met psychometrische tests, die een karakterbeeld geven van de meisjes."

Een ding is duidelijk. Beinvloeding van verkoop van producten en diensten via televisie werkt.

Advertisements

2 thoughts on “Tippi Wan torpedeert au pair industrie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s