Manon Thomas vervolgt TVFormats

Manon_thomasOp de log stond hier linksboven een link naar Dumpert, waar de vakantiekiekjes van Manon Thomas stonden (nu vervangen door Telegraaf bericht). Dat leverde de volgende reacties op van Manon Thomas en een aparte brief van een – hoor wie klopt daar kinderen – boze advocaat:
.
Beste mensen,
Wilt u zo vriendelijk zijn om de link naar de gestolen foto’s van uw site te halen?
Momenteel loopt een politieonderzoek. Betreffend materiaal is via diefstal in handen gekomen en het plaatsen daarvan valt juridisch gezien onder ‘heling’ van goederen.
Hedenmiddag heb ik een gesprek gevoerd met mijn advocaat. Wij zijn niet van plan om iedere ‘linker’ te gaan vervolgen, dat zou onbegonnen werk zijn. Ik vraag slechts uw begrip voor hetgeen mij is aangedaan en wijs u op het fatsoen dat mijns inziens al jaren de boventoon voert op uw site. Voor vragen over de juridische kant van deze zaak wil ik u graag doorverwijzen naar Mr. GeertJan van Oosten te Amsterdam:020-6767878
Dank voor uw begrip en medeleven,
Manon Thomas
.
Na dit bericht ook nog de strengere brief van de advocaat (klik lees meer):

Geachte heer / mevrouw,

Tot mij wendde zich Manon Thomas inzake het navolgende.

U bent bekend dat uiterst compromitterend beeldmateriaal van clixc3xabnte, dat op onrechtmatige wijze is verkregen (waarschijnlijk via het hacken van haar computer), is verspreid. Uw website http://tvformats.web-log.nl heeft hier op prominente wijze aandacht aan besteed.

Op dit moment loopt er een strafrechtelijk onderzoek door de politie Friesland. In dit onderzoek zijn huiszoekingen verricht, waarbij computers in beslag zijn genomen en waarbij de vermoedelijke daders in beeld zijn gekomen. Clixc3xabnte kan zich, hoewel zij volledig uit het veld is geslagen door deze feiten, goed voorstellen dat uw website aandacht heeft besteed aan dit nieuws, maar is van mening dat u hierin te ver bent gegaan door op uw website een hyperlink te plaatsen die rechtstreeks toegang geeft tot het beeldmateriaal.

Dit is onrechtmatig, nu uw redactie wist, dan wel had behoren te weten dat dit materiaal op onrechtmatige wijze is verkregen en openbaar is gemaakt. Clixc3xabnte lijdt hierdoor schade, waarvoor ik u aansprakelijk stel.

Hierbij verzoek en, voor zover nodig, sommeer ik u om de hyperlink en eventueel andere uitingen waarmee het materiaal rechtstreeks kan worden bekeken xe2x80″ per omgaande – te verwijderen, bij gebreke waarvan ik overweeg namens clixc3xabnte rechtsmaatregelen te nemen middels het adieren van de voorzieningenrechter.

Verder verzoek ik u met mij in overleg te treden over een passende schadevergoeding, nu clixc3xabnte bij niet vrijwillige betaling ook hiervoor de rechter zal adieren.

Hoogachtend,

Geertjan van Oosten

Namens deze,

Advertisements

18 thoughts on “Manon Thomas vervolgt TVFormats

 1. Goh leuk, maar voor zover ik weet is linken geen heling, zou een ander verhaal zijn als de foto’s rechtstreeks hier vandaan te halen zouden zijn ipv een omweg via Dumpert. Ergens een schadevergoeding voor betalen is dus gewoon geldklopperij…

  Reply
 2. Ze kunnen je niks maken hoor maar dreigende taal kunnen ze altijd proberen natuurlijk… iets wat al op het internet staat en waarnaar jij slechts linkt kan nooit strafbaar zijn…. hoe zit het anders met bijv. tv programma als RTL Boulevard, Shownieuws etc die regelmatig foto’s laten zien die op internet verschenen… zoals destijds van soapsterretjes bijv… die waren in geuren in kleuren op tv te zien, die zouden dan ook strafbaar zijn want na zo’n bericht op tv gaan geinteresseerden JUIST op internet zoeken naar de foto’s… de advocaat probeert gewoon indruk te maken middels de brief maar als de opleiding verder reikt dan de lagere school weet deze advocaat dondersgoed dat er tegen de link in kwestie niets te beginnen is juridisch gesproken…

  Reply
 3. Het schaadt natuurlijk niet om gewoon aan Manon’s verzoek te voldoen en de link te verwijderen. Ik zie niet wat voor nieuwswaarde het heeft voor tvformats. Een derderangs dagblad als de telegraaf heeft niets anders te melden, dus daarvoor is het een heel ander verhaal..

  Reply
 4. volgensmij was de link onderdeel van het steeds wisselende xc2xb4grapjexc2xb4wat steeds hier op de log bovenin staat. En de link is toch ook verdwenen?

  Reply
 5. Ach er is al vaker geoordeeld dat er niets is te doen tegen foto’s die op het internet verschijnen en dat mensen gewoon zelf zorgvuldiger met dergelijk materiaal om moeten gaan, zoals destijd met Inge Schrama bijv. en nog altijd wil niemand van die BN’ers begrijpen dat juist door het in de pers te gooien en er zoveel aandacht op te vestigen mensen JUIST op het internet gaan kijken naar het materiaal, zo zorgen ze er zelf voor dat nog veel meer mensen het materiaal zien…. het lijkt mij eerder een geval van gepland handelen. Zo geweldig ging het momenteel ook weer niet met de carriere van Manon Thomas dus ze kon wel wat publiciteit gebruiken… dat Dumpert het materiaal heeft verwijderd wil niet zeggen dat ze voor het gerecht geen enkele schijn van kans hadden gehad en veel het materiaal stelde niet eens zoveel voor en in een aantal gevallen waren het ingescande foto’s uit bladen die dus al gepubliceerd zijn geweest

  Reply
 6. Naar mij toe is er ooit dreiging geweest vanuit het management van Jerney Kaagman. Dit alles omdat ik een weblog speciaal aan haar gewijd had rondom de derde serie van Idols.
  Ik maakte me op die weblog voor de grap uit alsof ik zelf Jerney Kaagman zou zijn, maar ieder kind kon zien dat dit een grap was.
  Na de dreiging heb ik de weblog iets aangepast, maar wel voort laten bestaan en daar heb ik nooit meer iets over gehoord.

  http://jerneykaagman.web-log.nl/

  Reply
 7. 25 november 2007 om 14:04: wie zegt dat Thomas het in de pers gegooid heeft? Ik weet dat Thomas graag in de publiciteit wil komen, maar ik geloof niet dat zij dit allemaal gepland heeft. Ik denk geen enkel weldenkend mens dit doet, tenzij je in de porno zit en het je beroep is. DE issue is dat het om gestolen materiaal gaat (ze zijn al twee maanden bezig met een politieonderzoek!) dus ik denk weldegelijk dat Thomas een kans maakt in de rechtzaal.

  Reply
 8. ja misschien kans in rechtzaal vanwege diefstal, maar niet vanwege websites die naar de site met gestolen spullen verwijzen, is gewoon nieuwsgaring

  Reply
 9. Misschien moet de advocaat nog maar eens in zijn informatierecht boeken duiken, want dit is net zo belastend als zeggen dat je in de kluis van een bank geld kunt gaan halen.

  donniestar.blogspot.com

  Reply
 10. Heb je enig idee hoeveel schade dit toe heeft gebracht aan de kinderen van Manon????

  Die worden gigantisch gepest, en ze heeft gezegd dat dit de kinderen erg diep heeft geraakt.

  En uit een eerder arrest is allang gebleken dat een link naar direct beeldmateriaal hetzelfde is als publiceren!!! En terecht!!!

  Welke idioot haalt het nu nog in zijn hoofd om te beweren dat Manon dit zo heeft opgezet. Man man, je weet niet waar je het dan over hebt.

  Een link plaatsen naar inhoudt die een individu zxc3xa9xc3xa9r kan schaden is terecht strafbaar en ik hoop dan ook dat de schadevergoedingen de pan uit rijzen…tenminste nog een beetje troost voor Manon en haar familie!

  Reply
 11. Als zoiets op het internet heeft gestaan en door een miljoen mensen of zo is gezien, lijkt het me een zinloze actie te proberen de foto’s er af te halen, laat staan de hyperlinks. Popt toch zo weer op. Hyperlinks zijn trouwens vrij, daar zijn zo veel precedenten van (denk maar eens aan die Funda-kwestie destijds). Kon die foto’s trouwens nog vrij gemakkelijk vinden op het internet, met wat gezoek via google (zeg niet waar, dan vraagt Manon mij straks ook weer geld). Volgens mij is het een publiciteitsstunt van haarzelf, zijn duidelijk plaatjes van een prof. Vreemd al die actrices die na hun veertigste ineens naakt in de publiciteit willen (Patricia Paay, Jerney Kaagman, Viola vsn Emmenes enz), deden ze dat maar rond hun vijfentwintigste….

  Reply
 12. Maar wat nu als blijkt dat hier toch sprake
  is van diefstal van deze foto’s .
  En wat nu als blijkt dat ze dit materiaal
  niet zelf heeft geplaats ? .

  Lezen we dan van dezelfde mensen die haar nu beschuldigen dat ze een vergissing hebben gemaakt ? .

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s