Van Westerloo aan de kant gezet

Westerlootalpa_3We zeiden het al in onze voorspellingen . De Maya’s krijgen altijd gelijk. Een blauw stormjaar. Vanwege tegenvallende resultaten meldt het AD dat Fons Van Westerloo het veld moet ruimen bij RTL. Hij krijgt het erebaantje van commissaris. Ton F. van Dijk en voormalig RTL programmadirecteur Leo van der Goot zijn in de race voor de plek van Fons. Lees hier het hele AD artikel.

Advertisements

60 thoughts on “Van Westerloo aan de kant gezet

 1. Leuk al die reacties over het vertrek van Fons. Al die “kenners” die eerst aan z’n lippen hingen, dansen nu op z’n graf. Zo zie je maar hoe vergankelijk succes is. En de expert van deze weglog zou wat minder de kranten moeten nababbelen. Het wordt een wat afzeiksite.

  Reply
 2. RTL presentatoren ruiken bloed en geven hun mening over Fons van Westerloo in Nieuwe Revu deze week:

  Wilfred Genee: ”Het verdwijnen van Van Westerloo heeft me niet echt verrast. Het is al een tijdje onrustig bij RTL. De sfeer is niet echt top”.

  Jan Joost van Gangelen: ”Het is hoog tijd om er flink de bezem door te halen. RTL is toe aan een topmanager die de boel eens flink opschudt”.

  Albert Verlinde: ”Het afscheid van Van Westerloo was onvermijdelijk. De zender is gebaat bij een nieuwe frisse leiding. Toen Fons bij RTL Nederland begon stond de zender er financieel zwak voor en was de programmering op orde. Nu hij terugtreedt, is de financiering prima en de programmering minder. En dat laatste is een understatement”.

  Genee en Verlinde delen de kritiek die Bert van der Veer in Nieuwe Revu geeft: ”RTL heeft zich verkeken op de concurrentie. De ironie wil dat die juist in gang is gezet met de komst van Tien, twee jaar geleden. Toen zijn SBS6 en de publieke omroep op scherp gaan staan. Bij RTL is dat veel minder het geval geweest”.

  Albert Verlinde: ”De kijker wordt te weinig getrakteerd door RTL. De huidige programmering is niet echt sterk. Schiet de kijker iets op met 36 afleveringen van CSI in een week tijd. En waarom is RTL niet een paar maanden eerder begonnen met de nieuwe Idols. De kijker zou dat vast en zeker extra hebben gewaardeerd”.

  Albert Verlinde: xe2x80x98xe2x80x99Wie denkt dat met het ruimen van de RTL Top de rust terugkeert, komt bedrogen uit.Er breken spannende tijden aan, iedereen gaat hiervan wat merken. Vooral de van Tien overgenomen sterren moeten zich zorgen gaan maken. Hun contracten zijn bijna afgelopen. RTL is een volle snoeppot. Er is een overschot aan sterren en programma’s die op elkaar lijken. Dat kan zo niet langer”.

  Bron: Nieuw Revu

  Reply
 3. Net in RTL Boulevard, Fons van Westerloo heeft zijn excuses aangeboden aan Leo van der Goot over zijn uitlatingen afgelopen week dat ”Leo van der Goot in geen 100 jaar terugkomt bij RTL”.

  Reply
 4. In 2003 werd Dick van de Graaf aan de kant gezet door Gerhard Zeiler maar door toedoen van John de Mol. Fons was hier van op de hoogte en werd later ook door toedoen van John de Mol naar voren geschoven bij Gerhard Zeiler. Fons stond toen al op non actief bij SBS (ook vanwege zijn fantantische bijdrage!!). En ja, zo je doet…..

  Reply
 5. EXIT DE KWAAKBOL

  De xe2x80x9cgrote baasxe2x80x9d uit Luxemburg zou het gisteren allemaal komen uitleggen. Althans, volgens de ex-algemeen directeur van RTL-Nederland Fons van Westerloo. De xe2x80x9cgrote baasxe2x80x9d kon namelijk iets waartoe hijzelf niet meer geloofwaardig in staat was, te weten: vertellen waarom zijn ontslag eigenlijk een enorme promotie is.

  Naar een dergelijke verbale manoeuvre waren wij natuurlijk enorm benieuwd en volgden gisteravond alle zenders, en vooral die van RTL. Want vrijdag zou de grote dag zijn om de verkeerde indruk bij de media en ons kijkers weg te nemen.

  Helaas, nergens zagen wij kijkers xe2x80x9cde grote baasxe2x80x9d, zoals die de gehele week door de ex-kleine baas was aangekondigd, acteren. Niet in Boulevard van RTL4, niet in Editie NL, niet bij Sanne Boswinkel of Roelof Hemmen die gisteravond voor het RTL-nieuws dienst hadden, nergens.

  De heer Gerhard Zeiler, Chief Executive van RTL Group en voorzitter van de Raad van Commissarissen van RTL Nederland, onbrak overal.

  Slechts een berichtje op een eigen teletekstpagina bevestigde dat Van Westerlooxe2x80x99s vertrek als algemeen directeur aanstaande is.

  Vier televisiezenders heeft het concern in Nederland, een massale hoeveelheid journalisten is er in dienst, en txc3xb3chxe2x80xa6ondanks de luidruchtige aankondigingen van Van Westerloo in het nauw, verscheen xe2x80x9cde grote baasxe2x80x9d niet in beeld terwijl naar deze persoon zo nadrukkelijk was verwezen om een afgang of aftocht van Fons van Westerloo in goede publicitaire banen te leiden zodat het een glorieuze optocht van positieve berichten kon worden.

  Was Gerhard Zeiler xc3xbcberhaupt in Nederland? Want zelfs daarover werd in dat eigen teletekstberichtje niets meegedeeld. Laat staan dat vertegenwoordigers van de Nederlandse media in de gelegenheid werden gesteld tot het stellen van vragen.

  En is hij wel xe2x80x9cde grote baasxe2x80x9d voor dit soort personele mutaties? Spelen er niet nog een paar andere baasjes een rol, zoals aandeelhouder John de Mol, voor wie het al van meet af aan duidelijk was dat Fons van Westerloo niet de leider van het concern meer kon zijn.

  Het was weer eens loos alarm; opnieuw was een bekendmaking van de grootsprakige Van Westerloo niet waar gebleken. De media die het zo fout hadden gedaan bleken andermaal om de tuin te zijn geleid, en vooral wij televisiekijkers, want daar gaat het om, die het feit dat het allemaal misleiding is dag in dag uit via de eigen hierover in de war zijnde RTL-zenders krijgen bevestigd.

  Om tureluurs van te worden. Niet wij kijkers vallen Van Westerloo lastig, maar andersom xe2x80″ de man nam deze week weer eens uitgebreid bezit van het scherm, Boulevard ditmaal, om ons toe te spreken teneinde onze indrukken te corrigeren. Tevergeefs, zo zou blijken, hij onderbouwde ons wantrouwen met meer stelligheid dan hijzelf nog kon aanvoelen in de kunstmist die hem omgaf.

  En wat te denken van al die goedbedoelende mensen op de persdienst bij dat bedrijf, de tientallen journalisten aldaar die hun bazen zo verschrikkelijk zien knoeien dat ze van schaamte nauwelijks meer thuis durven komen. De bende is immers niet meer uit te leggen. En de grootste omroepnepotist aller tijden kwaakt maar door. En geen xe2x80x9cgrote baasxe2x80x9d dus die hem op normale wijze nog wil dekken, terwijl het slachtoffer erom had gesmeekt. Hij zou komen gisteren maar we zagen noch hoorden hem.

  Dagelijks is men met vier televisiezenders in de lucht en nu het erop aankwam dat de woorden van de huidige Algemeen Directeur werden waargemaakt, volstond men met een berichtje op het eigen teletekst; nog verder in de schaduw van de waarheid kan men niet communiceren.

  Dubbel merkwaardig want omdat de appel niet ver was gevallen (twee van die zenders -5 en 8- worden bestuurd door zijn eigen zoon Remko) was enige steun vanuit die hoek logisch geweest, terwijl ook zijn beroepsprotegxc3xa9 Bart in xe2x80x99t Hout weer geheel onzichtbaar bleef.

  Waar waren al die grote journalisten uit het eigen bedrijf om hun baas te redden of objectief uit te pluizen wat RTL onder Van Westerloo was en hoe het nu gaat worden. Geen spoor van communicatiebehoefte werd gisteravond op alle RTL-stations noch bij overige zendgemachtigden zichtbaar.

  Exit Fons van Westerloo. Niet dat wij nooit meer van hem zullen horen (of van zijn enorme familie en aanhang die zo zonneklaar nepotistisch was binnengevoerd), daar gedraagt de kwaakbol zich te megalomaan voor, maar nu ook xe2x80x9cde grote baasxe2x80x9d hem heeft laten vallen door als de reddende engel fysiek niet op het podium te willen verschijnen, nadat hij daartoe nadrukkelijk door het slachtoffer, en nu collega-commissaris, was opgeroepen, had hij niettemin toch een waardiger afsluiting van zijn carrixc3xa8re verdiend dan deze droefenis.

  Geen mens is immers zonder zonden.

  Maar de kerfstok van hem vertoont er wel erg veel.

  Dat zal het zijn natuurlijk.

  Bron: tvrecencies.nl

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s