Boeren draven door

Oversexte_boeren_1Het stof rondom het vertrek van RTL topman Van Westerloo is nog niet geheel neergedwarreld. Maar we moeten weer over tot de orde van de dag. De cijfers van vorige week. SBS zit in de hoek waar de klappen vallen deze keer. Het pijltjesgooi evenement Lakeside is zwaar gedevalueerd sinds bolle Barney voor het grote geld koos. En scoort SBS dus niet de hoge januari cijfers die we gewend zijn; 24,1% aandeel voor de week in 20-49 jaar. De publieken denderen door. En dan met name de boeren die alles en iedereen platwalsen met kijkcijferrecords. Totaal 28,9% aandeel. RTL behaald vorige week zomaar eens de 33%. Met dank aan een bovengemiddeld scorend RTL7. Na alle consternatie meldde Fons Van Westerloo dat de doelstelling voor 2008 is bijgesteld naar 32%. En dat zal best een zware dobber worden. De publieken hebben….

nog wat evenementjes te gaan zoals EK Voetbal en Olympische Spelen. In het vorige dubbele evenementsjaar 2004 haalde de RTL een aandeel van 29%. En dat was 1% punt lager dan het jaar daarvoor. Nu zit RTL in het voorgaande jaar 2007 op zo’n 31%. En in plaats van een punt lager gokken ze dus op 1% hoger. Dat zal toch wat investeringen vergen. Het wordt hoe dan ook een spannend jaar.

Advertisements

7 thoughts on “Boeren draven door

 1. Het is ongelooflijk hoe slecht van Westerloo, die zelf zegt journalist te zijn, met de publiciteit is omgegaan. Door zijn tegenspartelen is de ellende alleen maar groter geworden en is hij ontzettend ongeloofwaardig geworden. Hij had 1 simpel persbericht moeten doen op maandag, niet ingaan op het artikel. Als dat echt niet klopt zou je daar een klacht over in kunnen dien. Vervolgens nog een persbericht uit Luxemburg, een afscheidsfeest en klaar. Nu gaat zijn familie er alleen maar meer last van krijgen, geheel door EIGEN toedoen. Zonde, Fons…

  Reply
 2. tijd voor een frisse wind, weg met die ouwe sokken bji rtl, we willen een nieuwe genreatie aan het stuur, zoals Gerard Timmer etc. die collegas inspireren ipv motiveren, die begrip hebben voor nieuwe media, nieuwe ideeen, voort met de geit!

  Reply
 3. Morgen in FEM Business:

  Komt het ooit nog goed met RTL?
  Het vertrek van Fons van Westerloo was onvermijdelijk. Tegenvallende kijkcijfers en een tegenvallend bedrijfsresultaat maken dat 2007 voor RTL uiterst teleurstellend is verlopen. Wat moet er gebeuren om de kwakkelende commercixc3xable zenders vlot te trekken?

  Reply
 4. Als je rtl wilt redden:

  Zou je als intern creatief team minder trots op je zelf moeten zijn maar mensen die wel wat gedaan hebben de credits geven en afspraken na komen. Dan wordt het weer de oude rtl.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s