CDA weet wat goed voor u is

Joop_atsmaU weet, het CDA heeft overal verstand van. En daarom zitten ze ook altijd in de regering. Afgelopen week werd er weer flink in de bus geblazen door de christenen. Op zondag wordt wat betreft het CDA niet meer gekocht. En deze week lanceerde Joop Atsma samen met de ChristenUnie weer een motie om de Programmapolitie meer macht te geven. Zodoende raakt u de RTL8, waar u altijd zo lekker bij indommelt, kwijt ten behoeve van een Arabische MTV. En kan in sommige gemeenten ook CNN het veld ruimen in ruil voor het alleen door eigen personeel bekeken Het Gesprek. Maar daar blijft het niet bij. Er is een heus terug-naar-de-tijd-waar-de-kraaien-nog-achteruit-vlogen-offensief aan de gang. Want de marketingboys kunnen ook inpakken met hun irritante leenreclames. Regelt Joop even voor u in de wet. Binnenkort ook niet meer fietsen en dansen op zondag, verplicht ter kerke en ook het slapen met handen boven de dekens wordt wettelijk verplicht gesteld. Nederland schoon. Als u wilt kunt u Joop daar even voor bedanken (maar niet op zondag graag).

Advertisements

3 thoughts on “CDA weet wat goed voor u is

 1. Tsja , ik ben 51 en weet nog dat ik in ons dorp niet op zondag mocht fietsen.
  Niet dat mijn ouders zo christelijk waren want sport in beeld stond gewoon aan op zondag , maar dat was gewoon zo voor de kerkgangers.
  Vooral geen aanstoot geven en die tijd wil je echt niet terug !!!!!!

  Reply
 2. Joop-ie-ooo moet gewoon is een keer z’n bek houden! Ik word zo schijtziek van die vent! Elke keer trekt hij z’n scheur weer los! Hebben andere kamerleden van de andere partijen geen mediaportefuille? Kunnen die niet eens een keer echt wat zinnigs zeggen!

  Wij hoeven niet vertroeteld en verpampert te worden, we zijn een interligent, goed geschoold, wel geinformeerd volkjedie keurig in staat zijn te bepalen of we leen wel willen bellen of niet. Of we wel actief zijn op de zondag of niet, en hij is al helemaal van de pot gerukt als hij het lef heeft een Nederlandstalige zender het veld te laten ruimen voor een arabische zender!

  Ik noem maar 1 argument om dat vooral niet te gaan promoten! Het bevorder de intergratie helemaal niet! laat ze lekker naar Linda de Mol kijken met IHVH of lekkere dramedie in GV! Maar niet naar Al jazeerra ofzo!

  Reply
 3. Graag de juiste feiten aub. Dit is een voorstel ontwikkeld door de programmaraden en niet een voorstel van Joop Atsma.
  In december heeft een meerderheid van de tweede kamer een motie ondersteund ingediend door Joop Atsma en Arie Slob om de positie van programmaraden te versterken.

  Dan wat betreft RTL8 verwijs ik graag even naar de anwtoorden van de minister die antwoord heeft gegeven op de vragen van dhr Bosma van de PVV.

  Heeft u kennisgenomen van het bericht “RTL 8 moet wijken voor Arabische TV”?

  Ja.
  Het gaat in dit geval om een conceptadvies van de Stichting Algemene Programma Raad (hierna
  aangeduid als de APR) over het programma-aanbod via de kabel voor onder andere de regio
  Amsterdam-plus voor de periode 1 juli – 30 juni 20092. Daarin adviseert de APR onder meer om het
  Arabischtalige programma Rotana Europe in het zogenoemde aanvullende pakket op te nemen. Ditaanvullende pakket bestaat uit 16 programma’s. Het programma RTL 8 staat met 2 andere programma’s op de reservelijst bij het aanvullende pakket.
  De kop boven dit bericht is overigens om een aantal redenen ongelukkig gekozen. Allereerst gaat het om een conceptadvies. De programma-aanbieders, de kabelexploitant en het publiek worden in de gelegenheid gesteld om op dit conceptadvies te reageren. Het APR-bestuur stelt het advies vervolgens vast, waarna het wordt aangeboden aan de kabelexploitant. Het is dus mogelijk dat het advies nog wordt aangepast. In dit verband is echter vooral van belang of de desbetreffende kabelexploitant verplicht is het definitieve advies op te volgen. Dat is niet het geval. Het gaat hier namelijk niet om een advies over het zogenoemde wettelijk minimumpakket, maar om een advies over het aanvullende pakket. Dit advies heeft een vrijblijvend karakter. De kabelexploitant kan dit advies naast zich neerleggen. Dit betekent dat de kabelexploitant in beginsel zelf kan bepalen welke programma’s hij in het aanvullende pakket opneemt, vooropgesteld dat de onderhandelingen daarover met de desbetreffende programma-aanbieders tot overeenstemming hebben geleid. Mocht RTL 8 ook in het definitieve advies van de APR nog steeds op de reservelijst van het aanvullende pakket staan en de kabelexploitant dit advies geheel vrijwillig overnemen, dan is het nog steeds op zijn minst ongenuanceerd om te beweren dat RTL 8 voor Arabische TV moet wijken. Met evenveel recht kan dan immers gezegd worden dat RTL 8 in dat geval moet wijken voor xc3xa9xc3xa9n van de 15 andere programma’s die naast Rotana Europe in aanvullende pakket zijn opgenomen.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s