Van Westerloo geen RTL commissaris [upd]

FonsDe Pers meldt gisteravond het bericht dat Fons Van Westerloo helemaal geen commissaris bij RTL is geworden. Ronald Goes is volgens een check bij de Kamer van Koophandel wel ingeschreven per 11 februari als commissaris. De reactie van RTL woordvoerder Kim Koppenol maakt het helemaal bijzonder. xe2x80x98Fons is wel aanwezig bij de commissarisvergadering, althans ik heb hem er al een paar keer gezien, maar hij staat niet ingeschreven bij de KvK.xe2x80x99 Waarom niet? xe2x80x98Hij is een permanente gast en die functie hoeft niet in de KvK te staan’  Permanente Gast als nieuwe functie? PGO, Permanente Gast Officer? Lees hier het hele bericht.

[update] En Jort Kelder er nog een keer overheen in VARA TV Magazine:

RTL heeft het op de een of andere manier niet meer, zegt Kelder. Het mist ambitie richting kijkers en adverteerders bij RTL Nederland. Ze hebben nul ambitie, zenden alleen sleetse huisvrouwen-tv uit, zolang de Duitse eigenaren maar tevreden zijn. Dat mag je Fons van Westerloo aanrekenen want die weet en kan veel beter. Het verbaast hem dat RTL het gat, dat Barend & Van Dorp achter lieten, niet wist op te vullen. Dan komt de man die dat schandalige gat bij een commercieel bedrijf heeft laten vallen, Fons van Westerloo, toch in aanmerking voor ontslag op staande voet. Waarvan akte.

Advertisements

11 thoughts on “Van Westerloo geen RTL commissaris [upd]

 1. rtl heeft even tijd nodig om strategie te bepalen maar zal dan weer in positief vaarwater komen, tenminste, als ze de juiste strategie kiezen. Volgens mij is het belangrijkste om 4 weer geliefd te maken. De kijker weet niets van wat zich achter de schermen afspeelt, zo hoort het te zijn tenminste. Met hun zucht naar eigen publiciteit hebben bart en fons de kijker mee gesleept in negativiteit. Het begon allemaal met die stupide oorlog rond dancing on ice. Met open ogen zijn de heren samen met endemol in de vakuil, die vakkundig door sbs en eyeworks gegraven was, gestapt. Rtl is ondertussen aardig uit de kuil geklommen en moet nu het pad weer vinden. Hoewel minder dan in het begin van de oorlog, spint sbs hier nog steeds garen bij.

  Reply
 2. Fons wist al vorig jaar oktober dat hij eruit zou vliegen, met een hele klap. Bij de RcV zit hij uitsluitend op uitnodiging en alleen als toehoorder. Een wassen neus en volstrekt inhoudsloos. Maar naar buiten toe durft hij het schaamteloos te hebben over een mooie nieuwe job. Wat een ongelooflijke afgang

  Reply
 3. Waarom is hij dan ontslagen? Hij werd in de krant ”De Koning van Hilversum” genoemd omdat hij Talpa had gekocht en dat heel slim had gedaan.

  Reply
 4. RTL 4 glijdt op de vrijdagavond, mede dankzij de enorm slecht scorende familieshow van Gordon, verder af naar beneden. Zelf noemt Gordon zich een van de pijlers van RTL 4, maar in werkelijkheid bezorgt hij RTL grote kopzorgen.

  Singing Bee behaalde gisteren slechts 397.000 kijkers. SBS 6 spint hier garen bij en trekt met Holland’s Got Talent 1.406.000 kijkers. Jan Smit haalt eveneens veel kijkers weg bij RTL en gaat op Ned 1 zeer goed van start met 1.243.000 kijkers.

  Reply
 5. wellicht een signaal dat Endemol Paul Romer John de Mol en Joop van de Ende toch niet zo betrouwbaar zijn als men denken. Hier een voorbeeld van heden.

  http://radio.nl/2003/home/medianieuws/010.archief/2008/04/130686.html
  KRO bant Endemol vanwege ‘Vermist’ format
  De publieke omroep KRO wil niet langer tv-programmaxe2x80x99s afnemen van productiebedrijf Endemol. Dit komt door een al maanden slepend conflict over een tv-programma dat Endemol in Duitsland aanbiedt onder de naam Vermisst, zo schrijft Reclameweek. Volgens de KRO is het een regelrechte kopie van Spoorloos en daarom wil de publieke omroep nu geld zien. En erkenning voor de rechten maar Endemol weigert dit.

  Daarom heeft de KRO bij monde van hoofd drama en amusement Michel Nillesen nu gezegd voorlopig geen zin te hebben in Endemol-titels. “We waren net bezig met Endemol om het nieuwe KRO-programma Kettingreactie te gaan maken, maar dat gaat nu niet door.” Volgens Nillesen wordt de KRO van het kastje naar de muur gestuurd. “Endemol zegt dat RTL met het idee van Vermisst is gekomen, maar RTL zelf zegt dat het een Endemol-format is. De Italiaanse tak van Endemol maakt ook een soort Spoorloos, maar die betalen weer wel voor die rechten.”

  Een woordvoerder van Endemol International zegt niets te weten van de KRO-klachten. Het is volgens hem moeilijk om tv-formules af te bakenen: “Er zijn ook zoveel talentenjachten.”

  Van ons geen format meer wellicht is het daarom dat er geen crativiteit meer echt bloeit bij John en bij Paul. Maar de deur staat op een kiertje zolang ze deze keer wel betalen.

  Reply
 6. @ futselaar: dit zegt niets over de betrouwbaarheid van Paul Romer, die leidt Endemol NL en niet duitsland. Joop heeft hier al helemaal NIETS mee te maken. De enige over wie nog te twijfelen valt is John maar volgens mij bemoeit hij zich niet met de dagelijkse gang van zaken binnen Endemol en heeft hij alleen wat aandelen.

  Reply
 7. Geplaatst door: | 24 april 2008 om 11:46
  dat kan wel zijn maar als je overal de gehele wereld zit kan je makkerlijker de format doorspelen naar een andere land is erg moeilijk om dan alles te controleren en als het eenmaal een hit is dan exporteren ze de boel naar Nederland als zijnde een idee van buitenland.

  Reply
 8. Frank Eijken verlaat RTL

  Na Fons van Westerloo en Bart in ‘t Hout is het nu commercieel directeur Frank Eijken die RTL Nederland verlaat. Eind december loopt zijn driejarig contract af en hij wil dit niet verlengen. Ik begin een eigen bedrijf als consultant voor de commercixc3xable kant van de media, zoals bijvoorbeeld sponsoring, zegt hij in de Telegraaf.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s