Van Stade: er kan 200 man uit bij RTL

SbstadeRTL bevindt zich momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Mislukkende shows, onduidelijke zender profielen, Astroh-perikelen en een aandeelhouder die de (ex) top van RTL voor het gerecht voert. Dat gaat gepaard met een marktaandeel dat onder druk staat. Dus ruikt de concurrentie bloed. SBS CEO Eric van Stade draagt graag zijn steentje bij aan de RTL malaise via het FD:

"De vooravond van RTL4, van zes uur tot half negen, kost denk ik net zo veel als het hele uitzendschema van SBS6. Wij zijn meer leaner and meaner: SBS heeft met drie zenders 450 werknemers en RTL met vier zenders minstens 800. Dat zou ook met 600 mensen moeten kunnen, lijkt mij.xe2x80x9d

En vervolgens is het simpelweg een kwestie van ‘erop en erover’:

xe2x80x9cWij hebben ze het lastig gemaakt. Wij hebben RTL op het juiste moment op eigen terrein aangevallen met breed amusement en grote familieprogrammaxe2x80x99s. We zijn nog niet zo groot als RTL, maar dat is waar we naar streven.xe2x80x9d

Advertisements

8 thoughts on “Van Stade: er kan 200 man uit bij RTL

 1. Ik mag die Van Stade wel. Enorm slim hoe hij dit speelt! Erg leuk natuurlijk om RTL een beetje te sarren, want meer is het niet.
  Maar met name naar zijn eigen organisatie toe is het een meesterlijke zet als het gaat om eigenwaarde en trots te crexc3xabren, zodat SBS-ers er uiteindelijk nog harder voor gaan knokken.

  Reply
 2. En dat op de dag dat Van Stade’s moederbedrijf ProSiebenSat1 een winstwaarschuwing afgeeft. Zal wel met Duitsland te maken hebben. Blijft toch een leuke business.

  Reply
 3. Habets moet stevig ingrijpen en de erfenis van Fons direct aanpakken en een duidelijke structuur neerzetten. Doet hij dat niet dan is het snel gedaan met deze overigens sympathieke man. Maar als de Mol z’n geld van RTL terugkrijgt en SBS koopt, dan zoekt van Stade z’n heil elders en kunnen de problemen bij RTL opgelost worden, ook omdat de Mol SBS binnen 6 maanden te gronde richt en RTL automatisch alle kansen geeft, met of zonder Eric. Een sterke organisatorische structuur is overigens ook dan nog wel nodig. Er zijn niet veel mensen in Hsum die dat aankunnen. Ik ben benieuwd, never a dull moment.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s