Gestresste Galjaard geraakt

GaljaardGisteren zat RTL4 programma- directeur Erland Galjaard zichtbaar geirriteerd aan tafel bij DWDD te discussieren over de mislukte Million Dollar Wedding en over zijn nieuwe leven als ‘publiek figuur’. Galjaard vond zichzelf geen publiek figuur. Joost Zwagerman gaf meer dan terecht aan dat je dat helemaal niet zelf bepaalt. Als je als omroepdirecteur verkering zoekt met Wendy van Dijk, wordt je dat gewoon in 1 simpele klap. No way back. Interessant was de discussie over de trouwshow. Iedereen was het eens dat het niet meer te redden valt. Maar Galjaard reageerde bijzonder krampachtig op de huidige kijkcijfers. Deed erg moeilijk over 100.000 meer of minder. En duwde zichzelf daarmee nog meer in de verdediging. Interessant is ook dat hij zegt zich niets van de kranten aan te trekken, maar daarna wel aangeeft dat De Telegraaf wel weer zou koppen dat RTL4 500.000 kijkers in de kou zou laten staan als ze de show zouden staken. Was nie belangrijk toch? Tenslotte was er de nadruk op de maandcijfers vanuit Galjaard zijn kant. Ze zijn toch de nummer xc3xa9xc3xa9n? Galjaard vergeet even te melden dat RTL met een zender meer vorige week op hetzelfde resultaat als SBS uitkwam. En dat het halen van de zichzelf opgelegde jaardoelstelling van 32% net zo ver weg is als vrede tussen Israel en de Palestijnen…

Advertisements

11 thoughts on “Gestresste Galjaard geraakt

 1. Galjaard is toch programmadirecteur van alleen RTL 4? Niet van heel RTL dus. Hij heeft het toch nooit over 35% voor de hele groep gehad? RTL 4 is blijkbaar groter dan SBS6 en Ned 1. Ik neem aan dat dat klopt, in de 20-49 tenminste.

  Reply
 2. Bovendien is de 35% al lang losgelaten, 32% is de doelstelling. Flauw om telkens weer terug te vallen op die 35% die ooit uitgesproken is. Net als bij Talpa, waar altijd die 10% die de Mol een keertje had laten vallen weer naar boven kwam.

  Vond hem best sterk juist. Terecht aangeven dat veel programma’s wxc3xa9l een succes zijn. Moment vd Waarheid scoort met die beroerde lead in toch ruim 800.000 kijkers. Help mijn man heeft een hobby, zesde zintuig, uitstel van executie: allemaal een succes.

  Het probleem van 4 zit hem opnieuw in het weekend, zoals dat eigenlijk jarenlang het geval was, ook tijdens de succesvolle jaren 90.

  Reply
 3. Ach, wat noem je een succes? Vroeger had rtl een maandgemiddelde van minstens 17 procent, nu moeten ze genoegen nemen met 15 a 16 procent. En dat voor 26,3 procent van de aandelen weggeven aan John de Mol…

  Reply
 4. Laat Paul bij de publieken in het weekend zijn ding doen.
  Zolang hij daar zit kun je beter een beetje op de centjes letten en niet te dure grote shows laten presenteren.
  Paul heeft nu wel bewezen dat hij de koning is in het weekend.
  Bij de weg, niet dat ik dat snap!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s