SBS: geef ons al het geld!

Sbsgier2_2Geert Wilders heeft deze week de STER tot aangeschoten wild verklaard. De krant staat in brand, dus roept de Telegraaf vandaag hard: Schaf de STER af. Met de merkwaardige subkop erboven "bezuiniging krantenredacties leidt tot kwaliteitsverlies’. De kranten denken de STER gelden te kunnen krijgen als de STER niet meer bestaat. Alsof je alleen nog maar vissticks eet als de biefstuk op is. Yvonne Zonderop schrijft vandaag – in de Volkskrant notabene – heel terecht dat de kranten niet moeten zeuren. Vernieuwen en beter naar adverteerders luisteren is het credo. SBS maakt het ook bont met een ingezonden brief van directeur Eric Eljon gisteren in de Volkskrant met de titel "Maak de omroep reclame-vrij". SBS maakt op eigen niveau duidelijk hoe het volgens hen zit. Namelijk door de vergelijking met een groentenwinkel (SBS) te trekken die naast zich een groentenwinkel met staatssteun (pulblieke omroep) krijgt en gratis groente weggeeft. Eljon vergeet gemakshalve even dat de groentewinkel zonder steun voornamelijk overrijpe peren (Patty Brard, Patricia Paay) verkoopt, terwijl die andere winkel onbespoten A klasse IJsbergsla verkoopt (Clairy Polak, Sascha de Boer). De discussie dat publieke omroep geen kijkcijferkanonnen (voetbal, Paul de Leeuw) mag hebben is uit de tijd dat de kraaien nog achteruit vlogen. Grote programma’s zijn nodig om kijkers in te leiden naar kleinere. Zonder concert van Marco Borsato zou ook geen hond het voorprogramma bekijken..

Advertisements

7 thoughts on “SBS: geef ons al het geld!

 1. Eljon is een flapdrol. Hij is zeker ook vergeten dat hij jaaaaren voor een PO gewerkt heeft.

  Overigens: volgens mij is hij directeur van SBS Productions, niet van SBS.

  Reply
 2. Eric Eljon heeft groot gelijk. In iedere andere markt zou dit ongeoorloofde staatsinterventie zijn, die vanuit Europa door Neelie Smit Kroes zou worden afgeraden. Enkel omdat het omroepbestel een uitrustplaats voor ex politici is, wordt dit fenomeen op deze manier in stand gehouden.

  Reply
 3. Staatsinterventie? Hoezo. Eerst was daar de publieke omroep vervolgens dachten een aantal commerciele mannetjes; nu gaan wij beginnen en nu klagen dezelfde mannetjes over oneerlijke concurrentie!? Ze zijn zelf begonnen te concurreren!

  Reply
 4. Je zegt; grote programma’s zijn nodig om kijkers in te leiden naar kleinere. Helemaal mee eens. Het probleem is echter dat grote programma’s niet meer op die manier worden ingezet. Vroeger stond lagerhuis na kopspijkers en netwerk na het journaal. Nu staat na mooi weer de leeuw gewoon DWHN. Iets te commercieel programeren wat mij betreft.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s