Gezocht: baanbrekend TV Format

Experimenterenmettvforma_2De komende dagen heeft u er alle tijd voor. Het onder de kerstboom uitwerken van dat ultieme TV idee waar u al jaren mee rondloopt. Het idee dat John de Mol van zijn troon stoot. Het idee dat Reinout Oerlemans doet verbleken. Op het MWG congres 2009 krijgt u de kans uw idee te pitchen bij de experts. Tina Nijkamp (SBS6), Rob van der Vleugel (Endemol) en Ivonne Boumeester (Unilever) zullen onder leiding van Jort Kelder uw idee aan horen. En daarna wellicht gelijk een bedrag op tafel leggen voor een optie en een deel van de rechten. Kortom, u wordt schat- en schatrijk. Iedereen mag meedoen. Uiterlijk 23 januari inleveren, presenteren op 13 februari. Download hierrr het formulierrr voor deelname.

Advertisements

15 thoughts on “Gezocht: baanbrekend TV Format

 1. Zal mij benieuwen of hier wat uitkomt. Klinkt als een xc3xa9xc3xa9n-twee-drietje tussen Endemol LAB, Unilever en SBS. Maar eens zien wat de bedenker hier aan overhoudt, naast de EUR 2.000,- aan opties. Ik bedoel, hoe lang houden ze die optie voor die EUR 2.000,-? Een half jaar, jaar, oneindig? Wat krijg je per geproduceerde aflevering, wat krijg je van de opbrengsten uit internationale verkoop van het format, de neveninkomsten, opbrengsten uit spin off expliotatie, etc.? Dat staat er allemaal niet bij. Lijkt me zinnig dat ze dat voorafgaand in een soort van Alg. Voorwaarden / Concept Overeenkomst zetten.
  Of ben ik te achterdochtig?

  BTW: het is nu wel DE kans voor Futselaar om zijn kwaliteiten te laten zien.

  Reply
 2. @Alex: EUR 2.000,- is inderdaad niet weinig, maar geeft wel beperkingen. Als je naar de markt kijkt en wat gebruikelijk is, kunnen ze hiervoor, voor een territorium als NL, een optie voor 6 mnd voor krijgen.
  Het klint misschien arrogant, maar als ik een format zou indienen, zou ik een concept overeenkomst meesturen dat als basis voor de onderhandeling dient. Anders is de kans groot dat de haaien je verslinden.

  Reply
 3. Geplaatst door: Mark | 25 december 2008 om 7:45

  ach gewoon registeren bij de bekende buros en wachten tot ze het idee gebruiken dan kan via een rechtzaak een hogere som tg gevorderd worden

  Reply
 4. Geplaatst door: Mark | 26 december 2008 om 15:46

  Neen mark liever niet, maar heb je wel eens een format verkocht op een normale manier ??

  Reply
 5. Geplaatst door: Mark | 27 december 2008 om 11:59

  Zie je mark. Wordt tijd dat die mensen eens een streep zetten onder dit gedoe en gewoon eens eerlijk zijn. Zou zeggen begin 2009 goed nodig al je format mensen uit en ga eens echt rond de tafel zitten en je hebt zo weer echte leuke programmas op de buis dan van elkaar jatten en wat kleine aanpassingen doen.

  De consument heeft het allang door en de kabel bedrijven verdienen meer dan ooit met ondemand omdat er te weinig echte nieuwe dingen zijn.

  Reply
 6. Ik ben wat laat ingeschakeld, maar toch even dit…
  Als TV-format heeft het concept zelf wel iets om als programma in te zetten. Dus niet op het congres doen, maar gewoon uitzenden.(En wat moet in hemelsnaam iemand van Unilever in de jury…? Laat die zich lekker bezighouden met merkenreclame)

  Overigens is de “zakelijke deal” natuurlijk helemaal waardeloos. Een simpel promotie-idee voor een merkprodukt levert al het dubbele op…
  Voor zo een bedrag en allerlei vage overige afspraken doop ik mijn pen niet in de inkt.

  Het is overigens wel tekenend voor de schrijnende creatieve situatie bij de omroepen / produktiemaatschappijen.
  De in the house creatieven hebben blijkbaar geen goede vibes meer om zelf origineel uit de hoek te komen. Maar dat wisten we eigenlijk al getuige het enorm aantal superslechte nationaal ontwikkelde formats en het eindeloos aantal gekochte en bewerkte programma’s uit het buitenland.

  Reply
 7. Deze tijd heeft nieuwe ideexc3xabn nodig.
  En een andere manier van denken.
  CCProof is een andere manier van denken.
  Graag zou ik in contact komen met de beheerder van deze TVformats-weblog.nl

  Dan doe ik hem een zakelijk voorstel.

  Alphons

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s