Van Westerloo: geen vrienden aan de top

WesterlooTelevisie topman in ruste – Fons van Westerloo – blikt vandaag in de Telegraaf terug op een roerig jaar:

Over het publicitaire geweld rondom zijn vertrek: "Jaloezie, als je zo lang aan de top staat maak je niet alleen vrienden".

Over zijn vermeende RTL nepcommissariaat: "Dat is zo’n kletsverhaal! Ik ben formeel lid van de Raad van Toezicht. Officieel heet dat geen commissaris,maar feitelijk doe ik precies hetzelfde".

Over de rechtzaak tussen RTL en aandeelhouder John de Mol: "Ik heb niets te verbergen. Maar of dit erg bevorderlijk is voor de relatie tussen aandeelhouders weet ik niet".

Over het niet halen van de ten doel gestelde 35% marktaandeel: "Zelf ben ik in het laatste jaar helemaal niet meer bezig geweest met de programmering, ik had mijn handen vol aan die Talpa-deal. Uiteindelijk ben je als algemeen directeur wel verantwoordelijk voor die kijkcijfers, maar feitelijk had ik er weinig mee te maken".

Verder laat Van Westerloo weten herenigd te zijn met Bart in ‘t Hout, een boek te gaan schrijven over SBS en de schijnwerpers totaal niet te missen.

Advertisements

14 thoughts on “Van Westerloo: geen vrienden aan de top

 1. Heb het net gelezen, het is weerzinwekkend. Hij heeft zich het hele jaar niet met programma’s bemoeid (is echt niet mijn schuld hoor!!) heeft zich wel het hele jaar met Talpa deal bezig gehouden, maar weer niet met de financiele kant van die deal. Wat heeft hij dan wel gedaan? In ieder geval zijn straatje schoongeveegd!

  Reply
 2. Altijd weer het heertje spelen, Fons we hebben je zo langzamerhand wel door hoor. Als er iets mis gaat/ging ben jij altijd de eerste om te roepen dat anderen daar verantwoordelijk voor waren en dat je zelf ergens anders mee bezig was. Voorbeelden genoeg, ook op dit forum over Bart en Frank.

  Nooit heb ik een bericht gezien waar succes van een of ander door anderen naar buiten is gebracht. Dan was je er wel bij he.

  Het artikel in de Telegraaf heb je vast laten gebeuren om weer ergens een baantje als commissaris te regelen. van uhh.. hier ben ik hoor, De held van de Nederlandse geschiedenis.

  Nee Fons, Nederland kan echt niet zonder je, jammer dat je wat anders te doen had, was je vast president van de US geworden. Je lette even niet op en Obama pakt de eer. Schande Obama Fons zou eigen God moeten zijn.

  Reply
 3. Een boek over SBS……… Zou daar dan eindelijk het hele verhaal over de ”Vrienden van Endemol” in staan ten tijde van de overname van Endemol door Telefonica. Journalisten van Nederland vraag daar toch eens over door bij Fons en andere zenderbazen in die periode.

  Reply
 4. raar toch dat fons zo afgekraakt wordt.

  eigenlijk zouden we een soort genoodschap moeten maken voor alle formats creativelingen en media mensen zodat gewoon elkaar bepaalde formats gegunt wordt. Zodat iedereen een succes krijgt en iedereen aan de top is.

  Reply
 5. Wanneer is het toch mis gegaan met die man? AT5 heeft hij prima op de kaart gezet, RTL5 ook (hij was rond ’95 verantwoordelijk voor de restyling toen van 5, en programma’s als Breekijzer). SBS heeft hij heel goed op de kaart gezet, NET5 idem.

  Maar waarom is het misgegaan toen hij weer bij RTL terechtkwam? En waarom gebruikt ie een UITERST zwak excuus om de niet-behaalde doelstelling van RTL te verdedigen? Hoezo je handen vol? Dan werk je nxc3xb3g maar wat langer per dag (ik geloof best dat hij geen 36-urige werkweek maakte, maar daar werd ie ook voor betaald). Je basis moet toch goed zijn, voordat je gaan uitbreiden?

  Deze man kan helaas beter gewoon van zn pensioen en verdiende rust gaan genieten, en zich zo weinig mogelijk met tv blijven bezighouden.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s