De week van stokoud en nieuw

GstvEen roerig weekje. Grote pieken en diepe dalen: Op oudejaarsavond verpletterde Youp van ‘t Hek op Nederland1 de concurrentie totaal met een kijkcijfer dat op eenzame hoogte stond met 2,6 miljoen kijkers (31% marktaandeel 20-49 jaar). GeenStijl kon alvast wennen aan het feit dat televisiemaken iets totaal anders is dan een weblog runnen. Inclusief het keiharde openbare afrekenen op kijkcijfers. Het jaaroverzicht van GeenStijl op prime time Veronica kwam op een verdrietige 1% marktaandeel uit in de kassadoelgroep. GeenStijl met de jongens uit Uruzgan konden op nog minder reaguurders rekenen; 0,8%. Een staatslot is nu eenmaal belangrijker voor de willekeurige televisiekijker. De oudejaarsavond was verder voor RTL4 met  een aandeel van 21,4%.Op 1 januari het skispringen zonder Evert, maar met 938.000 katerverwerkende landgenoten. Het hopen op een knallende valpartij van de schansspringers is met name een bejaardenevenement. Rollator-Nederland keek op 2 januari ook massaal naar het Vrije Schaep dat zo trots was als een aep met een dikke 2 miljoen (44% 50+). De publieke omroep vult haar taak om niet commerciele doelgroepen te bedienen prima in. Want nog meer zingende komedie in Gebak van Krul was ook weer goed voor heel wat oud spul (28% 50+). Barney ging af in de dartsfinale op SBS6 voor het oog van 1,4 miljoen kijkers. Sophie op 3 was qua publiciteit moeilijker te ontwijken dan hondedrollen in een stadsplantsoen. Maar het kijkcijfer valt met 409.000 kijkers een beetje tegen (20-49j : 14,9%). De Boer zoekt vrouw special hakte erin gisteren met 3,3 miljoen kijkers. En ook een fraai aandeel op 50+ van 48%. De einduitslag en close finish van deze enerverende week: RTL 28,9% PO 28,4% en SBS 28%.

Advertisements

9 thoughts on “De week van stokoud en nieuw

 1. Ik zeg: afvoeren dat GeenStijl. Die moeten lekker blijven bloggen en korte clipjes maken die niet langer dan 3 minuten duren. Want JEUZUS, wat was hun jaaroverzicht SLECHT!

  Reply
 2. Kan je ook eens melden hoeveel “ouwe Lullen” er bij de commercielen meekijken, of lijdt je aan selectieve perceptie.

  Reply
 3. mss moeten ze een Zender beginnen met loterijen leuk!!! En mss wel een staatloterij dan een europeese lijkt me erg leuk haha

  Reply
 4. Anoniempje, het zit zo met de ‘selectieve perceptie’ (martkaandelen 50+ vorige week):

  PO = 46,4%
  RTL = 24,4%
  SBS = 15,9%

  Prima dat de PO deze groep bedient. Maar wil jij voortaan weer lekker terug onder je steen kruipen? Bij voorbaat dank.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s